March 17, 20205 yr 4 hours ago, 3opge said: najgore je ipak kuvano jaje, eksplodira ko bomba I sarma.
March 17, 20205 yr Pacijent u kritično stanju nije dobio dozvolu da pređe iz distrikta za Beogran, nije korona u pitanju
March 17, 20205 yr 2 hours ago, Dankan Ajdaho said: Kad napisah ovo pre neki dan (na osnovu sabiranja 2+2), optužen sam da širim paniku a post obrisan. Pa kad nisi epidemiolog nego matematicar Juče jedan epidemiolog (pravi btw) koji se borio sa epidemijom ebole reče da je u suzbijanju ovih pošasti najbitnija odlučnost i spremnost da se preduzmu radikalni koraci. Svuda gde se odugovlačilo iz straha od odgovornosti, napravljena je šteta. Kaže, mora se računati na grešku i biti spreman na nju, jedino radikalnim rezovima se ovo zaustavlja. Edited March 17, 20205 yr by Caligula
March 17, 20205 yr Imam poznanicu u Holandiji, kaze tamo je 400 medicinskih radnika zarazeno virusom.
March 17, 20205 yr 2 minutes ago, steins said: Koliko su pouzdane ove cifre na worldstatsu? Послато са Mi 9T помоћу Тапатока Sta ti je to? Ja znam za https://www.worldometers.info/coronavirus/ i poprilicno su pouzdane, tj. kupe info sa zvanicnih kanala i poprilicno su up to date
March 17, 20205 yr https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 ne bi bilo lose, ako neko zna da okaci ovo da bude vidljivo i operativno.
March 17, 20205 yr 2 minutes ago, Lancia said: Pa nije, samo kad vidim Spaniju, zaostaje. kako bre, iste cifre kao i kod tebe - 11309. A ukupno imaju već preko 191k.
March 17, 20205 yr 4 minutes ago, Ivo Petović said: kako bre, iste cifre kao i kod tebe - 11309. A ukupno imaju već preko 191k. OK je sad, stajalo mi 338 mrtvih u Spaniji. p,s, svejedno moje je bolje Edited March 17, 20205 yr by Lancia
March 17, 20205 yr 5 hours ago, lo zingaro said: Ovde se svi virolozi ne slazu po tom pitanju. Vecina misli sledeci vikend. Medjutim ima i pesimistickijih stavova. Slažu se, tj. više drže pesnice da brojevi krenu da padaju od petka nadalje. A pesimistički stavovi su tipa: ako ne prodje, tek onda smo in deeep shit. Jer u suštini, ne znaju posle ovoga sada šta da rade.
March 17, 20205 yr Just now, Tresko said: Slažu se, tj. više drže pesnice da brojevi krenu da padaju od petka nadalje. A pesimistički stavovi su tipa: ako ne prodje, tek onda smo in deeep shit. Jer u suštini, ne znaju posle ovoga sada šta da rade. na osnovu cega tvrde da ce brojevi poceti da padaju, ako ne odrzavaju karantin ?
March 17, 20205 yr Moja neka™ prognoza: kinezi su uradili neopisiv broj testova. Kod njih je uspelo. Nisam siguran koliko su Italijani, Spanci i Francuzi npr. (o SAD da ne govorim) pedantni sa trekingom i biljezenjem zarazenih i njihovih kontakata. Jer to je bilo kljucno u kineskoj metodi, precizno targetiranje + karantin.