Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted (edited)
14 minutes ago, Ros said:

juce samo u minhenu novih 150 zarazenih. sad se pojavljuju oni sto su isli u juzni tirol na raspustu krajem februara

jbt, pa to znači vreme inkubacije više od 20 dana :ohmy:

a u vezi sa onim kod dece

ja koliko sam shvatila, deca imaju jak imununitet, ali ne kompletno razvijen, neki treći segment ilikakosevećzove, šta znam, 

e taj jedan segment imunog sistema a kojeg deca uglavnom nemaju, je odgovoran za napad na pluća koji se dešava

dakle, nešto slično kao kod side, virus izazove da imuni sistem pobrljavi i ubija sam sebe

Edited by dùda
Posted

pa i kod spanskog gripa je bilo simptomaticno da napada odredjen uzrast najvise, u tom slucaju ljude sa najjacim imunitetom, u najboljim godinama. 

Posted
2 minutes ago, dùda said:

jbt, pa to znači vreme inkubacije više od 20 dana :ohmy:

mislim da je to talas zarazenih od onih koji su doneli virus iz italije

Posted

ili su prosto novozarazeni, sto bi bas cudilo jer sam u poslednjih nedelju dana video 1 masku sveukupno, a svaki dan sam po malo na ulici.

Posted
6 minutes ago, lo zingaro said:

Nemam link i nisam strucnjak (al mogu da pogledam) nazalost. Cuo i procitao vise puta u ovdasnjim medijima svih ovih dana.

Mogu da potvrdim ovo sto pises. 

Kazu da poslije 5-6 dana stanje se naglo pogorsava radi imuniteta. Jois ne znaju zasto je to tako.

Posted

Kačio je neko ovde istraživanja, o TH17 i TH1 i TH2 ćelijama...

Deca nemaju TH17, koji je otprilke terminator, nego se brane sa TH1 i TH2... TH17, ubij, ne pita, i onda napadne i zdrave ćelije, i napravi sranje... TH1 i TH2 su blaži, i ispada da se sistem odbrani sa njima bez problema...

Znači, ovde je problem što matori imaju razvijen imuni sistem, sa jakim odbranbenim mehanizmom, i onda organizam umesto da pošalje patrolu da sredi stvar, pošalje specijalce, koji uhapse kriminalca, ali i pola kvarta dignu u vazduh...

Ovo je posećanju, znaće onaj koje okačio priču da dopuni...

Posted (edited)

U moru crnog, Italijanski FIGC najavio moguć nastavak Serie A u fudbalu  početkom Maja. Bambi Tošić (Kina) spominje sredinu Aprila. 

Edited by Passcard
slovo
Posted
2 minutes ago, Passcard said:

U moru crnog, Italijanski FIGC najavio moguć nastavak Serie A u fudbalu za početak Maja. Bambi Tošić (Kina) spominje sredinu Aprila. 

Da se znaju prioriteti...

Posted
7 minutes ago, ToniAdams said:

ili su prosto novozarazeni, sto bi bas cudilo jer sam u poslednjih nedelju dana video 1 masku sveukupno, a svaki dan sam po malo na ulici.

plus je bavarska prolazna pokrajina za jugoistocnu evropu

Posted

U mom regionu Emilia Romagna koji ima jabrzi rast obolelih ove nedelje, poostrili mere karantina. Nema vise nikakve setnje ili trcanja po parkovima. Psa samo ispred kuce i ko mora da se krece zbog dijabetis isto samo ispred kuce. 

Ovo su slike juce u okolini Parma, a tako je bilo i gde god se okrenes. Ljudi su idioti, imamo 100 mrtvih u gradu od 300.000 stanovnika i oko 1000 zarazenih.

214636980-8b55c1a2-b285-4734-bd1a-c42db1

Posted
8 minutes ago, radisa said:

Kačio je neko ovde istraživanja, o TH17 i TH1 i TH2 ćelijama...

Deca nemaju TH17, koji je otprilke terminator, nego se brane sa TH1 i TH2... TH17, ubij, ne pita, i onda napadne i zdrave ćelije, i napravi sranje... TH1 i TH2 su blaži, i ispada da se sistem odbrani sa njima bez problema...

Znači, ovde je problem što matori imaju razvijen imuni sistem, sa jakim odbranbenim mehanizmom, i onda organizam umesto da pošalje patrolu da sredi stvar, pošalje specijalce, koji uhapse kriminalca, ali i pola kvarta dignu u vazduh...

Ovo je posećanju, znaće onaj koje okačio priču da dopuni...

TH1 i TH2 limfociti su prva i druga linija odbrane. Obično bi trebalo da budu dosta. Ako te linije ne drže, onda se protiv upalnih procesa uključuju TH17, koje zovu i buldožeri i u tom slučaju oni ruše sve pred sobom(mrtve TH1 i TH2, citokine)ali i zdrave ćelije, i tu nastaje problem. To je što ti kažeš, kao u filmu Demolition man, sruši se pola grada, da bi se ubio jedan kriminalac.

E, zbog toga interleukini 6, i zbog toga se daju i imuno supresori, da bi se nekako umanjilo to buldožerisanje, i pritom se daju potentni anti inflamatorni lekovi kao onaj novi Roche-ov, onaj za malariju i neki retroviralni.

Posted

Ja uzimam lekove za alergiju, cuo sam da oni takodje obaraju imunitet.

Posted
7 minutes ago, lo zingaro said:

U mom regionu Emilia Romagna koji ima jabrzi rast obolelih ove nedelje, poostrili mere karantina. Nema vise nikakve setnje ili trcanja po parkovima. Psa samo ispred kuce i ko mora da se krece zbog dijabetis isto samo ispred kuce. 

Ovo su slike juce u okolini Parma, a tako je bilo i gde god se okrenes. Ljudi su idioti, imamo 100 mrtvih u gradu od 300.000 stanovnika i oko 1000 zarazenih.

214636980-8b55c1a2-b285-4734-bd1a-c42db1

Jebote, ljudi stvarno nisu normalni. I ovde kod mene na Barcoli(nenormalno duga riva), su ljudi izašli da se sunčaju(čak bio "napad" na autobus koji vozi do tamo). Naravno, došla policija i pisala im krivične prijave.

bramme.JPG%3Ff=detail_558&h=720&w=1280&$