Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted (edited)
2 minutes ago, Zlurad said:

Najveci problem ovog virusa je izgleda sto nema zombija. Previse serija pa ljudi izgleda mentalno skloni primeni znanja u samoodrani od istih

U Berlinu od srede nista vise ne radi: skole, fakulteti, kafici, bioskopi, bazeni, klubovi, barovi..dozovoljena okupljanja samo do 50 ljudi al da se prvo uzmu imena i prezimena te brojevi telefona, restorani rade ali moraju da imaju barem 1.5 metra razmaka,

dobro si mi ovo rekao, treba da idem za 2 nedelje, sad moram proveriti vazi li i dalje sve. bicu slobodan da te cimnem na pm za desetak dana, ako ti je to ok.

Edited by ToniAdams
Posted
4 minutes ago, keitel said:

Isto što i ostali. Zatvoriti škole, kafiće, restorane, izlazak napolje pod nadzorom. Bolje prije nego kasnije.

Svaki ljudski život je bitan.

+ 1000

Ali opet kažem među ljudima je disciplina nikakva a samoživost ogromna.

Posted
1 minute ago, keitel said:

Isto što i ostali. Zatvoriti škole, kafiće, restorane, izlazak napolje pod nadzorom. Bolje prije nego kasnije.

Svaki ljudski život je bitan.

ok, slazem se.

u banjaluci je to vec ucinjeno, s tim da kafici rade do 18 sto je epska glupost. ili zatvori sve ili nemoj ni zatvarati.

samo mislim da se stvarno pretjeruje u histerisanju. 

Posted

A da ne bude: svi traze vanredno stanje, a ja ne dam. 

Posted
2 minutes ago, James Marshall said:

Pa koliko ih dnevno umre od gladi, pa nismo nešto se ubili da poradimo na tome, a moglo se odavno. I šta predlažeš, da se ubijemo preventivno, da nas ne bi dokačio koronavirus? Ajde de, ljudi iskorijenili polio, variolu, kugu, tolike bolesti, valjda će se izboriti i sa ovim, imajmo vjere u ljude od nauke. A raja već već krenuli da se pozdravljaju jedni s drugima. 

Pretpostavljam da nisi u rizicnoj grupi i da nemas one u rizicnoj grupi medju najblizima? Lako je tudjim kurcem... Ne znam koliko putta samo poslednjih dana cuo "oni ce i tako umreti". Svakako ce. Svi mi cemo svakako umreti. Ali, eto, ja bih bas voleo da moji roditelji pozive jos neku godinu ili deceniju, ako moze. Ono da, vide unuke kako rastu. I bilo bi mi zao da ih ubije virus koji su dobili od nekog mentola koji nije mogao da ispostuje elementarnu higijenu.

Malocas ispred supermarketa gledam lika, gurnuo je prst do pola, prvo u jednu, pa u drugu nozdrvu, dobro procackao, usao u prodavnicu i tom rukom uzeo korpu. Ocigledno da su mere preterane, ali ocigledno i da moraju biti jer je i ljudska glupost preterana.

Posted

Mirise na vanredno stanje od sutra?

Posted
4 minutes ago, villiem said:

Vidi, sad u ovom trenutku bih stvarno voleo da si u pravu al jebemu nismo izmislili te cifre i ocigledno je da se prenosi i bez simptoma

Pa dobro, pa šta ćemo sad. Čovječanstvo je uvijek na ivici neke provalije. Prije 50 i kusur godina jedan prst na dugmetu nekog ludaka nas je dijelio od kraja svijeta kakvog poznajemo. Ovdje svakako neće propasti svijet kakvog poznajemo, mada eto moglo bi biti puno žrtava (iako još uvijek nije). Ali puno žrtava odnose i ratovi i bijeda i nepravda, a to su tek stvari na koje možemo da utičemo. 

Mislim, pokušavam da sagledam stvari malo šire, i vremenski i idejno, ok, možda širim priču, ali definitivno, nije smak svijeta. 

Posted (edited)

Шест нови случаи со коронавирус- во државата има вкупно 18 заболени

sest novih,  1 putnica iz barselone, zvala sama i nosila masku

5 novih u debru koji je vec u karantinu, laka klinicka slika

zatvaraju se granicni prelazi, osim 4

zatvara aerodrom ohrid, sve prodavnice u molovima osim supermarketa, prodavnica hrane i apoteka

svi mogu da funkcioniraju samo preko online narudzbi, ne sa gostima

zatvaraju se kafici, klubovi, kazina i kladionice

Edited by cedo
Posted

Pa dobro, pa šta ćemo sad. Čovječanstvo je uvijek na ivici neke provalije. Prije 50 i kusur godina jedan prst na dugmetu nekog ludaka nas je dijelio od kraja svijeta kakvog poznajemo. Ovdje svakako neće propasti svijet kakvog poznajemo, mada eto moglo bi biti puno žrtava (iako još uvijek nije). Ali puno žrtava odnose i ratovi i bijeda i nepravda, a to su tek stvari na koje možemo da utičemo. 

Mislim, pokušavam da sagledam stvari malo šire, i vremenski i idejno, ok, možda širim priču, ali definitivno, nije smak svijeta. 

Daj brt. Odmori malo, izloguj se na koji sat

Posted

Ono sto je sada bitno da je virus medju nama. Sada je vazno da zemlja nastavi da radi i funkcionise, tipa fabrike, ali pod strozim uslovima koji ce se postovati. U gradskom saobracaju mora da se nose rukavice i maske itd. Vazno je usporiti sirenje zaraze kako bi se omogucilo zdravstvenom sistemu da radi i da ne pukne pod pritiskom. To je cela sustina.

Posted

maske sa podjednakim uspehom mozes da nosis i na dupetu. osim ako nisu zadihtovane da ti ne ulazi vazduh spolja, onda pomazu.

Posted
2 minutes ago, chandra said:

Pretpostavljam da nisi u rizicnoj grupi i da nemas one u rizicnoj grupi medju najblizima? Lako je tudjim kurcem... Ne znam koliko putta samo poslednjih dana cuo "oni ce i tako umreti". Svakako ce. Svi mi cemo svakako umreti. Ali, eto, ja bih bas voleo da moji roditelji pozive jos neku godinu ili deceniju, ako moze. Ono da, vide unuke kako rastu. I bilo bi mi zao da ih ubije virus koji su dobili od nekog mentola koji nije mogao da ispostuje elementarnu higijenu.

Malocas ispred supermarketa gledam lika, gurnuo je prst do pola, prvo u jednu, pa u drugu nozdrvu, dobro procackao, usao u prodavnicu i tom rukom uzeo korpu. Ocigledno da su mere preterane, ali ocigledno i da moraju biti jer je i ljudska glupost preterana.

Uopšte ne pričam o tome, a imam rizičnih skupina u okruženju, pa valjda ih svako ima. Pričam o masovnoj histeriji. Oprez pojedinca apsolutno da, ali zazivanje nekih katastrofalnih scenarija po čitavo društvo, apsolutno ne. A tragedija će biti, nažalost, one su sastavni dio života. Pijani idiot ubije nečijeg djeda u saobraćaju npr. I život porodice bude svakako osakaćen. 

Mislim, i to je crna misao, povezivanje idiota sa smrću bliske osobe. A između toga ima dosta koraka a naše je da radimo na tome da se to ne desi, po preporukama ljudi koji znaju više od nas, da to spriječimo na svakom mogućem koraku. 

Posted

Slazem se sa sirom slikom, mi smo ovde par dana kvalitetno posmatrali kako se to sve odvija, svako je na osnovu procitanog mogao da koriguje stavove, uglavnom se svodi na to kako se izboriti sa konkretnim problemom

Posted

pbp one sramotne presice je prebačen na Deponiju, samo da napomenem.

Posted

ADVICE FOR YOUR MENTAL HEALTH FROM WHO

"Minimize watching, reading or listening to news that causes you to feel anxious or distressed; seek information only from trusted sources and mainly to take practical steps to prepare your plans and protect yourself and loved ones. Seek information updates at specific times during the day, once or twice. The sudden and near-constant stream of news reports about an outbreak can cause anyone to feel worried"

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk