Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

kapiram da je clanovima foruma pun q milke i stojka anti-v iz rl pa se ovde razlicita misljenja potapaju cak i na pristini, ali smanjite malo dozivljaj i setite se izvornog znacenja jednog (gradskog / virtuelnog) foruma™

Posted
9 hours ago, vememah said:

1RSUoNHw?format=png&name=large

Meni ovi sto bi permanent mere (i nakon sto se covid obuzda globalno) izazivaju veći strah nego antivakseri.

U vezi diskusije sa decom, tj tinejdzerima (jer ste pomenuli sa tog jednog tinejdzera u ICU u australiji kao dokaz da je doomsday tu), I u britaniji I kod nas se mogu vakcinisati i 12-18 (oni sa dodatnim faktorima rizika u toj starosnoj kategoriji u Britaniji su već odavno vakcinisani), pa mislim da to stvarno stavlja tačku na opravdanost daljnjeg čekanja.

BTW, nemam ja nikakvih problema npr. da se zadrže maske u prevoz I prodavnicama, samo što ako dozvoliš pubove, koncerte, svadbe i sl. (a zašto ne dozvoliti normalan život,  ako nema udara na bolnice - kao što trenutno nema - šerovao sam grafikon I populacije ti vakcinisana), neće baš najveći rizik biti prevoz i prodavnice.

Posted

debata engleske struke, šta će im doneti freedom day :happy:

Posted
2 hours ago, gone fishing said:

debata engleske struke, šta će im doneti freedom day :happy:

Nije debata već press konferencija anti-otvarača :)

Posted

ti si, pretpostavljam, mlad i zdrav kao ruza?

Posted
1 minute ago, precog said:

ti si, pretpostavljam, mlad i zdrav kao ruza?

Mozda treba da procaska sa npr ovom zenom iz Birminghama...

Posted
Just now, Indy said:

Mozda treba da procaska sa npr ovom zenom iz Birminghama...

nene, to ljudi uce kako da zive sa virusom, sad se spremaju za jesenji ispitni rok. 

Posted
7 hours ago, bosque said:

kapiram da je clanovima foruma pun q milke i stojka anti-v iz rl pa se ovde razlicita misljenja potapaju cak i na pristini, ali smanjite malo dozivljaj i setite se izvornog znacenja jednog (gradskog / virtuelnog) foruma™

Meni je ovde veci problem od antivax. histerija koja je napravljena oko delte, lambde i svi cemo da pocrkamo, nece nikad proci,  ni vakcine ne rade, delta se prenosi u roku od par sekundi (ako je tako, cela planeta ce uskoro biti zarazena). Ne treba verovati u sve sto se procita. Jeste, dize se ogromna panika i stvara jos veca anksioznost kod ljudi time da je sad 5x zaraznije, da smo ne dzaba vakcinisali. Mi ne znamo ni koliko je zarazno bilo u Vuhanu na pocetku (usput cela Indokina po worldmeteru  bukti od delte osim naravno Kine o kojoj ovde ne smes nista lose da napises  je forbidden iz nekog razloga, drvlje i kamenje po tebi pipnes li Kinu). 

Da se razumemo, ja sam vakcinisana, i dalje nosim maske, prva sam podigla alarm level 1000 kada se ovo pojavilo i za godinu i po dana sam postala  psihicka olupina citajuci samo o koroni koroni i sta ce biti, pa sta ce biti, postala sam rob korone zapostavivsi generalno svoje zdravlje. Nije ovo sranje jedina bolestina na svetu, nije najgora bolestina i nije ceo zivot briga oko ovog. Pratim forum, izmedju ostalog, kako bih se informisala sta se desava ali stvarno stvarno stvarno ne mogu vise da podnesem ovu histeriju gore opisanu i jednostavno ne verujem u sve sto procitam.

• +1 3
Posted (edited)

stvarno stvarno stvarno ne mogu vise da podnesem ovu histeriju gore opisanu

Je l mozes da navedes neke primere doticne histerije (na ovom forumu)?

EDIT. Evo da pogodim, ti si negde na ovoj talasnoj duzini...

19 hours ago, mareeee said:

Ovde je vememah najveći autoritet, kad on nešto kaže mi ostali samo da klimamo glavom i govorimo tako je tako je ! 

Edited by Indy
Posted

U prethodnih par strana vidjeno je kusur postova koji "nekoga" (ovde?) prozivaju jednako losim, ako ne i gorim, od antivaksera...

Ja shvatam da je tamo leto i da su i moderatori ljudi kojima treba odmor, ali mogli bismo malo da vratimo ovaj forum u tradicije Prosvetljenja na kojima je ponosno ponikao.

• +1 3
  • Hvala 1
  • -1 2
Posted

Mogu. Mrzi me da kvotujem. Eto, kad je vemenah okacio da se delta prenosi izmedju 10/15 sekundi, da pfizer navodno  stiti 70% protiv delte i onda tako povuce histeriju jos nekih clanova (ukljucujuci i mene).  Pa dosta mi je vise ima da pocrkamo svi, fajzer i moderna ne rade protiv  omege.  Dosta mi je ovoga, bolje da se zauvek povucem sa teme covid19, jbt ubicu se od anksioznosti na kraju.

Posted
21 minutes ago, Indy said:

Je l mozes da navedes neke primere doticne histerije (na ovom forumu)?

EDIT. Evo da pogodim, ti si negde na ovoj talasnoj duzini...

Bitno da si ti na talasnoj duzini svih mikrobiologa na svetu.

Posted

Bravo @Alfa
 pobedila si svoje strahove i postajes glas razuma!

@Indy
 da, pojavila se i grupa na forumu i grupa na onim anketama od pre stranu koji nemaju nikakav konkretan plan, osim da mrače i pqniče i podržavaju sve mere (niste naravno svi isti, sa mnogima mogu da se složim i postignem kompromis)...

JBT, vama nije strašno da se po onim anketama 20-30 % ljudi u UK zalaže za trajni (I posle kovida) policijski čas,  zabranu većih ukupljanja i sl.

Pa se u cilju promocije panike seruju katastrofične priče o deci koja umiru i sestrama koje umiru od umora, iako hard facts govore i da je broj prijema u UK bolnicama daleko od maksimuma, i da deca nisu ugrožena.

Elem, da se vratim na hard facts

https://ourworldindata.org/grapher/uk-daily-covid-admissions

https://www.forbes.com/sites/roberthart/2021/07/09/children-have-extremely-low-risk-of-death-and-hospitalization-from-covid-large-uk-study-shows/?sh=4f8534a85fa8

• Hvala 1
Posted

Meni nije strašno.

Eto, ima nas raznih budala.

Posted (edited)

Da izložimo sto puta pomenut plan o kažnjavanju nepoštovalaca mera...

Ja opet ne razumem šta ekstrovertnom taboru tačno smeta. Sa izuzetkom desetak ili koliko već dana totalnog zaključavanja, niko vam nije branio da se sastajete sa prijateljima napolju. Sve što je donekle ograničeno jesu javna okupljanja i žurke.

Opet, iz drugog tabora mogu da razumem one koji su uznemireni zbog egzistencije, to jest finansija.

Edited by Malkmus