November 6, 20204 yr 1 hour ago, Hermetico said: Da se ne kupamo jer ljudi ne vole smrad pa će se manje oko nas okupljati. Beli luk je zakon. Kažu da štiti od svih virusa i vampira. Definitivno štiti od korone. Glavica belog luka je najbolja prevencija. Distanca zagarantovana. Jedini problem je što pored fizičke dobijate i socijalnu distancu.
November 6, 20204 yr Ma sad počinje opšte zatezanje, da ne kažem nešto drugo, sa pozicija naučnoverujućih, ravnozemljaša i kriznoštabno-"ekonomski" orijentisanih. I imaćemo dve glavolomke mesecima, zbog korone i zbog ovih snsolikih i ravnozemljaških. Ništa, u se i u svoje kljuse, filtriranje informacija, ono što se može kontrolisati kontrolišimo, dokumentarci o prirodi, životinjama, klasični filmovi, šetnje, vajberi, ko ima koncentraciju neka čita i tako to.
November 6, 20204 yr s jeseni je ovde kod mene, u onim retkim preostalim malim, komsijskim ducanima, ponekih narocito hladnih, kisnih i na sve nacine promajnih dana, i to onih prvih pola sata do sat od otvaranja, koncentracija bluka u vazduhu tolika da svaki virus samo moze da padne na ledja i koprca se.
November 6, 20204 yr 5 minutes ago, Malkmus said: Ma sad počinje opšte zatezanje, da ne kažem nešto drugo, sa pozicija naučnoverujućih, ravnozemljaša i kriznoštabno-"ekonomski" orijentisanih. I imaćemo dve glavolomke mesecima, zbog korone i zbog ovih snsolikih i ravnozemljaških. Ništa, u se i u svoje kljuse, filtriranje informacija, ono što se može kontrolisati kontrolišimo, dokumentarci o prirodi, životinjama, klasični filmovi, šetnje, vajberi, ko ima koncentraciju neka čita i tako to. ja sam nakupovala knjiga upravo s tom namerom, cuvam neke koje deluju posebno zanimljivo za posebno teske dane. mada je planiranje za nas koji radimo u skolama i slicnim naseljenim prostorima ovih dana malo ekstreman sport
November 6, 20204 yr Ja sam nakupovala sticajem okolnosti, brdo knjiga u poslednja tri meseca, neke koje sam oduvek zelela da imam pa nisam kupila, bas mi je dobro doslo. Covek se uz knjigu lakse iskljuci. I moze da lezi cao dan.
November 7, 20204 yr 13 hours ago, Taihoskopija said: "Jedna od sugestija je da se smanji muzika. To je bio predlog doktora Kona, i tako će se manje glasno pričati pa na taj način i manje širiti virus, ali videćemo, pojasnio je gradonačelnik." :') Ovo ima smisla. Dokazali su ozbiljni ljudi u ozbiljnim studijama.
November 7, 20204 yr A dobro ok, kapiram da bi imalo smisla kao pomoćna stvar pre trećeg pika™ u onim momentima dok je bilo predaha, ali je sada minorna kap besmisla i trivija u ovom momentu, pošto odeš iz krcatog radnog kolektiva, krcatim autobusom na splav pun pijanih, potencijalno zaraženih ljudi i ćutiš i tiše pričaš da se ne biste pljuvali. Vest ispod je da ponestaje kapaciteta u bolnicama i da će Beograđane možda slati na druga mesta, pa je malo:
November 7, 20204 yr 1 hour ago, Paul Gompitz said: Ovo ima smisla. Dokazali su ozbiljni ljudi u ozbiljnim studijama. 25 minutes ago, nikola1970 said: A i logično je. Logicno je taman koliko je logicno da je bolje da se uvijes u alumnijumsku foliju pre nego sto sednes u auto nego da vezes pojas. Jer ce pri sudaru aluminijumska folija da ublazi udar za 0,001% a pojas... pa jebi ga, nemamo zakonski okvir da teramo ljude da vezuju pojas Umesto da zatvaraju legla zaraze (jos pre mesec dana) i zabranjuju okupljanja, oni predlazu da tise pricamo. To je valjda lakse drzavi da sprovede Te mere o stisavanju muzike imaju smisla u vreme dok epidemija tinja, i to samo u drzavama koje to mogu da sprovedu. Cik zabrani Aci Lukasu da se odvrne do daske dok mafijasi i njihove prostitutke djipaju po klubu. O cemu pricamo jbt Edited November 7, 20204 yr by Caligula
November 7, 20204 yr 1 hour ago, Paul Gompitz said: Ovo ima smisla. Dokazali su ozbiljni ljudi u ozbiljnim studijama.
November 7, 20204 yr Pričali smo o mogućem zatvaranju letos - zaključak: nema šanse. O školama pre nekih desetak dana: ne, bilo bi loše. Greška uslovljena i nadom i nečim što bismo mogli nazvati zdravim životnim optimizmom. To nije za prebacivanje, kapiram da je ljudski tu pogrešiti. Poricače da ne komentarišem, krizni štab radi šta im Vučić kaže... i sad imamo pune bolnice početkom novembra. Edited November 7, 20204 yr by Malkmus
November 7, 20204 yr Do jaja dobro, taktika balavog je jasna - prvi put sam vas zatvarao kao zivotinje, drugi put ste se pobunili pa sam pustio Darvina da odradi posao - sada ide Darvin na kvadrat jer necu da preduzmem nista, ne isplati mi se kod glasackog tela. E kada ljudi krenu da padaju po ulici i povicete "Aco Srbine spasavaj nas, uvodi mere!!!" eto mene zabrinutog kako vas ponovo zatvaram kao zivotinje jer drugacije ne umem. Nije on kriv, mi smo stoka. Edited November 7, 20204 yr by Caligula
November 7, 20204 yr Caligula jesi li stavio tepihe na pod malo da olaksas ljudima ispod tebe? Kad smo kod toga kako se ljudi ili stoka ponasaju.
November 7, 20204 yr 3 minutes ago, djeneralche said: Caligula jesi li stavio tepihe na pod malo da olaksas ljudima ispod tebe? Kad smo kod toga kako se ljudi ili stoka ponasaju. ? koji je tebi kurac