Jump to content

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Featured Replies

On 26. 2. 2020. at 16:22, mlatko said:

i to zapakovano tako su isto i namirnice iz prodavnica? a kako leti sa hranom iz frizera, isto ostave samo pretpostavljam negde u hladu?

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

leti ne znam kako ce, nadam se da ce virus nestati i da ce donositi do kucno praga. 

namernice iz prodavnica i klopu obicno ljudi pokupe licno. napravili su police sa brojevima ulaza pored kapije, imaju i elektronske storage boxes za ostavljanje posiljki (to je bilo do epidemije). 

u ovim kutijama je dugotrajna roba. gadzeti, odeca, ne znam stvarno sta narucuju toliko. za moju zenu sam danas pet kutija pokupio, a mogla je fino u italiju u shopping :D

• Replies 16.6k
  • Views 1.9m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @vememah jedan od heroja pandemije.

• Samo da se pohvalim da je ovo moj tim radio 

• dok sve zemlje ne uvedu obaveznu vakcinaciju i dok raspodela vakcina ne bude takva da bogati pomognu siromasnima, nece da se bitnije promeni situacija.   ono što antivakseri i ljudi koji nem

Posted Images

On 26. 2. 2020. at 16:28, Zlurad said:

@banecare1 dočepa li neka žuta štampa iz Srbije recimo ove prve fotke mogu da zamislim naslov. Islo bi nešto tipa: rasulo u Kini, hranu im bacaju na ulicu (foto, video)

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

placaju li oni za to, daj da im saljem i zaradim malo u ova teska vremena

na slici se vidi jedan standard... nova kola, plocnik cist, sa korektno uradjenim stazama za slepe, drvece je propisno zasticeno od stetocina... prosto da pozelis da odes tamo da zivis...

Ih. Informeru da pošalješ uz prigodni tekst sutra bi išlo na naslovnu stranu.

On 26. 2. 2020. at 16:32, Zlurad said:
Ih. Informeru da pošalješ uz prigodni tekst sutra bi išlo na naslovnu stranu.

Pa ne mora informeru jbt... moze bilo gde, a dovoljan je i ovaj post sto je napisao. sasvim je koristan i informativan.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

This is new

The new coronavirus has an HIV-like mutation that means its ability to bind with human cells could be up to 1,000 times as strong as the Sars virus, according to new research by scientists in China and Europe. The discovery could help to explain not only how the infection has spread but also where it came from and how best to fight it.When looking at the genome sequence of the new coronavirus, Professor Ruan Jishou and his team at Nankai University in Tianjin found a section of mutated genes that did not exist in Sars, but were similar to those found in HIV and Ebola.This finding suggests that 2019-nCoV [the new coronavirus] may be significantly different from the Sars coronavirus in the infection pathway. This virus may use the packing mechanisms of other viruses such as HIV,” the scientists said. Compared to the Sars’ way of entry, this binding method is “100 to 1,000 times” as efficient, according to the study.

još malo o maskama :dry:

The virus is usually transmitted through droplets during sneezing or coughing. The vast majority of the droplets are less than 100 microns (0.1mm) across. Surgical masks are designed to prevent large droplets passing from one person's mouth to another person or surface. N95 respirators protect the wearer from breathing in particles bigger than 0.3 microns in diameter. When fitted correctly the respirators filter 95 per cent of airborne particles.

maskeeee.JPG

Edited by dùda

On 26. 2. 2020. at 15:51, vememah said:
Ovaj genije.
Pulmolog Branimir Nestorović je posle sastanka sa predsednikom Vučićem, izrazio čuđenje što se narod koji je preživeo bombardovanje i sankcije sada plaši, kako je rekao, "najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva".

"Da nemamo test, ne bi znali da je epidemija. U toku epidemije gripa imali smo izuzetno teške slučajeve, teške pneumonije, ništa nije bilo interesantno. Apelovao bih na sve, znam da se klikovi broje, pričao sam na Prvoj TV o tome, i iz celog mog izlaganja bilo je - profesor je rekao da će virus doći u Srbiju. Nema razloga za paniku, ovaj put nema razloga za paniku, više ljudi umire od mnogih drugih bolesti u Srbiji", poručio je on.

Nestorivić je ukazao i da je epidemija u Kini pri kraju, i istakao da estrogen štiti žene i da mogu slobodnu da putuju u Italiju u šoping, jer je "čuo da će biti velikih popusta".

Znači imaju test i znaju da je epidemija, ali zvanično nema zaraženih. OK.
Ovaj klasičan primer doktora kome se desila "tv popularnost". Već i pre ovog virusa se primetilo da je krenuo da "proklizava"
Doktori su inače, po mom skromnom iskustvu najalaviji na medijsku popularnost, lepo su oni njega izabrali.

... Shiit has hit the fan...

Potvrđen treći slučaj koronavirusa u Hrvatskoj.

Radi se o muškarcu koji radi u Italiji (Parma), a smješten je u Rijeci

Kod 14% osoba otpuštenih kao oporavljene u kineskoj provinciji Gvangdong prisustvo virusa je kasnije ponovo potvrđeno.

About 14 per cent of patients who recovered from the novel coronavirus and were discharged from hospitals in southern China's Guangdong province were tested positive again in later check-ups, according to the local health authority.

A positive test suggests the recovered patients may still carry the virus, adding complexity to efforts to control the outbreak.

https://www.straitstimes.com/asia/east-asia/14-of-recovered-coronavirus-patients-in-chinas-guangdong-tested-positive-again

Edited by vememah

Прв случај на корона-вирус во државата: Пациентката цел месец била болна во Италија

Македонија го регистрира првиот случај на корона-вирус во земјата. Станува збор за жена од Скопје на возраст од 50 години, која во престојувала во Италија, а во државата влегла преку граничниот премин ТабановцеПатувала со комбе во кое имало и други патници, по кои сега здравствените власти трагаат за да ги идентификуваат и регистрираат. Од граничниот премин била преземана со возило од членови на нејзиното семејство. Пациентката се наоѓа на интензивна нега на Инфективна клиника, но слободно дише и е во излација. Таа цел месец била болна во Италија и ноќеска меѓу 02 и 03 часот директно се упатила на Инфективна клиника. Ова го потврди министерот за здравство, Венко Филипче на прес-конференцијата попледнево во Влада.

Javio se znanstvenik Igor Rudan, objasnio sve što treba znati o koronavirusu

Reveal hidden contents

Sad videh ovo na N1...
Pa ovo je strašno, jbte ljudi umiru od virusa ovi se šale...
Ja nemam reči...

... Shiit has hit the fan...