Jump to content

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Featured Replies

4 hours ago, 3opge said:

najgore je ipak kuvano jaje, eksplodira ko bomba

I sarma.

Pacijent u kritično stanju nije dobio dozvolu da pređe iz distrikta za Beogran, nije korona u pitanju

2 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Kad napisah ovo pre neki dan (na osnovu sabiranja 2+2), optužen sam da širim paniku a post obrisan.

Pa kad nisi epidemiolog nego matematicar :fantom:

Juče jedan epidemiolog (pravi btw) koji se borio sa epidemijom ebole reče da je u suzbijanju ovih pošasti najbitnija odlučnost i spremnost da se preduzmu radikalni koraci. Svuda gde se odugovlačilo iz straha od odgovornosti, napravljena je šteta. Kaže, mora se računati na grešku i biti spreman na nju, jedino radikalnim rezovima se ovo zaustavlja.

Edited by Caligula

Imam poznanicu u Holandiji, kaze tamo je 400 medicinskih radnika zarazeno virusom.

Koliko su pouzdane ove cifre na worldstatsu?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

2 minutes ago, steins said:

Koliko su pouzdane ove cifre na worldstatsu?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Sta ti je to? Ja znam za https://www.worldometers.info/coronavirus/ i poprilicno su pouzdane, tj. kupe info sa zvanicnih kanala i poprilicno su up to date

Mislim da je ovaj kanal najažurniji sa statistikom.

Pa nije, samo kad vidim Spaniju, zaostaje.

Edited by Lancia

Упореди УСА нпр.

2 minutes ago, Lancia said:

Pa nije, samo kad vidim Spaniju, zaostaje.

kako bre, iste cifre kao i kod tebe - 11309. A ukupno imaju već preko 191k.

4 minutes ago, Ivo Petović said:

kako bre, iste cifre kao i kod tebe - 11309. A ukupno imaju već preko 191k.

OK je sad, stajalo mi 338 mrtvih u Spaniji.

p,s, svejedno moje je bolje :D

Edited by Lancia

5 hours ago, lo zingaro said:

Ovde se svi virolozi ne slazu po tom pitanju. Vecina misli sledeci vikend. Medjutim ima i pesimistickijih stavova.

Slažu se, tj. više drže pesnice da brojevi krenu da padaju od petka nadalje. A pesimistički stavovi su tipa: ako ne prodje, tek onda smo in deeep shit. Jer u suštini, ne znaju posle ovoga sada šta da rade.

Just now, Tresko said:

Slažu se, tj. više drže pesnice da brojevi krenu da padaju od petka nadalje. A pesimistički stavovi su tipa: ako ne prodje, tek onda smo in deeep shit. Jer u suštini, ne znaju posle ovoga sada šta da rade.

na osnovu cega tvrde da ce brojevi poceti da padaju, ako ne odrzavaju karantin ?

Moja neka™ prognoza: kinezi su uradili neopisiv broj testova. Kod njih je uspelo. Nisam siguran koliko su Italijani, Spanci i Francuzi npr. (o SAD da ne govorim) pedantni sa trekingom i biljezenjem zarazenih i njihovih kontakata.

Jer to je bilo kljucno u kineskoj metodi, precizno targetiranje + karantin.