Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, Ravanelli said:

Valjda im pomaze nerazvijen imuni sistem, koliko se dalo razumeti

Kako ovde kazu, upravo je suprotno. Deca prolaze dobro jer jos nemaju imunitarni sistem. Princip korone je da na nju imunitarni sistem reaguje pogresno i prejako kompromitujuci pre svega pluca. 

Posted
7 minutes ago, lo zingaro said:

Kako ovde kazu, upravo je suprotno. Deca prolaze dobro jer jos nemaju imunitarni sistem. Princip korone je da na nju imunitarni sistem reaguje pogresno i prejako kompromitujuci pre svega pluca. 

Pa to sam i rekao :)

Posted
51 minutes ago, mustang said:

moja majka, puni sledeci mesec 70 godina, ali je duhom ....mustang....

kaze....neka vala mi matori pomremo, ajde bogati, sta ima da zivi preko 80 godina...dosta je 70 ...meni vec dosta. treba svet da bude mlad a ne da ima stogodisnjaka da za gusu dave drzave.... mladi ne mogu od njih da prosperiraju. 

majka mi je hard core. otac mi zavrsio filozofiju al on umro pre 3 godine. keva prakticar, samo sto sa vanzemaljcima ne prica. verovatno bi ih naucila blackjack i poker :isuse:.... 

a jel ide keva inace kod doktora bilo kojim povodom i jel uzima bilo kakve lijekove? ako da, ...

Posted (edited)
8 minutes ago, lo zingaro said:

To mi ne zvuci logicno. Imas neki link? EDIT: Ne zvuci logicno - stariji ljudi imaju slabiji imunitet, ne jaci. Stalno se ponavlja da jacanje imuniteta pomaze, niko ne preporucuje immunosupressore protiv korone.

Evo ga tekst iz The Guardian. Kaze, u principu, nemamo pojma:

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/coronavirus-and-children-what-we-know-and-dont-know

Edited by chandra
Posted

Mislim da je i do toga što su deci pluća još uvek jaka, nisu imali vremena da ih unište udisanjem toliko dima, nečistoća, smoga ... 

Posted (edited)

Mozda bolje da nismo pokusavali da odgovorimo :lol: Pre mi deluje da se svi blamiramo, izuzev Chandre

Edited by Ravanelli
Posted

Od troje liječnika koji su bili u Austriji pozitivna je jedino liječnica koja se 10. ožujka navečer sastala privatno s liječnikom koji nije putovao s njima u Austriju i koji je kasnije, pokazalo se, pozitivan na virus, navodi se u očitovanju.

[emoji847][emoji2960]

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted

Hvala svima na odgovorima. :D

Ruku na srce, o ovom sranju niko ništa ne može da zna jer je i naučna zajednica, koliko vidim, u dilemama tipa koliko dugo virus opstaje, pa čak i kako se sve prenosi.

Neko spomenu da su lijekovi protiv malarije pomagali, a neko je dodao da su imunomodulatori tako da je možda upravo u tom grmu zec.

Posted
8 minutes ago, ArleKino said:

Hvala svima na odgovorima. :D

Ruku na srce, o ovom sranju niko ništa ne može da zna jer je i naučna zajednica, koliko vidim, u dilemama tipa koliko dugo virus opstaje, pa čak i kako se sve prenosi.

Neko spomenu da su lijekovi protiv malarije pomagali, a neko je dodao da su imunomodulatori tako da je možda upravo u tom grmu zec.

Ima nešto o tome na twitteru Elon Musk-a. Oprezno je napisao u smislu vredi priučiti. Pitanje je i kakvi su side efekti.

Posted

Švedska se opredella za strategiju testiranja samo onih koji dođu i zatraže pomoć, eventualno sa potrebnim bolničkim lečenjem. Histogram registrovanih zaraženih

antal-fall-corona-18mars.png

Posted (edited)

juce samo u minhenu novih 150 zarazenih. sad se pojavljuju oni sto su isli u juzni tirol na raspustu krajem februara

Edited by Ros
Posted

Od 10 ljudi koji se nalaze u medicinskoj ekipi mog zeta u bolnici u Italiji, njih 6 pozitivno na koronu, zet nije na svu sreću. Više i ne dolazi kući da spava, već ide u praznu garsonjeru koju imaju u gradu, sestra ga nije videla 10 dana, sedi sa klinkom sama u kući ceo dan. Glavni horor je to što su na odeljenju gerijatrije u bolnici testirali pacijente, svi odreda 80+ godina, i SVI su bili pozitivni na koronu, a niko još bolestan - horor u najavi... 

Posted

svabo ce isto da pokida, nije jebeno normalan, em su skolu ukinuli od utorka(!!!), u pon sam jos video gomilu klinaca koja se tiska u skul bas kao na ekskurziji, em su puni jebeni supermarketi i svako se gura da ti dise u vrat, em se napolju babe i dede trkaju sa onim hodalicama. mislio sam da ce sinoc merkel da ih iznapusava, ali pristojnity.

Posted
1 hour ago, chandra said:

To mi ne zvuci logicno. Imas neki link? EDIT: Ne zvuci logicno - stariji ljudi imaju slabiji imunitet, ne jaci. Stalno se ponavlja da jacanje imuniteta pomaze, niko ne preporucuje immunosupressore protiv korone.

Evo ga tekst iz The Guardian. Kaze, u principu, nemamo pojma:

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/coronavirus-and-children-what-we-know-and-dont-know

Nemam link i nisam strucnjak (al mogu da pogledam) nazalost. Cuo i procitao vise puta u ovdasnjim medijima svih ovih dana.