duda Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 ja ću na planinu obnovljivi izvori energije kol'ko oćeš, obnovljivi izvori hrane (krave, ovce, livada ) nadam se da negde postoje zakopane neke kubure, srbi gorštaci su to, a u slučaju da nagrnu građanitm
Kampokei Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Ja trebalo da idem poslovno u Firencu 5. marta. Vec od nedelje se premisljam, a danas citam da je NYU zatvorio svoj kampus tamo i da je zabelezen i prvi slucaj virusa. Mislim da nista od putovanja. Nije mi toliko frka od virusa (a nije mi ni svejedno), veci mi je problem mogucnost nekih karantina po povratku.
InvisibleLight Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 mislim da nikom nije neka frka za sebe nego ko ima roditelje od 70+ i dolazi im u kucu bar2-3x nedeljno
Filozof manijak Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 meni je frka, npr. bronhijalni sam asthmatičar i polupan mi je imuni sistem. Ne znam šta da mislim o opasnosti od virusa Kao da sam negde pročitao da je grupacija 40+ dosta ugrožena...
duda Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 ja sam evo za koji dan 60 , ali nešto nisam uplašena zabrinuta sam zbog muža, on je dijabetičar i pre par godina smo zajedno , otrpilike isti dan, uhvatili nekakav grip, dosta gadan, to pre par godina bilo ja se nekako izborila bez antibiotika, a on ne, takav kašalj i bol u plućima je imao, da je to bilo strašno, sreća smo kući imali neki jak antibiotik, pa onda ajde na sreću, samo da se ne ide po našim domovima zdravlja u vreme gripa sat vremena posle prve tablete antibiotika se stanje drastično popravilo, uboli smo antibiotik, sreća međutim, od tada ne mogu da zaboravim kako se naglo i gadno desilo to pogoršanje sa plućima , prilično se čovek uplaši ja sam inaače zagovornik da antibiotici idu samo u krajnjem slučaju, mislim da se to pokazalo kao dobro
Tresko Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 14 minutes ago, Filozof manijak said: meni je frka, npr. bronhijalni sam asthmatičar i polupan mi je imuni sistem. Ne znam šta da mislim o opasnosti od virusa Kao da sam negde pročitao da je grupacija 40+ dosta ugrožena... Pa javi se Zlatiboru i Vulinu da ti smućkaju nešto na brzaka i rešiš problem. I ti si veverica.........................
JozoMujica Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 1 hour ago, lo zingaro said: Kad ovo procitas tacno pozelis da virus stigne na mitinge podrske vodji. Ma i bez čitanja...
JozoMujica Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 11 minutes ago, dùda said: ja sam evo za koji dan 60 , ali nešto nisam uplašena zabrinuta sam zbog muža, on je dijabetičar i pre par godina smo zajedno , otrpilike isti dan, uhvatili nekakav grip, dosta gadan, to pre par godina bilo ja se nekako izborila bez antibiotika, a on ne, takav kašalj i bol u plućima je imao, da je to bilo strašno, sreća smo kući imali neki jak antibiotik, pa onda ajde na sreću, samo da se ne ide po našim domovima zdravlja u vreme gripa sat vremena posle prve tablete antibiotika se stanje drastično popravilo, uboli smo antibiotik, sreća međutim, od tada ne mogu da zaboravim kako se naglo i gadno desilo to pogoršanje sa plućima , prilično se čovek uplaši ja sam inaače zagovornik da antibiotici idu samo u krajnjem slučaju, mislim da se to pokazalo kao dobro Nisam doktor, ali mogu da pogledam... antibiotici ne deluju na viruse, grip izazivaju virusi.
duda Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 2 minutes ago, JozoMujica said: Nisam doktor, ali mogu da pogledam... antibiotici ne deluju na viruse, grip izazivaju virusi. znam, naravno ali kod mog muža se razvila bakterijska infekcija dišnih puteva, krenulo bilo ozbiljno na pluća dešava se to često
InvisibleLight Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 (edited) 5 minutes ago, JozoMujica said: Nisam doktor, ali mogu da pogledam... antibiotici ne deluju na viruse, grip izazivaju virusi. samo sto je sekundarna (bakterijska) infekcija dosta cesta kad imas grip edit-duda pre Edited February 25, 2020 by InvisibleLight
JozoMujica Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Just now, InvisibleLight said: samo sto je sekundarna (bakterijska) infekcija dosta cesta kad imas grip Ma znam, samo skrećem pažnju da neko ne pomisli da može antibioticima (koje srećom ima u kući, šta će mu lekar kad može da pogodi) da leči grip.
InvisibleLight Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Just now, JozoMujica said: Ma znam, samo skrećem pažnju da neko ne pomisli da može antibioticima (koje srećom ima u kući, šta će mu lekar kad može da pogodi) da leči grip. da, ima toga dostau srbiji. cim krenu prvi simptomi 'necega' odmah uzimaju antibiotike..
iDemo Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 1 minute ago, InvisibleLight said: da, ima toga dostau srbiji. cim krenu prvi simptomi 'necega' odmah uzimaju antibiotike.. nije problem u antibioticima nego sto se samoprepisuju™
InvisibleLight Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 (edited) u medjuvremenu, karantin na tenerifama gde je lancia sad? Edited February 25, 2020 by InvisibleLight
Recommended Posts