Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Pošto neko reče, da u zakonu zapravo ne postoji termin samoizolacija.
Voleo bih da vidim da organi na granici svima koji su za izolaciju daju papir na kome tačno piše kako da se ponašaju i šta su njihove obaveze...

... Shiit has hit the fan...

1 hour ago, Malvo said:

Meni je sve ovo čudno. 

Da li čestite glavešine:

- znaju nešto što mi ne znamo?

- tuku baražno u prazno, pa možda pogode?

- imaju konkretan akcioni plan šta će raditi u kom momentu?

Nemamo gomilanje pacijenata po bolnicama, hvala Bogu, još uvek. 

Ali sve mi je to čudno imajući sve u vidu. Ima li ko blagu predstavu kad bi trebalo da očekujemo vrhunac? Za 7-10 dana? 

nek me isprave, al za neke 2 nedelje bi tek mogli da znamo kad ce biti vrhunac..

46 minutes ago, arheolog1981 said:

Ne mora zatvaranje granica, kasarne zvrje prazne ako već hiljade ljudi ne poštuje izolaciju... A ne poštuje

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Naravno, nikakva korist da se bolidi koji ne poštuju izolaciju kažnjavaju novčano. Oni se opet vrate na ulicu a posle nekog vremena napuste Srbiju i pojeo vuk magarca. Nego  u poseban karantin pa nek tamo cvrljaju sa svojom sabraćom. Evo čujem sada i Pantela to predvideo.

plus taj karantin treba da placaju sami, zasto bismo svi mi placali njihovo neodgovorno ponasanje

2 minutes ago, Shaq said:

nek me isprave, al za neke 2 nedelje bi tek mogli da znamo kad ce biti vrhunac..

ja nekako računam da će oko polovine juna drugi (veći pik) da krene silaznom putanjom

12 minutes ago, Frank Pembleton said:

Voleo bih da vidim da organi na granici svima koji su za izolaciju daju papir na kome tačno piše kako da se ponašaju i šta su njihove obaveze...

prvo, svi koji prelaze granicu su za izolaciju, bez testa granicar™ ne moze nikako da proceni ko jeste a ko nije.

i tu nema sta ko da ti prepisuje, sedis kuci u sobi, po mogucstvu sto izolovaniji od ostatka familije i cekas razvoj situacije naredne dve nedelje. sigurno da ne treba ici trcati okolo, po kaficima, pedikirima, manikirima, restoranima, masazama,doktorima ko sto velika vecina njih radi.

jedini nacin na koji je ovaj virus mogao uci, je bio preko nasih ljudi, koji su skoknuli na par dana preko, dal skijanje, shoping itd, i onu su ga i uneli..

a onda na taj posejani virus, u srbiju se iz inostranstva vratilo jos koliko 50k za svega 2-3 dana.. i niko ne kaze da je problem, sto su se vratili, vec sto vecina njih nosi virus u sebi, a ponasaju se ko poslednje dzukele.

Edited by Shaq

7 minutes ago, rock bob said:

plus taj karantin treba da placaju sami, zasto bismo svi mi placali njihovo neodgovorno ponasanje

I to i da plate predviđenu kaznu.

37 minutes ago, theanswer said:

na broj potvrđenih. otprilike je oko 50% u bolnicama od ovih potvrđenih. ako neko recimo ima 37 temperaturu i sve simptome on nije za testiranje i neće ga testirati a moguće da je zaražen

Reče ona plava iz Batuta da je stvaran broj inficiranih verovatno 10x veći od zvaničnih brojki. (Šta god joj to značilo)

10 minutes ago, Frank Pembleton said:

postoje kazne za namerno širenje zarazne bolesti, gde bi njih mogli da uguraju, koliko sam razumeo premijerku ako oni nekog zaraze i taj umre mogu biti kažnjeni sa 2 do 12 godina zatvora, ako mu bude ozbiljno narušeno zdravlje 1-6 godina

Na osnovu cega da dokazu da je bas ta i ta osoba zarazila tu osobu?Deluje nategnuto ta pretnja zatvorom.

daj javite kad dodjemo do milion zarazenih gastosa, ne bilo vam zapovedjeno

Doznake napred, gastosi stop!

Just now, ToniAdams said:

daj javite kad dodjemo do milion zarazenih gastosa, ne bilo vam zapovedjeno

E vidis kako to ide...ranije se trtili i namestali molbama da im se plati pivo a danas je gastos kuzan i ruzan. 

pa to. 

ladno im pantela bacio kosku i sad je jure.

Nije problem što dolaze.Problem je što krše izolaciju.