Sandradjer Posted November 6, 2021 Posted November 6, 2021 (edited) 3 hours ago, Have_Fun said: Zasto kazes "sad je red na vakcinisane da se zaraze"? Znam da smo se vakcinisali da bi nam simptomi bili laksi, da postoji mogucnost da se i vakcinisani zaraze virusom, ali valjda postoji mogucnost i da se ne zarazimo, zar ne? Ili moramo i to jos jedan krug? To je samo rec, zaraziti ne znaci i oboleti. Svi smo u kontaktu sa virusom, posebno gde cirkulise kao u Srbiji. Kad bismo se testirali svaki dan svi, bilo bi jasnije Edited November 6, 2021 by Sandradjer 2
vememah Posted November 7, 2021 Posted November 7, 2021 (edited) https://twitter.com/jburnmurdoch/status/1456586893370535941 Edited November 7, 2021 by vememah 2
Caligula Posted November 7, 2021 Posted November 7, 2021 To znaci (za Srbiju) da ce onkologija, kardiologija i druge hronicne bolesti biti na holdu jos par godina. Sem za najgori talog po SNSu, oni imaju i pare i vlast, za njih i njihove nema zime Zelim nam srecu svima, ovako nikakvima.
Amos Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Kakva je situacija u Indiji? Niko ih ne pominje od one katastrofe kad je krenula Delta. Mi bi generalno mogli negde da se poredimo sa njihovim brojkama kad se umanji na naš nivo (pa još malo gore po nas).
gone fishing Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 na papiru sada odlična, imaju brojke na nivou onih iz marta, kada su proglasili pobedu nad korolom, no i njihovi brojevi su krajnje nepouzdani i stvarni broj mrtvih sigurno nije 460k, već između 1,2 i 7,2 miliona ljudi... - afrika takođe dobro prolazi u ovoj pandemiji, jer se smatra da se 90% umrlih od korone tamo ne registruje... 1
barrcode Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 nemci ovaj deo pandemije nezvanično zovu Teror nevakcinisanih. primer pokrajne Saksonije-Anhalt: tamne linije zaraženi vakcinisani, svetlije nevakcinisani. 1 1
Boycie Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 46 minutes ago, barrcode said: nemci ovaj deo pandemije nezvanično zovu Teror nevakcinisanih. primer pokrajne Saksonije-Anhalt: tamne linije zaraženi vakcinisani, svetlije nevakcinisani. U mom bablu, kod kuće, u mestu i na poslu su ljudi prilično kivni prema ljudima koji ne žele da prime vakcinu. Brojke u bavarskoj su toliko skočile da od sutra kreću stroga pravila gde se 3G (ppt) uvodi praktično svuda osim u trgovini i prevozu a i vratili su obavezne ffp2 maske. 1
barrcode Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 4 minutes ago, Boycie said: U mom bablu, kod kuće, u mestu i na poslu su ljudi prilično kivni prema ljudima koji ne žele da prime vakcinu. Brojke u bavarskoj su toliko skočile da od sutra kreću stroga pravila gde se 3G (ppt) uvodi praktično svuda osim u trgovini i prevozu a i vratili su obavezne ffp2 maske. naravno da su kivni. jasna povezanost trenutna incidenca - vakcinisanost. realno ste najjadniji u Zapadnoj Nemačkoj. 1
Moonwalker Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 (edited) 1 hour ago, barrcode said: nemci ovaj deo pandemije nezvanično zovu Teror nevakcinisanih. primer pokrajne Saksonije-Anhalt: tamne linije zaraženi vakcinisani, svetlije nevakcinisani. Pa to je AfD bunjiste u Istocnoj Nemackoj? Je li tako @Boycie? Ta ekipa tamo (narod) je zadrta za medalju kad se necega uhvati (na bazi nekih iskustava sa poslom). Mislim da je bio jedan clanak gde se kaze da se ovi globalni ultra desnicari kaju sto sto su uvrstili avakse u svoje kulturoloske ratove. Jer je izmaklo kontroli da im rezultati vise ne odgovaraju, a previse su zaglibili da pocnu da trube drugacije. Boli virus leva stikla ko mu je na putu samo da je dobar domacin. Edited November 8, 2021 by Moonwalker 1
nezvanova Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 On 7.11.2021. at 6:21, Caligula said: To znaci (za Srbiju) da ce onkologija, kardiologija i druge hronicne bolesti biti na holdu jos par godina. Sem za najgori talog po SNSu, oni imaju i pare i vlast, za njih i njihove nema zime Zelim nam srecu svima, ovako nikakvima. nije da branim sadasnju vlast i sistem zdravstva, ali onkologija je sve vreme pandemije bila solidno uredjena. svi moji pregledi su se sve vreme odvijali bez ikakvog zastoja, ja svake tri nedelje idem po citostatike, pre toga kod reonskog po uput, pa labaratorija, pa onkologija u bolnici. dakle, tri zgrade, tri lekara, svugde sasvim solidno brzo i redovno. u kamenici takodje sve fercera bez zastoja, snimanja, pregledi kod interniste onkologa, sve islo bez odlaganja, veza i sl.... ne kazem, moze da se desi sigurno da ti se npr neko u lancu lekara razboli pa se neki od pregleda odlozi, ali meni se nije desilo, srecom.... 6
cartman Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Ovo mogu i ja da potvrdim jer je majka kompletne terapije odradila bez ikakvog zastoj uz odličnu organizaciju. Jedino je imala odlaganje zračne terapije kada se pokvario aparat što se realno dešava nevezano za pandemiju. Ono što je bilo oproblematično je hirurgija onkoloških pacijenata . Znam da su mi se žalili ljudi da su se pomerale operacije zbog raznoraznih razloga (uglavnom ispadanje nekih lekara i generalno manjak anesteziologa) 5
Caligula Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 33 minutes ago, nezvanova said: nije da branim sadasnju vlast i sistem zdravstva, ali onkologija je sve vreme pandemije bila solidno uredjena. svi moji pregledi su se sve vreme odvijali bez ikakvog zastoja, ja svake tri nedelje idem po citostatike, pre toga kod reonskog po uput, pa labaratorija, pa onkologija u bolnici. dakle, tri zgrade, tri lekara, svugde sasvim solidno brzo i redovno. u kamenici takodje sve fercera bez zastoja, snimanja, pregledi kod interniste onkologa, sve islo bez odlaganja, veza i sl.... ne kazem, moze da se desi sigurno da ti se npr neko u lancu lekara razboli pa se neki od pregleda odlozi, ali meni se nije desilo, srecom.... Govorim o operacijama koje su na cekanju. 2
vememah Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Reportaža AlJazeere o stanju u Bugarskoj: Nova.rs prevela na srpski: https://nova.rs/svet/korona-se-u-bugarskoj-pretvara-u-nocnu-moru-bez-kraja/
Recommended Posts