Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
22 minutes ago, Sammael said:

Broj potvrđenih rezaraženih slučajeva u svetu je vrlo mali ali raste. Deluje da nema permanentnog imuniteta, ali niko nije za sada 100% siguran koliko zaštita traje. Vakcine su tu iz dva razloga - (1) da pruže privremeni imunitet, kao kod gripa i (2) ako bi se dovoljan broj ljudi vakcinisao, virus ne bi mogao da pređe ni na koga i onda bi iščezao.

bas tako.

kod vecine ljudi ipak ne dodje do ponovnog zarazavanja, ali je imuni odgovor vrlo individualan - od sasvim slabog do veoma jakog (povezano i sa tezinom simptoma, izmedju ostalog).

takodje se pretpostavlja da se vakcinama uglavnom postize mnogo jaci imuni odgovor.

Posted
1 hour ago, Ros said:

vlada bavarske nije zadovoljna brojem novozarazenih. to jest, ne smanjuje se i pored lokdauna

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

a jel se pretpostavlja, pošto ne verujem da znaju razlog kako broj ne pada i pored lokdauna?

Ako brojke jos porastu, mogu da zamislim da ce i sneg biti pomalo kriv, jer su se mnogi sjatili na sankanje na malom prostoru. Kod nas na planini pored su bukvalno zatvorili prilaze posle prvog vikenda, jer su ljudi isli kao neobuzdani, sto svojim automobilima, sto u linijskim autobusima nabudzeni kao u nasem GSP-u. E sad, u Bavarskoj uvek ima mnogo snega u toku zime pa je sigurno mnogo ovakvih slucajeva. U jednoj gastarbajterskoj grupi na FB-u je covek postavljao to da je policija bila na bregu negde u Minhenu da tera ljude, svi su naravno u komentarima pozivali na slobodu, smejali se kako toga u slobodnoj Bosni nema, i slicnog.

Posted
1 minute ago, I*m with the pilots said:

Ako brojke jos porastu, mogu da zamislim da ce i sneg biti pomalo kriv, jer su se mnogi sjatili na sankanje na malom prostoru. Kod nas na planini pored su bukvalno zatvorili prilaze posle prvog vikenda, jer su ljudi isli kao neobuzdani, sto svojim automobilima, sto u linijskim autobusima nabudzeni kao u nasem GSP-u. E sad, u Bavarskoj uvek ima mnogo snega u toku zime pa je sigurno mnogo ovakvih slucajeva. U jednoj gastarbajterskoj grupi na FB-u je covek postavljao to da je policija bila na bregu negde u Minhenu da tera ljude, svi su naravno u komentarima pozivali na slobodu, smejali se kako toga u slobodnoj Bosni nema, i slicnog.

ima i toga. puno je ljudi islo na brda u setanje i sankanje. plus su dozvolili vise kontakata za bozic, i eto...

Posted

inace je bio "rat ruza" oko odlaska u brda. dobio sam bitku, ali posto od nove godine samo ja kuvam, baratam sa masinom za sudje i gledam iskljucivo filmove koje "she rose" hoce, prividja mi se da sam izgubio rat :huh:

Posted

shta ti dechko radish :unsure:

sent from bubamoto

Posted
19 minutes ago, gospa buba said:

shta ti dechko radish :unsure:

sent from bubamoto

muku muchim :D

Posted (edited)

Edited by vememah
Posted
3 hours ago, I*m with the pilots said:

u nacelu ti i kad imas lockdaun, nisi bas sve zatvorio, i virus se siri medju aktivnom populacijom, ona zarazi porodicu..dodaj tu poputsanja za praznike, i eto..mi smo drugo, kodnas nije bilo nekog znacajnijeg stiskanja, zato su brojke samo rasle, i sada samo padaju, moj utisak..

Posted (edited)

E, sad, ili se od ovih novih sojeva dize veca panika nego sto treba, ili se mi kovida 19 necemo resiti nikad..ako se nesto ne promeni cak ni preko leta, ode covecanstvo u tri lepe, a vec polako odlazi, ili od 100 mutacija kovida, ili od silnog lockdowna, dovoljna su oba zajedno..jer, ne valja ni jedno, ni drugo..pocinjem da  kapiram narkomane...

Edited by Misko
Posted
1 hour ago, Misko said:

pocinjem da  kapiram narkomane...

• +1 1
  • Haha 4