December 15, 20204 yr 2 minutes ago, ljuttko said: Ni po jednoj. Jutros m drugarica prepričava subotnje čekanje da mužu preda potrrepštine u Bataji. Ispred grobarski kombi i vozač, videvi je da vuče pune torbe uz cerekanje kaže, u gospodjo al ste vi otimista. A vi duhoviti na sabajle, odgovara ionako sludjena ona. I dok čeka , iz bolnice iznose 2 tela preminulih u kesama. Duhoviti vozač se obraća med radnicima sa pitanjem, kad ćete da stanete, isprazniste bolnicu a onda se okrene mojoj drugarici koja čeka sa strane , sinoć sam oterao 12 komada. med radnici svi u skafanderima ko god da su , bolničari, čistačice... ćute Svaka njoj cast na mirnoci. Mada, kakav mu je posao verovatno mu je neumesni humor odbrambeni mehanizam. Zastrasujuce tuzno.
December 15, 20204 yr 2 hours ago, hefaca said: Biraj, kafana ili bolnica. Neeee, isprobali smo letos genijalan sistem koji zadovoljava sve potrebe.
December 15, 20204 yr 3 minutes ago, Moonwalker said: Svaka njoj cast na mirnoci. Mada, kakav mu je posao verovatno mu je neumesni humor odbrambeni mehanizam. Zastrasujuce tuzno. I ja sam joj to rekla, muž joj je u bolnici sad ušao u petu nedelju , kaže da se štrecnula na opasku al i inače je hladnokrvna, izgurala je sve sa njim . I tek jutros mi kaže, jel znaš da je on od onih što su verovali da je sve ovo zavera i da korone nema :D na pitanje šta sad misli hoće li ga pitati, za to, isto hladnokrvo kaže, ma ne zanima me , imao je vremena da misli dovoljno :D Meni je ponešto potpuno neshvatljivo od ovih što negiraju sve , juče sam posle dugo vremena i trpljenja otkačila prekomorsku drugaricu koja ne prestaje da propoveda.
December 15, 20204 yr shta ima veze shto idemo sve ispochetka. homer simpson probava dok god ne shvati sent from bubamoto
December 15, 20204 yr Quote Navodeći da je borba protiv koronavirusa "izuzetno skupa", premijerka je rekla da samo lek remdesivir po pacijentu košta 2.400 evra, a da država svakog dana troši između 700.000 i 750.000 evra na testove. Zar ovo nije izbačeno iz protokola?
December 15, 20204 yr 3 minutes ago, Krošek said: Nije, koliko ja znam. To je u sirokoj upotrebi, samo nije nesto vau Biće da sam ja pobrkao... ALi licitiranje sa cenom leka je ružno, jebala ih svaka ugradnja koju su odradili od dolaska na vlast 2400 puta...
December 15, 20204 yr Pa jeste remdesevir skup. Po pacijentu se računa koliko 7 doza ili tako nešto. Ne deluje da je cena napumpana. Tu je problem što je celokupna farmaceutska javnost (svetska pre svega) skočila da se iz protokola izbaci hemomicin, hlorokin što je jeftino rešenje, ali na i remdesevir za koji je dokazano da ne radi ništa specijalno.
December 15, 20204 yr 3 hours ago, hefaca said: Fino balansiraju. Smernice su jasne. Biraj, kafana ili bolnica. Win-win konbinacija... Od prvog u zoru ce vanredno stanje, ionako je najmanja produktivnost prve polovine januara. Od 15og je sve spremno, od skola do kladzi... Samo se kaju za april... Tad nisu znali sta rade, da su znali, bili bismo polusvedjani... A za broj umrlih... Ako je u bgd broj umrlih 30 veci od proseka, a polovina zarazenih umrlih je ovde, po kojoj logici je broj 60 puta 3? Pod jedan, u ovoj fazi dvonedeljno zaključavanje će samo malo odložiti problem, apsolutno ništa neće rešiti. Pod dva, što se ovog priličnog banalnog mućenja vode tiče, naravno da nije polovina umrlih od koronavirusa iz Beograda pošto nije ni polovina zaraženih u Beogradu (npr. 26.11. u Beogradu je bilo 29% zaraženih (2196 od 7606 ukupno), 2.12. je bilo 28% (2228 od 7919), 6.12. je bilo 25% (1474 od 5809) itd.) i naravno da JKP Beogradska groblja pokriva svega oko 60% stanovništva grada (u Beogradu je u 2019. umrlo 21.604, što daje prosečan broj sahrana od 69 dnevno pošto se nedeljom u normalnim okolnostima ne sahranjuje, a na JKP Beogradska groblja u normalnim okolnostima po tvrdnjama iz te firme broj sahrana je 40-42 dnevno) te je višak umrlih u glavnom gradu zapravo 50, a u Srbiji to puta tri i po ili četiri. Izvori podataka: Spoiler Izvori za udeo beogradskih novozaraženih: alo.rs/vesti/drustvo/presek-stanja-korona-virus-covid-19-novozarazeni-epidemija-pandemija-srbija-presek-po-gradovima/360046/vest blic.rs/vesti/drustvo/korona-brojke-po-gradovima-ova-mesta-su-i-dalje-zarista-virusa/qbx3kex novosti.rs/vesti/drustvo/942486/najveca-zarista-korone-srbiji-najvise-zarazeni-ovim-gradovima-beograd-ubedljivo-prvi-dalje Izvor za broj umrlih u Beogradu: https://zis.beograd.gov.rs/index.php/2013-12-03-10-50-11/2013-11-04-10-15-34/finish/5-s-n-vnish-v/270-d-g-fs-i-r-nd-vi-u-b-gr-du-2019.html Izvor za broj sahrana u Beogradu u redovnim okolnostima: https://www.danas.rs/beograd/na-beogradskim-grobljima-skoro-udvostrucen-broj-sahrana/ Pod tri, prilično je očigledno da broj umrlih kod nas ima hard limit, tj. da se šiša kosilicom kao na onoj letošnjoj slici pošto stopa smrtnosti po zvaničnim podacima OPADA s prepunjavanjem bolnica. Broj umrlih u nedelji koja se završila 14.12: 375 Broj novozaraženih u nedelji koja se završila 14 dana ranije, dakle 30.11: 49.251 Stopa smrtnosti: 0,76% Broj umrlih u nedelji koja se završila 14.11: 109 Broj novozaraženih u nedelji koja se završila 14 dana ranije, dakle 31.10: 8082 Stopa smrtnosti: 1,35% Broj umrlih u nedelji koja se završila 14.10: 10 Broj novozaraženih u nedelji koja se završila 14 dana ranije, dakle 30.9: 471 Stopa smrtnosti: 2,12% Izvori: https://aatishb.com/covidtrends/?data=deaths&trendline=false&location=Serbia https://aatishb.com/covidtrends/?trendline=false&location=Serbia Kao što se vidi, najniža stopa smrtnosti je trenutna, dok je bilo relativno malo umrlih očigledno ih je mrzelo da se cimaju da smišljaju lažan broj. Edited December 15, 20204 yr by vememah
December 15, 20204 yr vrlo zoricamarkovićasto izdanje. jel imamo neku sa depilacije? analbleaching anyone? /off
December 15, 20204 yr 15 minutes ago, Jozef K. said: Pa jeste remdesevir skup. Po pacijentu se računa koliko 7 doza ili tako nešto. Ne deluje da je cena napumpana. Tu je problem što je celokupna farmaceutska javnost (svetska pre svega) skočila da se iz protokola izbaci hemomicin, hlorokin što je jeftino rešenje, ali na i remdesevir za koji je dokazano da ne radi ništa specijalno. Pominjanje bilo kakvih para od strane državnog službenika, u vezi lečenje građana ove zemlje je teški bezobrazluk i sramota... Nijedan život ne sme da se posmata kroz novce, jebele ih sve pare ovog sveta da ih jebale... Pogotovo što to pomnju oni koji će na kraju i one konje ispred skupštine da prodaju, ako neko ponudi dobru cenu... I oni za koje se osnovano sumnja da su izvukli tone para iz džepova ovog naroda... Šta to znači što ona priča? Lečenje je skupo, i onda šta? Da građeni biraju između lečenja i korone? Između penzija i korone? Budalesanje jedne priučene kusistkinje koja je postala premijer... Ona se trsila da bude vlast zajedno sa njenim šefom... Mi kao građani ove zemlje imamo neki društveni ugovor, gde je njima poverena vlast da je vrše na polzu ovog naroda... A ono, kao da smo u Domanovićevim pripovetkama, gde narod postoji zbog vlasti i da bi oni vladali, a ne da vlast postoji zbog naroda, da bi narodu bilo bolje... I još jednom, ako nisam rekao, jebale je sve pare ovog sveta, da bog da se ugušila u njima...
December 15, 20204 yr 1 minute ago, radisa said: Pominjanje bilo kakvih para od strane državnog službenika, u vezi lečenje građana ove zemlje je teški bezobrazluk i sramota... Nijedan život ne sme da se posmata kroz novce, jebele ih sve pare ovog sveta da ih jebale... Pogotovo što to pomnju oni koji će na kraju i one konje ispred skupštine da prodaju, ako neko ponudi dobru cenu... I oni za koje se osnovano sumnja da su izvukli tone para iz džepova ovog naroda... Šta to znači što ona priča? Lečenje je skupo, i onda šta? Da gađeni biraju između lečenja i korone? Između penzija i korone? Budalesanje jedne priučene kusistkinje koja je postala premijer... Ona se trsila da bude vlast zajedno sa njenimšafom... Mi kao građani ove zemlje imamo neki društveni ugovor, gde je njima poverena vlast da je vrše na polzu ovog naroda... Kao da smo u Domanovićevim pripovetkama, gde narod postoji zbog vlasti i da bi oni vladali, a ne da vast postoji zbog naroda, da bi narodu bilo bolje... I još jednom, ako nisam rekao, jeale je sve pare ovog sveta, da bog da se ugušila u njima... To naravno. Svuda u Svetu je borba protiv kovida državni posao. Tako da nije tema koliko košta, nego da se organizuje da svako dobije pomoć.
December 15, 20204 yr 48 minutes ago, radisa said: Zar ovo nije izbačeno iz protokola? 38 minutes ago, radisa said: Biće da sam ja pobrkao... ALi licitiranje sa cenom leka je ružno, jebala ih svaka ugradnja koju su odradili od dolaska na vlast 2400 puta... 18 minutes ago, Jozef K. said: Pa jeste remdesevir skup. Po pacijentu se računa koliko 7 doza ili tako nešto. Ne deluje da je cena napumpana. Tu je problem što je celokupna farmaceutska javnost (svetska pre svega) skočila da se iz protokola izbaci hemomicin, hlorokin što je jeftino rešenje, ali na i remdesevir za koji je dokazano da ne radi ništa specijalno. Taj je lijek SZO izbacila iz protokola, ima vise nuspojava nego beneficija. Postavio sam clanak iz Le Monde-a ovdje i ovo izgleda kao jedan veliki skandal. Cijenu su izracunali ovako: - Po njima ovaj lijek pomaze da se smanji broj dana provedenih u bolnici (za tri ili cetiri dana prema njihovoj racunici) - Jedan dan u bolnicci kosta X$, tri dana 3*X$, tako su izracunali cijenu - Cijena proizvodnje lijeka je oko 1-10$ ( ne sjecam se vise ali vise je naginjalo na 1$) - Cijena istrazivanja lijeka : lijek je pravljen za lijecenje protiv Ebole i to je platila americka drzavna agencija. Kada se ispostavilo da ne djeluje dali su ga Gileade-u Ovo nije prvi put da Gileade nabija ovako cijenu lijeka i vec su ih optuzile emricke vlasti za to prije nekoliko godina za druge lijekove.