Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
32 minutes ago, Milosh76 said:

Ne znam koliko je tacno...ako moze neko da potvrdi ili demantuje, ako ima info

"Stigla nam Corona u Mostar , srednjovječni idiot bio u Italiji na skijanju , dobio upalu pluća , hospitaliziran u bolnici , prošvercovao ga kum doktor kao običnog pacijenta , a znao da je bio u Italiji ..
Od jutros još dvoje potvrđeno s kojima je imao kontakt u bolnici , a imao ih je još masu ..panika opšta u glavnoj mostarskoj bolnici.
Nas će ubiti naš primitivizam bez obzira na završene škole, akademije i fakultete ... "

Izgleda da je tacno...

https://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/siri-se-korona-virus-u-bih-u-mostaru-zarazena-porodilja-u-toku-testiranje/fzvsbzk

Da tacno je. Moi popizdili

Posted

Šta se dešava sa Nemcima danas jbt. Eksplodiraše.

Posted
1 minute ago, Ivo Petović said:

Ne kapiram ni ja..izgleda kao da su imali 5k slucajeva

Moguce da su pojacali testiranje.

Posted

Kažu da testiraju mnogo više od francuza. 

Posted

Pojacali, imaju mobilne timove za testiranje

Posted
Tko je grof od Mone?
Pa mladunče od Mone
Hotelijer
Posted

Svabo ce da izbroji 50 hiljada do ujutro

Posted
6 minutes ago, Ivo Petović said:

Zar nije to donekle i ocekivano, da ce sad da bude taj vrhunac koji prati eksponencijalnu krivu? Nisam pratila nista oko virusa danima (selimo se, malo dete, homeoffice), osim sta dobijem od komsija i ostalih u kraju sa decom, ali citava prica je da se ocekuje da ce 2/3 stanovnistva da fasuje virus, pa da se uvedenim merama raspodeli na duzi period, da ne budu svi bolesni istovremeno.

Nije uvedena zabrana izlaska na ulice (barem u Hesenu), i ostace tako sve dok se ljudi ponasaju okej: ne skupljaju na ulici ili u parkovima (igralista su nam zakljucana, sva ona koja imaju ogradu i vrata, a vecina ih je takva). (Ovo je stanje od danas pre podne)

Bili smo sa malisom u setnji u obe smene (pre i posle podne), bas je sablasno pusto. Rade samo prodavnice koje su vezane za osnovne potrebe (supermarketi, drogerije, apoteke), ostalo niks. Mi naravno nismo na vreme uzeli sve sta nam treba od namestaja u Ikei i sad ludimo sta cemo da radimo sa npr. hemijom koja nam tako stoji na slobodnom, nemamo ni neku veliku cvrstu kutiju u koju da je zatvorimo, pa nam lepo stoji gore na stolu, gde ovaj mali ne moze da dohvati. :isuse: Bukvalno nam je ostalo da uzmemo ormar za garderobu i nesto za kupatilo gde bismo zatvorili hemikalije. A maltene svakodnevno moram da koristim nesto posto uz sve imamo i bolesnu macku koja stalno pravi nered. Zivote.

Spoiler

D7YPuOSXoAIdEVL.jpg

Posted

Za Nijemce kažu da su iza francuza po onoj italijanskoj krivoj i da zbog toga imaju manje umrlih i da će se broj umrlih povećavati. Nadam se da griješe. 

Posted
22 minutes ago, borris_ said:

Kažu da testiraju mnogo više od francuza. 

imaju ili ce imati sedam puta vise respiratora od francuza takodje. svakako ce biti jedna od uspesnijih vecih evropskih zemalja. 

Posted

Aj valjda ce nesto da proradi
Ne bi bilo dobro da civilizacija pauzira do jeseni
Jebo civilizaciju kojoj dohaka ovakav virus.
Naši preci su preživeli neuporedivo gore stvari kakve su variola i kuga a mi ćemo da nestanemo 200 godina kasnije od virusa koji ima makar duplo manju infektivnost i 10x manju smrtnost .

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted (edited)

U Južnoj Koreji, koja je među zemljama koje najviše testiraju, stopa smrtnosti u odnosu na broj registrovanih slučajeva iznosi 1%, a u odnosu na broj zatvorenih slučajeva (oporavljeni+umrli) 5,2%. I dalje je otvoreno preko 80% registrovanih slučajeva. Realna stopa smrtnosti je dakle negde između.

Izvor: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/south-korea/

U Kini, koja već duže vreme nema značajan broj novih slučajeva i ima 90% zatvorenih slučajeva obe stope su približno jednake - prva je na 4%, a druga na 4,4%.

U Kini je bilo 80% otvorenih slučajeva 18. februara ove godine i tad je stopa smrtnosti u odnosu na broj registrovanih slučajeva bila 2,7%, a u odnosu na broj zatvorenih slučajeva (oporavljeni+umrli) 12,2% pa se može zaključiti da je korejska stopa smrtnosti realno možda za 50 ili 60% veća od tih 1%, tj. da iznosi 1,5 ili 1,6%.

Izvor: https://ncov2020.org/en/en/predict-2020-03-05/

Poređenja radi, stopa smrtnosti od sezonskog gripa je tipa 0,1%.

Edited by vememah
Posted
13 minutes ago, steins said:

Jebo civilizaciju kojoj dohaka ovakav virus.
Naši preci su preživeli neuporedivo gore stvari kakve su variola i kuga a mi ćemo da nestanemo 200 godina kasnije od virusa koji ima makar duplo manju infektivnost i 10x manju smrtnost .

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Niko nece da nestane sa 10% smrtnosti, i to uglavnom satrijih ljudi. Izaci ce ljudska vrsta iz ovoga mladja, zdravija, jaca i jos gluplja.

Posted

ima li negde informacija koliko dnevno testova urade drzave?

ITA, GER, FRA itd