April 2, 20205 yr 54 minutes ago, renne said: Kaže Brnabić da će ukinuti uredbu o informisanju uredbu nisu ni doneli nego zaključak, da stvar bude još gora, sa pravne strane. uredbe supotpisuju Vlada i predsednik, odluke, zaklljučke itd donosi Vlada.....tako da je ovo akt Vlade bez (formalnog) učešća predsednika.
April 2, 20205 yr 18 minutes ago, Ted said: uredbe supotpisuju Vlada i predsednik je l ovo važi za vanredno stanje ili inače? pošto ako važi inače, onda su u mojoj oblasti sve donete uredbe nevažeće, budući da ih je potpisao samo predsednik vlade...
April 2, 20205 yr Just now, pt 2.0 said: je l ovo važi za vanredno stanje ili inače? pošto ako važi inače, onda su u mojoj oblasti sve donete uredbe nevažeće, budući da ih je potpisao samo predsednik vlade... važi za vanredno stanje.....u redovnom stanju Vlada donosi uredbe bez supotpisa
April 2, 20205 yr 1 hour ago, mustang said: kako izdrzavate sa rukavicama, meni su prsti posle pola sata kao da sam bila u vodi 3 dana зноје ти се дланови, око тебе хрпа чикова
April 2, 20205 yr 2 hours ago, mustang said: kako izdrzavate sa rukavicama, meni su prsti posle pola sata kao da sam bila u vodi 3 dana isto....pre neki dan sam ih i pocepao kad sam premetao kese i torbe iz ruke u ruku.....a onda su se raspale kad sam pokušao da otvorim džep od jakne koji ima rajsferšlus, zapelo je, ali tad sam već bio ispred zgrade....što sam naravno ispratio većom količinom sočnih psovki sa pozitivne strane može da se koristi mobilni sa rukavicama, sve što je na dodir radi Edited April 2, 20205 yr by Ted
April 2, 20205 yr Author 3 minutes ago, Ted said: većom količinom sočnih psovki Ti da si posten, isplatio bi dividende detetu
April 2, 20205 yr 9 hours ago, kud u maglu Simoviću said: maski imam par kom, nosim ih 4-5 sati kad dođem kući pošlricam asepsolom i bujrum sutra opet, ne operišem na otvorenom mozgu u poljskoj bolnici, možda je i do toga rukavice nosim, to nam daju u kombinatu. sovom pameti mi one deluju podjednako važne, bar u mom slučaju, ako ne i važnije kumse, ne pišem tebi, ti si mi više 1 inspiracija. da ne kažem covid muse. razuman a dovoljan vid zaštite od ovog virusa svodi se na sprečavanje da vam kapljice uđu u oči, usta i nos (i uši? ), što se može desiti ako: 1. vam zaraženi ljudski izvor kovida katapultira svoj oblak ka (otvorima na) licu 2. sami nanesete rukama na svoje lice (otvore na licu) dovoljnu koncetraciju kovida 3. ližete kontaminirane površine predmeta koje sadrže dovoljnu koncentraciju kovida. ako odbacimo 3 jer smo uglavnom normalni, ostaje nam da rešimo 1 i 2, uz pozornost na loose pojam dovoljna koncentracija. maska nije ništa drugo nego disanje (udisanje i izdisanje) kroz filter određene finoće/gustine. osnovna ideja upotrebe nekog filtera jeste da 1. bude čist, 2. ne propušta ka nama ono što ne želimo tj. koronu, za šta smo se objasnili da radi u nekom, manjem ili većem procentu, zavisno od karakteristika krpeTM,. na temi se stalno mantra o ovome pod 2, a malo se zaboravlja ovo pod 1. da bi se postiglo da filter bude čist on se ili pere (ako je predviđeno da to može) ili se baca nakon upotrebe. ne dišite kroz prljave filtere, ne samo zbog korone. ponavljam, ili pereš ili bacaš. takođe, smicanje i namicanje maske napolju neopranim rukama je gore nego da ne nosite masku uopšte a disciplinovano se držite na metar plus od drugih ljudi. rukavice su neophodno zaštitno sredstvo kod kontaminacije koja se teško spira sa ruku iz bilo kog hemijskog razloga, ali i zato što je dotična kontaminacija nevidljiva (odnosno ne vidimo da li smo mestašce X na rukama dobro oprali). u slučaju ove vrste kontaminacije rukavice su pre svega dobre zato što većinu normalnih ljudi (ljudi koji nisu čadež) odvraćaju od pipanja lica. podrazumeva se da se ruke ne peru ništa ređe zato što smo nosili rukavice, kao i da se u slučaju ove vrste kontaminacije rukavice smeju prati sa sve rukama u njima sapunom i vodom (bar one izdržjivije), odnosno ovu kontaminaciju, za razliku od nekih drugih, nije zabranjeno slati u običnu kanalizaciju. mi carevi koji se šminkamo uglavnom smo izdresirani da ne pipamo svoja lica pre nego što se oprana ruka ne maši tufera sa micelarnom vodom... hoće li neko nositi masku ili rukavice ili oba zavisi od vrste posla koju obavlja u doba kovida, odnosno zavisi od toga da li se dovoljno dugo nalazi u zatvorenim prostorima sa mnogo ljudi i mnogo pipanja. nema bukvalno nikakvog smisla koristiti masku na otvorenom prostoru (osim ako sam ne kašlješ teško), kao ni rukavice. u slučaju kumsa, uradila sam mali risk assessment na osnovu javno dostupnih parametara o njegovom poslu i nekim navikama i kapiram da je za njega najrizičniji trenutak svlačenje maske da bi se pripalila cigareta u periodu dok je na radnom mestu (dakle, kad još nije otišao kući i razmaskirao se i razrukavičio, oprao ruke i lice pa zapalio cigar), kao i tiskanje drugih oko njega na radnom mestu uz mogućnost da mu kašljucnu ka licu i očima čarnim. izvinite za davljenje, lakše mi ovo nego da uronim u piled up work. Edited April 2, 20205 yr by pt 2.0
April 2, 20205 yr Ja mobilni ne nosim, od kada je ovo krenulo. Masku imam od neke tkanine, dok rukavice nisam nasao i dalje i kada dodjem kuci, sledi komplet presvlacenje na terasi, a zatim pranje ruku i lica, nekoliko puta. Stvari ostaju na vetru, dan ili dva, posto sam redukovao kupovine, maksimum jednom u 2-3 dana.
April 2, 20205 yr Just now, Milosh76 said: Ti da si posten, isplatio bi dividende detetu nisi pratio fabulu radnje....novčana kazna je ukinuta, zamenjena sklekovima.....tako da sam se spasao jedno 20 sklekova. a neke sam uradio docnije tog dana jer sam nešto opsovao dok sam kuvao a sat kasnije zapeo za kabl od usisivača i umalo pao
April 2, 20205 yr Author Just now, Ted said: novčana kazna je ukinuta, zamenjena sklekovima To nije fer! Pomozi detetu da ulozi protest vrhovnom vodji (tvojoj zeni) da se vrati novcana kazna
April 2, 20205 yr 2 minutes ago, Milosh76 said: To nije fer! Pomozi detetu da ulozi protest vrhovnom vodji (tvojoj zeni) da se vrati novcana kazna kazna je zamenjena i formulisana supotpisom ćerke i supruge....ništa ja tu ne mogu
April 2, 20205 yr Ja mobilni nosim sa sobom zbog plaćanja u radnjama, da ne bih pipao kusur i pultove na kasama.
April 2, 20205 yr Ministarka zadužena za populacionu politiku i psihijatar Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je imala oko 2.000 poziva od kada je počela da razgovara sa građanima od 21 do 22.30. ...Ona je dodala da su čest problem i nesanice i da je savet da se posle 17 sati ne konzumiraju stimulusi poput kafe, da ljudi ležu u isto vreme svaki dan i da ako se probude ne pitaju zašto su se probudili, već da urade nešto da se umore. Kada je reč o informisanju, Đukić Dejanović je ljudima poručila da odaberu da se informišu jednom u 24 sata i steknu uvid šta se dešava, a da ostali deo dana strukturišu da urade nešto što je pozitivno. Edited April 2, 20205 yr by Apollo Creed