Jump to content

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Featured Replies

1 minute ago, Meazza said:

Ja uzimam lekove za alergiju, cuo sam da oni takodje obaraju imunitet.

Da, to je njihovo glavno delovanje. I ja ih uzimam kad fasujem neki grip pa mi oteknu sluznice nosa, pa ne može da se diše, oni su efikasniji od raznih rinasina i drugih raspršivača.:D

Dakle, ako možemo da rezimiramo - klinci nemaju razvijen imunitet do kraja, pa je odogovor imunog sistema takav da ne prouzrokuje štetu i klinci prođu OK. Najstariji imaju razvijen imunitet ali je njhov organizam načet drugim bolestima i godinama, pa organizam ne može da se izbori sa tim i takvim intezitetom pa ih to na kraju ubije. Oni između izlaze na kraj zbog relativno dobrog zdravstvenog stanja pa i zbog podivljalog odbrambrenog mehanizma organizam uspeva da se oporavi

Je l to to :ph34r:

Just now, Spirit said:

Dakle, ako možemo da rezimiramo - klinci nemaju razvijen imunitet do kraja, pa je odogovor imunog sistema takav da ne prouzrokuje štetu i klinci prođu OK. Najstariji imaju razvijen imunitet ali je njhov organizam načet drugim bolestima i godinama, pa organizam ne može da se izbori sa tim i takvim intezitetom pa ih to na kraju ubije. Oni između izlaze na kraj zbog relativno dobrog zdravstvenog stanja pa i zbog podivljalog odbrambrenog mehanizma organizam uspeva da se oporavi

recimo

7 minutes ago, Spirit said:

Manje-više, osim što treba da se doda da i medju odraslim ljudima nemaju svi isto intenzivni imunitetski odziv. Što je jači imuniteski odziv, u ovom slučaju se više nadrlja.

Recimo, jedan od indikatora imunitetskog odziva je temperatura. Oni kojima u slučaju gripa temperatura šibne i do 40 stepeni, imaju veoma jak odziv. Temperatura se ne skida do 38, ali posle da, jer u suštini tako visoka temperatura znači da organizam počinje da jede sopstvene ćelije u samoodbrani.

Edited by Tresko

11 minutes ago, Tresko said:

Da, to je njihovo glavno delovanje. I ja ih uzimam kad fasujem neki grip pa mi oteknu sluznice nosa, pa ne može da se diše, oni su efikasniji od raznih rinasina i drugih raspršivača.:D

Jebeno.

4 minutes ago, Tresko said:

Manje-više, osim što treba da se doda da i medju odraslim ljudima nemaju svi isto intenzivni imunitetski odziv. Što je jači imuniteski odziv, u ovom slučaju se više nadrlja.

Recimo, jedan od indikatora imunitetskog odziva je temperatura. Oni kojima u slučaju gripa temperatura šibne i do 40 stepeni, imaju veoma jak odziv. Temperatura se ne skida do 38, ali posle da, jer u suštini tako visoka temperatura znači da organizam počinje da jede sopstvene ćelije u samoodbrani.

E to s T. Ja sam medju onima sto kad ymiru od gripa, cegagod jedva imam 37,6..ko i moja mama. 

Cula da to znaci da imunitet ne radi najjace, to bi u ovom slucaju znacilo da jw dobro?

Izlomiste me sa ovom pričom o starima, keva mi je u domu, nisam je video nedelju dana, pokušavam da mislim pozitivno, a znam da je vrlo malo u mojim rukama.
Čak sam u jednom trenutku, razmišljao da je dovedem kući. Onda mi doktorka rekla:
Ne možete biti "manje izloženi od nje tamo"..
Ne znam...
Kad su me nazvali u vezi lekova, srce mi stalo kad sam video poziv...

Za sada prema rečima ljudi u domu, nema promena kod nje...

Zamolio bih ljude da "preskoče" te priče "ti stariji su već mrtvi..."
Jbga čitanje foruma ipak znači, a ne bih da reagujem oštro...

... Shiit has hit the fan...

2 minutes ago, InvisibleLight said:

E to s T. Ja sam medju onima sto kad ymiru od gripa, cegagod jedva imam 37,6..ko i moja mama. 

Cula da to znaci da imunitet ne radi najjace, to bi u ovom slucaju znacilo da jw dobro?

Po onome što su mi objasnili stručnjaci(ja nisam stručnjak), to znači u tvom slučaju da imaš umeren i prosečan imuniteski odziv, što je ok.

Imunitet je prilično kompleksan sistem i ovo je samo jedan od aspekata, za koji se ispostavlja da je u slučaju corona virusa vitalan.

1 hour ago, djili said:

a jel ide keva inace kod doktora bilo kojim povodom i jel uzima bilo kakve lijekove? ako da, ...

retko retko. 

pije lekove za pritisak samo

ima prijateljicu koja je zdravstveni radnik...

Edited by mustang

9 hours ago, Aleksija said:

ma ovaj je novinar dw, nije neki mile zalutao na tviter.

nikad ne veruj čoveku koji nosi brojanicu.

2 hours ago, ArleKino said:

In rilejted njuz, Bolsonaro Junior na Twitteru isprovocirao odgovor kineske ambasade u Brazilu. Lik rekao da je svima koji su gledali "Chernobyl" jasno o čemu se ovdje radi, samo zamijeniti jednu diktaturu (SSSR) sa drugom (Kina). Ambasada mu je odgovorila da je pokupio mentalni virus u Miamiju.

:lolol: mentalac

51 minutes ago, dùda said:

jbt, pa to znači vreme inkubacije više od 20 dana :ohmy:

zbog čega je onda kod nas povećan karantin na sa 14 na 28 dana? ništa mi ta inkubacija nije jasna. jel se to ustvari još ne zna tačno ili kako?

2 minutes ago, Frank Pembleton said:

Izlomiste me sa ovom pričom o starima, keva mi je u domu, nisam je video nedelju dana, pokušavam da mislim pozitivno, a znam da je vrlo malo u mojim rukama.
Čak sam u jednom trenutku, razmišljao da je dovedem kući. Onda mi doktorka rekla:
Ne znam...

A propos te idiotske priče o starima i tome da su "već mrtvi" jer ih neće lečiti.

Sinoć je Massimo Galli, jedan od najvećih stručnjaka u Italiji na TV-u baš popizdeo i rekao da se prekine više sa tim pričama, jer su apsolutno netačne, i da čak ni u Lombardiji gde su na ivici kolapsa zbog broja obolelih, ne napuštaju stare ljude i ne rade ratnu trijažu gde spasavaju one koji imaju više šanse da prežive a napuštaju one koji nemaju, već da tretiraju SVE pacijente.

Jedini problem sa starijim pacijentima je taj što dosta puta zbog preopterećenosti, hitna pomoć ne stigne da ih brzo dovede u bolnicu pa zbog velikih komplikacija na putu u bolnicu nažalost umru.

9 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ne znam...

Ignorisi debile, mada sam taj stav ovde videla samo kod jednog nicka

17 minutes ago, InvisibleLight said:

Mislim da ima gripa i “gripa”. Ja recimo svaku prehladu do prošle godine sam nazivao gripom sto možda i jeste bio. Temperature oko 38, 38.5. A u januaru prošle godine od normalnog stanja do temp od 40 stepeni za bukvalno 15 min, pa onda taj kašalj koji cepa pluća i na kraju i upala pluća. E to je grip. Ove sezone se vakcinisao 

Edited by Spirit

16 minutes ago, InvisibleLight said:

Mislim da ja , a i niko iz moje porodice nikada nemamo temperaturu veću od 38 stepeni. jednom kada je moja sestra bila mala i imala tešku upalu uha, imala je 39 stepeni. Moj otac, mislim da je imao temperaturu 3 puta u životu.  Ni dete mi nije iamo temperaturu nikad višu od 38 stepni. 

1 minute ago, Spirit said:

Mislim da ima gripa i “gripa”. Ja recimo svaku prehladu do prošle godine sam nazivao gripom sto možda i jeste bio. Temperature oko 38, 38.5. A u januaru prošle godine od normalnog stanja do temp od 40 stepeni za bukvalno 15 min, pa onda taj kašalj koji cepa pluća i na kraju i upala pluća. E to je grip. Ove sezone se vakcinisao 

Hocu reci da ima ljudi koji godinama, da ne kazem decenijsma nemaju preko 37,5 dok drugi na isti tip virusa bukny na 39-40