Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

sta je falilo lupanju u serpe?

32 minutes ago, Shan Jan said:

Bikovic pozvao na tapsanje premorenim medicinskim radnicima. Odjekivao moj blok samo tako. Sad gledam sta ce da rade preostalih 8h55min do jutra. 

Pa kako su već sad premoreni, od 80 i nešto slučajeva, manji deo je u bolnicama? :huh:

Pritom, sve ostalo što nije hitno je odloženo, domovi zdravlja nikad prazniji.

• Author
11 minutes ago, Ravanelli said:

Kod mene u bloku pustali numeru iz sivog doma sa aplauzom. Sad se javio jedan da sutra ide bg sindikat:isuse:

Javi kad pocnu da skandiraju najpoznatijem geju u Srbiji... to ce biti trenutak preokreta.

Kod mene se culo tapsanje, ali nesto slabije. Moja terasa gleda na Z.DJ. tako da se aplauz gubi

Just now, Joe D said:

sta je falilo lupanju u serpe?

I ja se pitam, ali mozda je bolje da ne znam

Jedino ne shvatam za frizerske salone, ako se tako uopšte može nazvati ono što imamo ovde (uglavnom 2 stolice i par mesta za čekanje). ima i pozitivnih stvari, jedno od taxi udruženja besplatno obavlja kupovine, plaćanje računa, ovima preko 65 god. kažu u dezinfikovanim vozilima.

Da, bojao sam da ce krenuti sa gasenjem pijaca. 
Razumem meru i da, tamo svako malo degustira neki kajmak i sir i svi pipaju i nabijeni smo... Al ja bas volim pijacu
I ja :(

Ala se gospođa primereno obukla...

Je l ona iz Batuta? Katastrofa!!
6 minutes ago, variola said:

Jedino ne shvatam za frizerske salone, ako se tako uopšte može nazvati ono što imamo ovde (uglavnom 2 stolice i par mesta za čekanje). ima i pozitivnih stvari, jedno od taxi udruženja besplatno obavlja kupovine, plaćanje računa, ovima preko 65 god. kažu u dezinfikovanim vozilima.

Ovde gde ja idem

5 frizera istovremeno

Ako je musterija po 45 min

Oni rade po 12 sati dnevno

Prodje oko 80 ljudi dnevno

Plus pedikiri, depilacije i sta vec sve zene rade

Solidan klaster moze tu da se napravi

Edited by Ravanelli

van grada sam nedelju dana, od onog cirkusa od obraćanja Njegovog i eksperata, stručnjaka.  naslućujem iz postova kakva je situacija. mislim da je nepotreban ovaj policijski čas. da je dovoljno bilosamo zatvoriti sva moguća okupljališta od 8 do 8 noćom. koji klinac bi bilo ko tražio na ulici ako nema gde da se smesti. 

ovako, da sam u gradu i da mi potomci dostave provijant posle njihovog radnog vremena (ne rade svi od kuće, zar ne) mogli bi samo da mi pozvon, gurnu ceger i kažu da žure da stignu domu svom na vreme. ili da zanoće.

verovatno ste već pisali o ovome, ja mislim da je to o policijskom času jedna suluda odluka ludaka koji vode ovu državu.

PS: nadam se da nisam prekršio hamletovo upozorenje.

1 hour ago, Joe D said:

mnogo to nesto ljudi u bolnicama na taj broj obolelih 

Nije, slican je procenat i ovde u Italiji.

kerovi lutalice u borci su u potpunom zbunu. cak ni ne laju. razmisljam da ih gadjam necim i malo ih zabavim

8 minutes ago, Ravanelli said:

Plus pedikiri, depilacije i sta vec sve zene rade

ne znam šta rade al znam koliko košta

22 minutes ago, rock bob said:

koliko kosta jedan respirator?

negde sam video na tw da je između 5-10k€

prvo, svi koji prelaze granicu su za izolaciju, bez testa granicar[emoji769] ne moze nikako da proceni ko jeste a ko nije.

i tu nema sta ko da ti prepisuje, sedis kuci u sobi, po mogucstvu sto izolovaniji od ostatka familije i cekas razvoj situacije naredne dve nedelje. sigurno da ne treba ici trcati okolo, po kaficima, pedikirima, manikirima, restoranima, masazama,doktorima ko sto velika vecina njih radi.

jedini nacin na koji je ovaj virus mogao uci, je bio preko nasih ljudi, koji su skoknuli na par dana preko, dal skijanje, shoping itd, i onu su ga i uneli..

a onda na taj posejani virus, u srbiju se iz inostranstva vratilo jos koliko 50k za svega 2-3 dana.. i niko ne kaze da je problem, sto su se vratili, vec sto vecina njih nosi virus u sebi, a ponasaju se ko poslednje dzukele.

Zato što ako ćeš da ih goniš sudski, valjda moraš da prepišeš šta znači samoizolacija, da li u okviru stana smeju da borave druge osobe, da li te osobe ako nemaju gde da borave onda isto treba da budu u izolaciji, tj. da nemaju kontakte.

Lepo je to "podrazumevanje"....

Naravno da nije jedini način bio "preko naših ljudi"...

Bilo je stranaca koji su dolazili ...

... Shiit has hit the fan...

3 minutes ago, maheem said:

Koliko sam ja shvatio problem pored imanja respiratora je i broj ljudi koji su obučeni za rad sa njima.

Ima i to.

Dzaba respirator ako ga 70% medicinara ukljucuje na on/off.