Jump to content

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Featured Replies

On 14. 5. 2020. at 7:35, Ros said:

ubedljivo najbolje. taman toliko u medijima koliko treba, pustila odradjivanje posla predsednicima pokrajina koji su takodje odlicno odradili posao. a svi ti politicari su se okretali strucnjacima i njihovoj ekspertizi.

koliko god da su brojke u nemackoj, u spicu, bile gadne, toliko nisam imao nikad ni mrvicu straha da ce sve otici u racq kao u italiji ili spanije.

+1

kolika je samo razlika izmedju osobe od nauke i profi kenjaca vidi se tek u ovakvim situacijama. baba je verovatno jedini pravi lider u svetu.

• Replies 16.6k
  • Views 1.9m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @vememah jedan od heroja pandemije.

• Samo da se pohvalim da je ovo moj tim radio 

• dok sve zemlje ne uvedu obaveznu vakcinaciju i dok raspodela vakcina ne bude takva da bogati pomognu siromasnima, nece da se bitnije promeni situacija.   ono što antivakseri i ljudi koji nem

Posted Images

Istina je da Nemačka ima 5-6x manje umrlih na milion stanovnika od Italije ili Španije, ali ima i duplo više od Finske i Norveške, četiri puta više od Češke i Poljske i dvadeset puta više od Slovačke tako da je o nekom neviđenom uspehu vrlo teško govoriti.

Edited by vememah

Opet preko 200 preminulih u Spaniji, gro u Katalunji. Uz podatak da je imunitet krda ispod 10%, vec vidjeno nepostovanje mera u avio saobracju s pocetkom labavljenja mera, nelogicnost pojedinih mera...ostaje nada da ce fakin virus volsebno nestati sam od sebe. Imam utisak da ovo sve traje vise od godinu dana.

On 14. 5. 2020. at 10:56, vememah said:

Istina je da Nemačka ima 5-6x manje umrlih na milion stanovnika od Italije ili Španije, ali ima i duplo više od Finske i Norveške, četiri puta više od Češke i Poljske i dvadeset puta više od Slovačke tako da je o nekom neviđenom uspehu vrlo teško govoriti.

To je samo u teoriji, u realnosti Slovačka ima 5 miliona stanovnika, a Nemačka 83

Još jednom, govorim o broju umrlih na milion stanovnika, tj. per capita.

U Slovačkoj je ukupno umrlo 27 ljudi, a u Nemačkoj 7861 osoba.

Zapravo je Slovačka jedan od retkih primera uspešne borbe protiv pandemije u zapadnom svetu.

Edited by vememah

On 14. 5. 2020. at 11:34, vememah said:

Na milion stanovnika.

Nebitno. Kao u košarci kad igrač postigne 3 poena za 2 minuta i onda je to kao 72 poena kad se isprojektuje na 48 minuta. U stvarnosti niti će igrati 48 niti će postići 72 poena. naravno da je lakše kontrolisati malu zemlju nego veću.

Bullshit.

On 14. 5. 2020. at 11:34, vememah said:

Još jednom, govorim o broju umrlih na milion stanovnika, tj. per capita.

U Slovačkoj je ukupno umrlo 27 ljudi, a u Nemačkoj 7861 osoba.

Zapravo je Slovačka jedan od retkih primera uspešne borbe protiv pandemije u zapadnom svetu.

ne moze se porediti slovacka sa nemackom. mnogo veci broj nemaca ide po inostranstvu. mnogo veci broj ljudi dolazi u nemacku bilo turisticki, bilo poslovno. pozicija slovacke je takva da je prilicno zasticena od uticaja spolja. 

Aha, i samo te razlike su odgovorne za 20x veći broj umrlih per capita. Važi.

Edited by vememah

On 14. 5. 2020. at 1:40, *edited by mod said:

@omiljeni ne bih da rusim sneska ali ipak nije riba :D

kvragu :dry:

sad sam pročitao ponovo. lik je psihić :lolol:

ali na stranu to. Playbook koji tamo koriste već milionima godina je test/isolate/trace, a Vijetnam i Tajvan su dokazani šampioni i čru leadrship, kaže on.

Vijetnam i Tajvan su bottom 10% država po testiranju. Mongolija, Bocvana, Gabon, Belize i Ruanda testiraju više od njih. O kakvom playbooku on priča?

Ja jesam sam pobornik totalnog lockdowna, ali da to ima neku svrhu. Da za to vreme naštancaš brda testova i PPE, pa čekaš drugi talas sa kojim ćeš moći da se boriš. Ako je playbook ajmo se zatarabiti svi u podrum na mesec ili dva, pa posle toga šta bude biće, onda je to veoma opasna glupost.

Stvarno ne znam kako i šta planira Vijetnam ili Tajvan i kakvo je stanje tamo, ali broj testiranja mi ne uliva poverenje. Država koja je velika poput Vijetnama bi za taj drugi talas trebala da bude spremna da radi bar 300.000 testova dnevno, pa da može kompletne milionske gradove da testira za nekoliko dana i pohvata sve klastere. Oni nisu toliko testova uradili za ova 4 meseca.

članak je običan propagandni đubar. Nemam pojma šta je pisalo u NYT i protiv čega se on mačuje, ali pretpostavljam da se tekst bavio poređenjima država zapadne hemisfere (jer to više zanima čitaoca NYT, logično), a ovaj mučenik se tu pokušava nakačiti sa nekakvim rasizmom i ostalim nebulozama. On je otprilike na liniji ovo im je kazna za Indijance.

Psihić je pre par dana na istom tom medium.com sajtu imao tekst koji bukvalno seiri jer su granice kod bjelaca zatvorene i njihovi dragoceni pasoši sad nikurcu ne vrede.

"Health is the only passport now, and the west has lost it. This century belongs to the east. Reorient yourself." Pa jbt :lolol:

Baš me zanima šte će napisati ako se desi da Mutti, BoJo ili Trampara naprave vakcinu.

On 14. 5. 2020. at 11:39, vememah said:

Bullshit.

Lol. Ta računica predviđa da bi Slovačka imala identičan rezultat i sa 90 ili 100 miliona stanovnika, e to je bulšit. Mislim aj poredimo Šabac i Njujork na milion. :laugh:

• Author
  On 14. 5. 2020. at 11:54, omiljeni said:

paywall

Reveal hidden contents

Edited by Skyhighatrist