duda Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 (edited) 14 minutes ago, Ros said: juce samo u minhenu novih 150 zarazenih. sad se pojavljuju oni sto su isli u juzni tirol na raspustu krajem februara jbt, pa to znači vreme inkubacije više od 20 dana a u vezi sa onim kod dece ja koliko sam shvatila, deca imaju jak imununitet, ali ne kompletno razvijen, neki treći segment ilikakosevećzove, šta znam, e taj jedan segment imunog sistema a kojeg deca uglavnom nemaju, je odgovoran za napad na pluća koji se dešava dakle, nešto slično kao kod side, virus izazove da imuni sistem pobrljavi i ubija sam sebe Edited March 19, 2020 by dùda
ToniAdams Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 pa i kod spanskog gripa je bilo simptomaticno da napada odredjen uzrast najvise, u tom slucaju ljude sa najjacim imunitetom, u najboljim godinama.
Ros Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 2 minutes ago, dùda said: jbt, pa to znači vreme inkubacije više od 20 dana mislim da je to talas zarazenih od onih koji su doneli virus iz italije
ToniAdams Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 ili su prosto novozarazeni, sto bi bas cudilo jer sam u poslednjih nedelju dana video 1 masku sveukupno, a svaki dan sam po malo na ulici.
borris_ Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 6 minutes ago, lo zingaro said: Nemam link i nisam strucnjak (al mogu da pogledam) nazalost. Cuo i procitao vise puta u ovdasnjim medijima svih ovih dana. Mogu da potvrdim ovo sto pises. Kazu da poslije 5-6 dana stanje se naglo pogorsava radi imuniteta. Jois ne znaju zasto je to tako.
radisa Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Kačio je neko ovde istraživanja, o TH17 i TH1 i TH2 ćelijama... Deca nemaju TH17, koji je otprilke terminator, nego se brane sa TH1 i TH2... TH17, ubij, ne pita, i onda napadne i zdrave ćelije, i napravi sranje... TH1 i TH2 su blaži, i ispada da se sistem odbrani sa njima bez problema... Znači, ovde je problem što matori imaju razvijen imuni sistem, sa jakim odbranbenim mehanizmom, i onda organizam umesto da pošalje patrolu da sredi stvar, pošalje specijalce, koji uhapse kriminalca, ali i pola kvarta dignu u vazduh... Ovo je posećanju, znaće onaj koje okačio priču da dopuni...
Passcard Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 (edited) U moru crnog, Italijanski FIGC najavio moguć nastavak Serie A u fudbalu početkom Maja. Bambi Tošić (Kina) spominje sredinu Aprila. Edited March 19, 2020 by Passcard slovo
Lo Zingaro Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 2 minutes ago, Passcard said: U moru crnog, Italijanski FIGC najavio moguć nastavak Serie A u fudbalu za početak Maja. Bambi Tošić (Kina) spominje sredinu Aprila. Da se znaju prioriteti...
Ros Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 7 minutes ago, ToniAdams said: ili su prosto novozarazeni, sto bi bas cudilo jer sam u poslednjih nedelju dana video 1 masku sveukupno, a svaki dan sam po malo na ulici. plus je bavarska prolazna pokrajina za jugoistocnu evropu
Lo Zingaro Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 U mom regionu Emilia Romagna koji ima jabrzi rast obolelih ove nedelje, poostrili mere karantina. Nema vise nikakve setnje ili trcanja po parkovima. Psa samo ispred kuce i ko mora da se krece zbog dijabetis isto samo ispred kuce. Ovo su slike juce u okolini Parma, a tako je bilo i gde god se okrenes. Ljudi su idioti, imamo 100 mrtvih u gradu od 300.000 stanovnika i oko 1000 zarazenih.
Tresko Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 8 minutes ago, radisa said: Kačio je neko ovde istraživanja, o TH17 i TH1 i TH2 ćelijama... Deca nemaju TH17, koji je otprilke terminator, nego se brane sa TH1 i TH2... TH17, ubij, ne pita, i onda napadne i zdrave ćelije, i napravi sranje... TH1 i TH2 su blaži, i ispada da se sistem odbrani sa njima bez problema... Znači, ovde je problem što matori imaju razvijen imuni sistem, sa jakim odbranbenim mehanizmom, i onda organizam umesto da pošalje patrolu da sredi stvar, pošalje specijalce, koji uhapse kriminalca, ali i pola kvarta dignu u vazduh... Ovo je posećanju, znaće onaj koje okačio priču da dopuni... TH1 i TH2 limfociti su prva i druga linija odbrane. Obično bi trebalo da budu dosta. Ako te linije ne drže, onda se protiv upalnih procesa uključuju TH17, koje zovu i buldožeri i u tom slučaju oni ruše sve pred sobom(mrtve TH1 i TH2, citokine)ali i zdrave ćelije, i tu nastaje problem. To je što ti kažeš, kao u filmu Demolition man, sruši se pola grada, da bi se ubio jedan kriminalac. E, zbog toga interleukini 6, i zbog toga se daju i imuno supresori, da bi se nekako umanjilo to buldožerisanje, i pritom se daju potentni anti inflamatorni lekovi kao onaj novi Roche-ov, onaj za malariju i neki retroviralni.
Meazza Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Ja uzimam lekove za alergiju, cuo sam da oni takodje obaraju imunitet.
Tresko Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 7 minutes ago, lo zingaro said: U mom regionu Emilia Romagna koji ima jabrzi rast obolelih ove nedelje, poostrili mere karantina. Nema vise nikakve setnje ili trcanja po parkovima. Psa samo ispred kuce i ko mora da se krece zbog dijabetis isto samo ispred kuce. Ovo su slike juce u okolini Parma, a tako je bilo i gde god se okrenes. Ljudi su idioti, imamo 100 mrtvih u gradu od 300.000 stanovnika i oko 1000 zarazenih. Jebote, ljudi stvarno nisu normalni. I ovde kod mene na Barcoli(nenormalno duga riva), su ljudi izašli da se sunčaju(čak bio "napad" na autobus koji vozi do tamo). Naravno, došla policija i pisala im krivične prijave.
Recommended Posts