borris_ Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 (edited) Pape Diouf bivsi predsjednik Marseille-uA je sinoć umro u Senegalu. Trebao je vjerovatno istim tim avionom biti prebačen u fr ali je bilo kasno. Edited April 1, 2020 by borris_
Lancia Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 I druga serija testova koju je nabavila Spanija iz Kine od firme Shenzhen Bioeasy Biotechnology pokazuje tacnost manju od 50%.
borris_ Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 Da poludiš. Kako se to samo španiji dešava? Je li i drugi povjeravaju te testove?
Anonymous Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 25 minutes ago, dig_chohano said: Jbg, ne bavim se time tako da ne bih da savetujem jer ne znam plus i sam pratim savete drugih plus zdrav razum kad je to u pitanju. Hvala, a ovo za zdrav razum se nekako i ja trudim.
dig_chohano Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 1 minute ago, Lancia said: I druga serija testova koju je nabavila Spanija iz Kine od firme Shenzhen Bioeasy Biotechnology pokazuje tacnost manju od 50%. Da, ti testovi su jezivi, u Malagi čovek sa 100% COVID simptomima, respirator, sve. Tek treći test bio pozitivan...
Zeleni sto Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 2 minutes ago, Lancia said: I druga serija testova koju je nabavila Spanija iz Kine od firme Shenzhen Bioeasy Biotechnology pokazuje tacnost manju od 50%. Šta ja propuštam kod tog procenta? Ako je tačnost manja od 50%, to znači da veću tačnost ima random rezultat? Ili se taj procenat odnosi na nešto drugo?
Lancia Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 2 minutes ago, borris_ said: Da poludiš. Kako se to samo španiji dešava? Je li i drugi povjeravaju te testove? Nemam pojma, mislim sta i kome znaci saopstenje Kine da ce od sada poostriti kontrolu firmi, koje se bave tim testovima.
NevenMan Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 USA ce verovatno 4ti dan za redom oboriti rekord i vervatno prvi put otici na 1000+ za dan. Gotovo je 500 mrtvih vec od jutros.
Ivo Petović Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 5 minutes ago, borris_ said: Da poludiš. Kako se to samo španiji dešava? Je li i drugi povjeravaju te testove? Mislim da su i Holandjani prijavili isto.
Lancia Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 1 minute ago, Zeleni sto said: Šta ja propuštam kod tog procenta? Ako je tačnost manja od 50%, to znači da veću tačnost ima random rezultat? Ili se taj procenat odnosi na nešto drugo? Prva serija testova u Spaniji je pokazivala tacnost manju od 30%. to znaci da si po nalazu zdrav a ustvari nosis virus.
Budja Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 50 minutes ago, Lancia said: Jezivo. Gde si ti, u Kitu? Ja sam u Kitu. Ovde je, da kazem, normalno, oko 300 zarazenih, bgd nivo. Postuje se karantin.
omiljeni Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 3 minutes ago, Zeleni sto said: Šta ja propuštam kod tog procenta? Ako je tačnost manja od 50%, to znači da veću tačnost ima random rezultat? Ili se taj procenat odnosi na nešto drugo? testiraju pozitivnog a test daje negativan rezultat u 50% slučajeva uradiš 4-5 testiranja na jednom pacijentu i tako imaš relativno pouzdano testiranje
Zeleni sto Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 (edited) 3 minutes ago, Lancia said: Prva serija testova u Spaniji je pokazivala tacnost manju od 30%. to znaci da si po nalazu zdrav a ustvari nosis virus. Znači ako testiram sto zaraženih ljudi taj test bi pokazao manje od 30 pozitivnih. Random 0-1 test bi dao 50 pozitivnih što je bolji rezultat. Nadam se da je bar 100% precizan kad testira nezaraženog, ali i u tom slučaju je gotovo neupotrebljiv test. @omiljeni To ima smisla, ali i to pod uslovom da ne daje false negative rezultate. U tom slučaju bi bili apsolutno neupotrebljivi. Edited April 1, 2020 by Zeleni sto
Recommended Posts