simple red white Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 2 hours ago, djeneralche said: Gde pise da su to te Ledine? Kakve veze imaju te Ledine sa Palama osim sto su oba mesta u BiH. djeneralče, poslušaj pesmu u kojoj ide taj vozi me na Pale preko ledina, vidi vremenski okvir kada je pesma nastala i onda će ti biti jasno o kojim Ledinama se piše. Ne treba biti posebno vispren, osim toga nije skretanje sa teme jer se pokušavalo staviti u okvir kakos se to desilo u Srbiji, BG, Ledinama (kod BG), ništa posebno. @ToniAdams: svakako, slažem se.
pbg12345 Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 40 minutes ago, djeneralche said: Koliko ja znam ne postoji nikakvo mesto Ledine kada se dolazi na Pale bez obzira dolazilo se iz pravca Rogatice, Sokolca, Goradza, Sarajeva. Prilicno brain damage rasprava. moguce da nema ali u ovim bg ledinama zivi solidan broj izbeglica u takvim naseljima su zare goci i slicni radi gosti lako moguce da nabrajju mesta da se sluasoci nadju u tome a mozda zaista nema veze sa naseljem msm, jbt, pisemo o pesmi zareta i gocija i trazimo smisao
napadaj Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 (edited) Na Ledinama je onaj fascinantni kompleks u kojem su stambene zgrade, dve sale za veselja, hotel i akva park. Onaj turistički bus treba i to da uvrsti u obilazak, nek slikaju Japanci. Edited January 3, 2020 by napadaj
ragasto Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 15 minutes ago, napadaj said: Na Ledinama je onaj fascinantni kompleks u kojem su stambene zgrade, dve sale za veselja, hotel i akva park. Onaj turistički bus treba i to da uvrsti u obilazak, nek slikaju Bugari. +1 Bio sam tamo na svadbi nedavno, unutra čak ni ne izgleda loše, nije kičerica kakvu sam očekivao.
napadaj Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 5 minutes ago, ragasto said: +1 Bio sam tamo na svadbi nedavno, unutra čak ni ne izgleda loše, nije kičerica kakvu sam očekivao. Ja samo na noćnom kupanju, ali sam primetio da su sva tri puta kada sam išao tamo obe sale bile pune.
ArleKino Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Ledine imaju i u Krajini. Legenda kaže da je neke davne godine, u augustu, sa jedne od tih ledina otišla kolona Bošnjaka za Tursku, i to na sankama.
jorma shparga Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Zar se na Ledine nisu masovno iselili i kinezi iz 70-og bloka? *u smislu stanovanja a ne biznisa to daje potpuno novo znacenje zaretovoj i gocijevoj pesmi zar ne ?
zorglub Posted January 4, 2020 Posted January 4, 2020 18 hours ago, napadaj said: Na Ledinama je onaj fascinantni kompleks u kojem su stambene zgrade, dve sale za veselja, hotel i akva park. Povezan tunelom ispod ulice, dodao bih. Ledine su sa ponajbolji primer kasabizacije Beograda, te ograničenosti i alavosti ovog naroda.
pbg12345 Posted January 4, 2020 Author Posted January 4, 2020 nisu jedini, ali da, deluje da se tamo ulog podize gledamo sad vec decenijama unazad da se parcelisu njive bez ikakvog plana, ulice ostavljau preuske da se razmene i dva automobila, a onda ih domacini jos dodatno suze tako sto "parapet" gurnu bar pola metra u ulicu sve to naravno bez ikakve infrastrukture koja bi "primila" novoizgradjene objekte i stanare na ledinama idu korak dalje, pa na takve placeve umesto porodicnih kuca sad vec uveliko guraju stambene zgrade sa sve vise stanova znam ljude koji imaju stanove u takvim zgradama i nikako nisu zadovoljni kako to sve izgleda prosto neverovatno, uzevsi u obzir da beograd nije na kakvom nepristupacnom terenu, na obali ili slicno, vec ima "onoliko" prostora da se lagano siri na gotovo sve strane, ali jbg
zorglub Posted January 4, 2020 Posted January 4, 2020 39 minutes ago, pbg12345 said: na ledinama idu korak dalje, pa na takve placeve umesto porodicnih kuca sad vec uveliko guraju stambene zgrade sa sve vise stanova znam ljude koji imaju stanove u takvim zgradama i nikako nisu zadovoljni kako to sve izgleda Da izvine ti što ih znaš - tamo ko je kupio stan je kreten. Busije i Plavi horizonti bar imaju ulice dovoljno široke za odvodne kanale s obe strane i jbn trotoar, obrise nekog urbanističkog planiranja, za razliku od te kasabe.
pbg12345 Posted January 4, 2020 Author Posted January 4, 2020 e jbg, radi se o zenskoj osobi od 70+ godina koja je veci deo zivota prozivela tu nedaleko u blokovima to je bilo najblize gde je mogla kupiti stan sa vrlo ogranicenom sumom novca
Recommended Posts