Jump to content

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Featured Replies

1 minute ago, Indy said:

Dobra maska, 3x vax, razuman izbor lokacija za mešanje s drugim ljudima (ako se već mora)... Pa, šta ti bob udeli.

da, upravo tako i funkionisemo. maska, 3xvax, mala boca alkohola u dzepu iako sada ga ima svugde, max izbjegavanje hepeninga i mega druzenja. to je otprilike to. mozda nema potrebe i smisla razbijati glavu statistikama/dubiozama. pamet u glavu pa da bob odradi svoje

Pa da, ili to, ili da ideš full vememah i naučiš sve o tome što postoji, i to svaki dan iznova, ad infinitum. 

PS. Dakako, zaboravih 99% alkohol.

70%

99% prebrzo isparava i ne vrši posao toliko efikasno.

2 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

70%

99% prebrzo isparava i ne vrši posao toliko efikasno.

Ja sam ćorav i ne umem da čitam - na ovom što koristim već 2 godine (kupio sam veliku količinu) lepo piše 75%:D 

Spoiler

s-l500.jpg

uvek je dobro da neko zna :hihi:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

4 hours ago, Krampa said:

mala boca alkohola u dzepu

Ovo je vanvremenski savet - ranije se to samo zvalo "pljoska".

Pronasao sam onu aplikaciju koja generise nas EU green pass ( ne samo nas vec bilo koji ) . Problem je da sad kad sam skenirao QR cod na zelenom sertifikatu koji sam dobio od euprave, on ga kreira i sve pise oko vakcine 3od3 ali kaze da unet fajl ne sadrzi sertifikat. Kad sam unosio od druge doze bilo je sve uredno , cak sam ga dodao i u Svajcarsku aplikaciju i pisalo je do kad vazi. Medjutim sad kad sam ovaj dodao u Svajcarsku aplikaciju pise 3 od 3 ali pise cerificat with invalid signature

6 hours ago, braca said:

Pa umiru od vakcine.

Pametnom dosta

Nego sta. :cry:

Danas jos 14. Jeza potpuna. Preko 600 hospitalizovanih i 100 kriticnih na populaciju od cirka 2M.

I to sve jer smo ubedjeni da novi soj covida koji smo prvi put videli pre dva meseca znaci i kraj pandemije.

4 hours ago, papapavle said:

Ovo je vanvremenski savet - ranije se to samo zvalo "pljoska".

Dobro si. Da se ruke ne tresu.

Danas objavljeno da ukidaju sve mjere osim obaveznih maski u bolnicama i staračkim domovima. Sve. Nema ništa više . Ono što je najvažnije ili najnebulozinje je da ce korona biti označena kao bolest koja nije opasna za drustvo. Pobijedili smo koronu, ukinuli značenje i to je bilo to. Gazda gasi ovaj podforum , motaj kablove, pa da se vratimo na staro.

Znači, javljam se sljedeće sedmice na drugoj temi ovde :wacko:

6 hours ago, chandra said:

Danas jos 14. Jeza potpuna. Preko 600 hospitalizovanih i 100 kriticnih na populaciju od cirka 2M.

I to sve jer smo ubedjeni da novi soj covida koji smo prvi put videli pre dva meseca znaci i kraj pandemije.

Još je gore kad je leto, kao ovde kod nas, i kad smo debelo navakcinisani (a jesmo)... Izgibe nas jedan pun autobus dnevno (u proseku, a često i više). No, retkost je imati posla s nekim ko nosi masku, pošto - maska je bljak na 34 C (što jest - jest).

Rečju, ukinulo je sva ograničenja (a i ono što je ostalo, slabo ko mari) - a nikad se više nije umiralo. Ali, kao to su sve u pitanju starci i oni već bolesni, pa se "ne računa". Važno da smo Novaka izbacili... :fantom:

Posle kazu Omicron nije ubitacan, Kod mene u pustinji svaki dan preko 300 novozarazenih, tu je delom kriv optimizam u medijima: ''jos ovo da protutnji i gotovo..'' ljudima malo fali da se opuste.

FJ4A-4TXoAMMWHb.png

8 hours ago, Slavke1976 said:

Pronasao sam onu aplikaciju koja generise nas EU green pass ( ne samo nas vec bilo koji ) . Problem je da sad kad sam skenirao QR cod na zelenom sertifikatu koji sam dobio od euprave, on ga kreira i sve pise oko vakcine 3od3 ali kaze da unet fajl ne sadrzi sertifikat. Kad sam unosio od druge doze bilo je sve uredno , cak sam ga dodao i u Svajcarsku aplikaciju i pisalo je do kad vazi. Medjutim sad kad sam ovaj dodao u Svajcarsku aplikaciju pise 3 od 3 ali pise cerificat with invalid signature

Koju?

8 hours ago, chandra said:

Ovo je Spanija.

Uobicajena greska generalizacije sopstvenog iskustva. Omicron mozda nije laksi grip ali svakako nije niti Delta niti neka kuga.

image.png.920f7fbbdb2502930aab946bbfbb7e01.png

A ovo Kanari. Sasvim drugacije. Zasto?

image.png.370c0145567a59429bde6ec8512ca673.png

Edited by Budja

Gledam nesto, proslu jesen je neki dnevni maksimum u Germaniji bio oko 30k zarazenih, to bi trebalo da je bila beta. Ovu jesen je delta pravila oko 70k zarazenih na dan, a sada omikron pravi oko 150-170k. Kad tako gledam laicki, reklo bi se da je slabljenje™ virusa uz rast zaraznosti trend. Samo ne znam sta je onda sledece, da se svi zarazimo odjednom na pogled iz daljine ka zarazenom.

5 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Koju?

Ustvari nije aplikacija vec sajt https://www.getcovidpass.eu Meni je dobro jer mi generise za apple wallet na iPhoneu