Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Rusija je danas ponovo zabeležila najviši broj zaraženih koronavirusom u jednom danu, uprkos neradnoj sedmici koju je naložio predsednik Vladimir Putin.

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata zaraženo 41.335 ljudi, što je najveći broj od početka epidemije koronavirusa u Rusiji.

U istom periodu je umrlo 1.888 ljudi, što je mali pad u odnosu na podatke saopštene u petak.

U Rusiji, zemlji koja je najviše pogođena koronavirusom u Evropi, umrlo je 245.635 ljudi, a inficirano više od 8,7 miliona od početka početka epidemije.

Skok broja zaraženih dolazi usred neradne sedmice, od 30. oktobra do 7. novembra.

U Moskvi, najvećem žarištu epidemije, zatvorene su škole, saloni lepote, sportske hale i prodavnice sa sekundarnom robom.

U Rusiji je samo 33,8 odsto stanovništva potpuno vakcinisano protiv koronavirusa.

https://novimagazin.rs/svet/259643-u-rusiji-ponovo-najvisi-broj-zarazenih-koronavirusom-uprkos-neradnoj-sedmici

Posted

I Nemacka je zaubavila sa slucajevima. Juce rekordnih 35K zarazenih, 178 umrlih. Prethodni neslavni rekord je bio 14. aprila sa 32K i 407 umrlih. Tad se vec davala vakcina. Najveci broj dnevno umrlih pre vakcine je 1249 na 24K pozitivnih. Toliko o tome da vakcina ne radi. Dnevno vakcinisanih prvom, drugom ili trecom dozom poslednje 4 nedelje je konstatno preko 200 hiljade, poslednje dve preko 250K.

Inace u hipstergradu, u kome po kaficima, restoranima uglavnom vazi 2G, ponegde 3G za ulaz ima da proslavim uz vatromet i trubace kad mi prvi put neko na ulazu potrazi da vidi kod umesto usmenog "jesi se vakcnisao" "(vadim telefon da pokazem kod)..." "dobro, nema potrebe. Verujem"

Posted (edited)

Ne rekoh li ja to pre neki dan, pa si mi odgovorio da smo generalno dobri sa 11-12k na dan? :) 

Ništa lično, samo hoću da popizdim kad me Nemci umiruju kako je sve pod kontrolom iako se jasno videlo još pre 10-15 dana da idemo na 30k lagano. 

Edited by Mos
Posted (edited)

Excess death calculations Actual worldwide toll,

16.8 million excess deaths 95% probability,

10.3 million to 19.5 million

Official versus actual deaths (Economist)

US, deaths = 745,274

US, deaths = 860,000 to 1 million

China, deaths = 4,600

China, deaths = 150,000 to 1,700,000

India, deaths = 458,000

India, deaths = 1.2 million to 7.2 million

Russia, deaths = 236,462

Russia, deaths = 870,000 to 910,000

Indonesia, deaths = 143,457

Indonesia, deaths = 300,000 to 1.2 million

Pakistan, deaths = 28,477

Pakistan, deaths = 300,000 to 910,000

Bangladesh, deaths = 27,873

Bangladesh, deaths = 200,000 to 720,000

Turkey, deaths = 71,052

Turkey, deaths = 130,000 to 420,000

Mexico, deaths = 288,464

Mexico, deaths = 560,000 to 600,000

Brazil, deaths = 608,071

Brazil, deaths = 660,000 to 740,000

brazilci najpošteniji, kinezi najveći lažovi, setih se da sam na yt prošle godine gledao neki video gde je spikerka indijka pročitala da je grad wuhan naručio 100k urni, izgleda da je ta vest bila tačna, ali kako su uspeli da sakriju toliko pomrlih, impresivna organizacija brata sija

Edited by gone fishing
Posted

Ako je ovo tacno onda smo u ovom krugu vec prebacili spanski grip :ohmy:

Posted (edited)
Hrvati danas preko 7000.

Edited by vememah
Posted

je l' postoji neki parametar, nesto, bilo sta sto moze pokazati da ovom ludilu nekada moze doci kraj?

jebote, u Rusiji katastrofa, u Nemackoj ludilo, u Poljskoj, Austriji isto, na Balkanu pakao, Danci koji imaju 75% (ili koliko vec) vakcinisanih, biju rekordan broj ove godine.. crni rekordi na sve strane, novi delta sojevi... jebote pa sta je ovo?!

Posted

Bolesti kao bolesti vjerovatno ne do proljeća, sad je red na vakcinisane da se zaraze, ali treba gledati smrtnost na milion - dok je u ozbiljnim zemljama to na nivou do par ljudi na 7 dana, dotle je kod nas i u ostalim divljinama to nešto 50-100, to je užas. Očigledno da virus mora da procirkuliše kroz populaciju, ali bolje kroz vakcinisanu, jbg. 

• +1 8
Posted

Zasto kazes "sad je red na vakcinisane da se zaraze"?

Znam da smo se vakcinisali da bi nam simptomi bili laksi, da postoji mogucnost da se i vakcinisani zaraze virusom, ali valjda postoji mogucnost i da se ne zarazimo, zar ne?

Ili moramo i to jos jedan krug? 

Posted

ja sigurno moram [emoji38]ol:

a i navikla sam :dry:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Posted
31 minutes ago, Have_Fun said:

Zasto kazes "sad je red na vakcinisane da se zaraze"?

Znam da smo se vakcinisali da bi nam simptomi bili laksi, da postoji mogucnost da se i vakcinisani zaraze virusom, ali valjda postoji mogucnost i da se ne zarazimo, zar ne?

Ili moramo i to jos jedan krug? 

Pa izgleda vrlo mala, sem ako ne živiš negdje na planini. Čista logika, očigledno da vakcinisani mogu da se zaraze, da je prirodni imunitet mnogo jači od ovog od vakcina, a sve dok postoji pool ljudi od kojih možeš da pokupiš zarazu, postojaće i opasnost da se zaraziš. Sva je prilika da se bolest neće iskorijeniti mjerama, da će morati da procirkuliše, ne kažem to ja, već mnogo stručniji od mene. Druga stvar, evo, ja sam vakcinisan, pa otkako sam vakcinisan ponašam se mnogo komotnije nego prije toga, tako da sam mnogo više izložen. I dalje nosim masku u zatvorenom, ali više idem kod prijatelja i više stvari radim koje uključuju bitisanje drugih ljudi nego prošlo proljeće ili jesen.

Ako uspiješ da budeš u tih nekoliko posto koji neće pokupiti bolest (a otkud znaš da je nisi kao vakcinisan pokupio, asimptomatski), to znači da si se vjerovatno negdje baš dobro izolovao od komplet društva. Nije nemoguće, ali realno vrlo teško sprovodivo. 

• +1 3
Posted

jebiga, nadam se da nece grom 2x u isto mesto.. plus sam se vakcinisao nakon toga i sad bih i da se busterujem
ako moze bez drugog kruga, super.. psihicki me sjebava sve ovo.. a ovi crni rekordi i divljanje broja novozarazenih ne pomazu da se smirim :)
nikako da vidim svetlo na kraju tunela

aj sto mi je prpa zbog mene, nego i sto zbog mojih od kojih sam 1000km daleko, pa svaki put kad jave da negde idu, 100 znoja me oblije.. cale je busterovan, keva 2x fajzerisana al' mi opet zort pa me i ovaj tvoj komentar malo najezio :)

• +1 1
Posted
1 hour ago, Have_Fun said:

je l' postoji neki parametar, nesto, bilo sta sto moze pokazati da ovom ludilu nekada moze doci kraj?

jebote, u Rusiji katastrofa, u Nemackoj ludilo, u Poljskoj, Austriji isto, na Balkanu pakao, Danci koji imaju 75% (ili koliko vec) vakcinisanih, biju rekordan broj ove godine.. crni rekordi na sve strane, novi delta sojevi... jebote pa sta je ovo?!

Ludilu će doći kraj tek kada virus prođe kroz celo čovečanstvo, jedino vakcinom i merama se može značajno prebroditi

virus. 

Već sam pisao o ovome - ako imas ogroman broj vakcinicanih onda dolazi do relativizacije rekordnih brojki kao u Danskoj,  Nemačkoj itd. Mogu da se tuku rekordi svaki dan, ali ako je smrtnost u “normali” odnosno niska onda je to cilj kojima svi težimo a to je da spustimo coronu na nivo “standardnog” gripa. 

• +1 2
  • Hvala 1
Posted

znachi za dve najkasnije tri godine. shto se srbije tiche.

sent from novi mnogo jak bubamoto.