Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Meazza said:

Ja uzimam lekove za alergiju, cuo sam da oni takodje obaraju imunitet.

Da, to je njihovo glavno delovanje. I ja ih uzimam kad fasujem neki grip pa mi oteknu sluznice nosa, pa ne može da se diše, oni su efikasniji od raznih rinasina i drugih raspršivača.:D

Posted

Dakle, ako možemo da rezimiramo - klinci nemaju razvijen imunitet do kraja, pa je odogovor imunog sistema takav da ne prouzrokuje štetu i klinci prođu OK. Najstariji imaju razvijen imunitet ali je njhov organizam načet drugim bolestima i godinama, pa organizam ne može da se izbori sa tim i takvim intezitetom pa ih to na kraju ubije. Oni između izlaze na kraj zbog relativno dobrog zdravstvenog stanja pa i zbog podivljalog odbrambrenog mehanizma organizam uspeva da se oporavi

Je l to to :ph34r:

Posted
Just now, Spirit said:

Dakle, ako možemo da rezimiramo - klinci nemaju razvijen imunitet do kraja, pa je odogovor imunog sistema takav da ne prouzrokuje štetu i klinci prođu OK. Najstariji imaju razvijen imunitet ali je njhov organizam načet drugim bolestima i godinama, pa organizam ne može da se izbori sa tim i takvim intezitetom pa ih to na kraju ubije. Oni između izlaze na kraj zbog relativno dobrog zdravstvenog stanja pa i zbog podivljalog odbrambrenog mehanizma organizam uspeva da se oporavi

recimo

Posted (edited)
7 minutes ago, Spirit said:

Manje-više, osim što treba da se doda da i medju odraslim ljudima nemaju svi isto intenzivni imunitetski odziv. Što je jači imuniteski odziv, u ovom slučaju se više nadrlja.

Recimo, jedan od indikatora imunitetskog odziva je temperatura. Oni kojima u slučaju gripa temperatura šibne i do 40 stepeni, imaju veoma jak odziv. Temperatura se ne skida do 38, ali posle da, jer u suštini tako visoka temperatura znači da organizam počinje da jede sopstvene ćelije u samoodbrani.

Edited by Tresko
Posted
11 minutes ago, Tresko said:

Da, to je njihovo glavno delovanje. I ja ih uzimam kad fasujem neki grip pa mi oteknu sluznice nosa, pa ne može da se diše, oni su efikasniji od raznih rinasina i drugih raspršivača.:D

Jebeno.

Posted
4 minutes ago, Tresko said:

Manje-više, osim što treba da se doda da i medju odraslim ljudima nemaju svi isto intenzivni imunitetski odziv. Što je jači imuniteski odziv, u ovom slučaju se više nadrlja.

Recimo, jedan od indikatora imunitetskog odziva je temperatura. Oni kojima u slučaju gripa temperatura šibne i do 40 stepeni, imaju veoma jak odziv. Temperatura se ne skida do 38, ali posle da, jer u suštini tako visoka temperatura znači da organizam počinje da jede sopstvene ćelije u samoodbrani.

E to s T. Ja sam medju onima sto kad ymiru od gripa, cegagod jedva imam 37,6..ko i moja mama. 

Cula da to znaci da imunitet ne radi najjace, to bi u ovom slucaju znacilo da jw dobro?

Posted

Izlomiste me sa ovom pričom o starima, keva mi je u domu, nisam je video nedelju dana, pokušavam da mislim pozitivno, a znam da je vrlo malo u mojim rukama.
Čak sam u jednom trenutku, razmišljao da je dovedem kući. Onda mi doktorka rekla:
Ne možete biti "manje izloženi od nje tamo"..
Ne znam...
Kad su me nazvali u vezi lekova, srce mi stalo kad sam video poziv...

Za sada prema rečima ljudi u domu, nema promena kod nje...

Zamolio bih ljude da "preskoče" te priče "ti stariji su već mrtvi..."
Jbga čitanje foruma ipak znači, a ne bih da reagujem oštro...

... Shiit has hit the fan...

Posted
2 minutes ago, InvisibleLight said:

E to s T. Ja sam medju onima sto kad ymiru od gripa, cegagod jedva imam 37,6..ko i moja mama. 

Cula da to znaci da imunitet ne radi najjace, to bi u ovom slucaju znacilo da jw dobro?

Po onome što su mi objasnili stručnjaci(ja nisam stručnjak), to znači u tvom slučaju da imaš umeren i prosečan imuniteski odziv, što je ok.

Imunitet je prilično kompleksan sistem i ovo je samo jedan od aspekata, za koji se ispostavlja da je u slučaju corona virusa vitalan.

Posted (edited)
1 hour ago, djili said:

a jel ide keva inace kod doktora bilo kojim povodom i jel uzima bilo kakve lijekove? ako da, ...

retko retko. 

pije lekove za pritisak samo

ima prijateljicu koja je zdravstveni radnik...

Edited by mustang
Posted
9 hours ago, Aleksija said:

ma ovaj je novinar dw, nije neki mile zalutao na tviter.

nikad ne veruj čoveku koji nosi brojanicu.

2 hours ago, ArleKino said:

In rilejted njuz, Bolsonaro Junior na Twitteru isprovocirao odgovor kineske ambasade u Brazilu. Lik rekao da je svima koji su gledali "Chernobyl" jasno o čemu se ovdje radi, samo zamijeniti jednu diktaturu (SSSR) sa drugom (Kina). Ambasada mu je odgovorila da je pokupio mentalni virus u Miamiju.

:lolol: mentalac

51 minutes ago, dùda said:

jbt, pa to znači vreme inkubacije više od 20 dana :ohmy:

zbog čega je onda kod nas povećan karantin na sa 14 na 28 dana? ništa mi ta inkubacija nije jasna. jel se to ustvari još ne zna tačno ili kako?

Posted
2 minutes ago, Frank Pembleton said:

Izlomiste me sa ovom pričom o starima, keva mi je u domu, nisam je video nedelju dana, pokušavam da mislim pozitivno, a znam da je vrlo malo u mojim rukama.
Čak sam u jednom trenutku, razmišljao da je dovedem kući. Onda mi doktorka rekla:
Ne znam...

A propos te idiotske priče o starima i tome da su "već mrtvi" jer ih neće lečiti.

Sinoć je Massimo Galli, jedan od najvećih stručnjaka u Italiji na TV-u baš popizdeo i rekao da se prekine više sa tim pričama, jer su apsolutno netačne, i da čak ni u Lombardiji gde su na ivici kolapsa zbog broja obolelih, ne napuštaju stare ljude i ne rade ratnu trijažu gde spasavaju one koji imaju više šanse da prežive a napuštaju one koji nemaju, već da tretiraju SVE pacijente.

Jedini problem sa starijim pacijentima je taj što dosta puta zbog preopterećenosti, hitna pomoć ne stigne da ih brzo dovede u bolnicu pa zbog velikih komplikacija na putu u bolnicu nažalost umru.

Posted
9 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ne znam...

Ignorisi debile, mada sam taj stav ovde videla samo kod jednog nicka

Posted (edited)
17 minutes ago, InvisibleLight said:

Mislim da ima gripa i “gripa”. Ja recimo svaku prehladu do prošle godine sam nazivao gripom sto možda i jeste bio. Temperature oko 38, 38.5. A u januaru prošle godine od normalnog stanja do temp od 40 stepeni za bukvalno 15 min, pa onda taj kašalj koji cepa pluća i na kraju i upala pluća. E to je grip. Ove sezone se vakcinisao 

Edited by Spirit
Posted
16 minutes ago, InvisibleLight said:

Mislim da ja , a i niko iz moje porodice nikada nemamo temperaturu veću od 38 stepeni. jednom kada je moja sestra bila mala i imala tešku upalu uha, imala je 39 stepeni. Moj otac, mislim da je imao temperaturu 3 puta u životu.  Ni dete mi nije iamo temperaturu nikad višu od 38 stepni. 

Posted
1 minute ago, Spirit said:

Mislim da ima gripa i “gripa”. Ja recimo svaku prehladu do prošle godine sam nazivao gripom sto možda i jeste bio. Temperature oko 38, 38.5. A u januaru prošle godine od normalnog stanja do temp od 40 stepeni za bukvalno 15 min, pa onda taj kašalj koji cepa pluća i na kraju i upala pluća. E to je grip. Ove sezone se vakcinisao 

Hocu reci da ima ljudi koji godinama, da ne kazem decenijsma nemaju preko 37,5 dok drugi na isti tip virusa bukny na 39-40