Aleksija Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 7 minutes ago, vememah said: https://www.zeit.de/wissen/gesundheit/2020-03/coronavirus-deutschland-infektionen-faelle-verbreitung-epidemie-karte Italijanima je od 1100 do 12.000 slučajeva trebalo 11 dana, a Nemci su to spalili u nešto manje od 10. ali ne mnogo mrtvih, je li tako?
Anonymous Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Bože kakva fotka, užas. Na bilborde je treba kačiti, da se budale što vise po kafićima možda ipak zamisle.
Valk Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 1 hour ago, Lancia said: Jbg, meni bilo bas tuzno kad su objavili smrt njih 50 u starackim domovima u poslednja dva dna u Spaniji, sbakakvih neljudskih komentara ima, ne treba gubiti vreme na to. Naravno da je tužno. I da je ova slika kamiona sa kovčezima jeziva. Nek su imali i po 100 godina, to su nečiji roditelji, babe, dede.. Odoše pre vremena i to maltene uz good riddance komentare neempatičnih vucibatina koje, izgleda, imaju majku ili oca za bacanje.
Aleksija Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 1 minute ago, Valkyrie said: Naravno da je tužno. I da je ova slika kamiona sa kovčezima jeziva. Nek su imali i po 100 godina, to su nečiji roditelji, babe, dede.. Odoše pre vremena i to maltene uz good riddance komentare neempatičnih vucibatina koje, izgleda, imaju majku ili oca za bacanje. i meni je to najodvratnije od svega. ogavni su mi. nego, ima jedna stvar koja je malo specificna za srbiju - nije crni humor: kod nas se desava da citave porodice zive od penzije starih roditelja, u istom stanu ili odvojeno, ali uz znacajnu pomoc. ne znam koliko procenat srbije se zapravo izdrzava od penzija.
vememah Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 1 hour ago, Aleksija said: ali ne mnogo mrtvih, je li tako? Po broju mrtvih kasne 19 dana za Italijom, a po broju registrovanih slučajeva 6 dana. Reklo bi se da Nemci puno više testiranjem hvataju i blaže slučajeve.
Kampokei Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 2 hours ago, Lancia said: gubitkom cula za ukus i miris. Lekari jos nisu sigurni da se cula vracaju. Pa mi onda skoro da zivimo onaj film The Perfect Sense (Eva Green, Ewan McGregor).
Indy Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Ono što teši u ovim teškim trenucima je to što imamo sposobno rukovodstvo (ovo je za Australiju, ali bi se moglo primeniti skoro bilo gde...)
banecare1 Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 drustvo iz peterburga poslalo. kazu da im je mnogo dobra ova kriza. jeste smesno i simpa ovo sa rolnom, samo su mi previse druzeljubivi u doba korone.
vememah Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 (edited) Skoro 3/4 registrovanih zaraženih u Italiji starije je od 50 godina, a 85% umrlih je starije od 70 godina. Izvor: https://www.epicentro.iss.it/coronavirus/bollettino/Infografica_18marzo ENG.pdf Edited March 19, 2020 by vememah
Recommended Posts