pbg12345 Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 (edited) brate mili... ne treba nam wikipedia za to danasnje naselje ledine su vecim delom na teritoriji opstine novi beograd, manjim delom na teritoriji opstine surcin (ex zemun, radikalsko uporiste) jedino eventualno pitanje je bilo da li je sirenja naselja islo (iskljucivo) sa nbgd strane ili (i) sa surcinske strane, pa da su eventualno "privilegovani krajisnici" imali povoljnosti prilikom kupovine od tadasnjeg rukovodstva opstine na ledinama ima solidan broj ex izbeglica, sto iz bosne, sto iz krajine, ali nije iskljucivo, a sad vise ni pretezno izbeglicko naselje ja znam nekoliko nbgd porodica koje su prodale stanove na nbgd i kupili placeve, kuce, stanove na ledinama zamo gde su izbeglicka naselja busije, grmovac, sangaj i u doborj meri plavi horizonti, nema potrebe to jos 5 puta ponavljati Edited January 3, 2020 by pbg12345
Tutankamon Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Just now, pbg12345 said: brate mili... ne treba nam wikipedia za to danasnje naselje ledine su vecim delom na teritoriji opstine novi beograd, manjim delom na teritoriji opstine surcin (ex zemun, radikalsko uporiste) jedino eventualno pitanje je bilo da li je sirenja naselja islo (iskljucivo) sa nbgd strane ili (i) sa surcinske strane, pa da su eventualno "privilegovani krajisnici" imali povoljnosti prilikom kupovine od tadasnjeg rukovodstva opstine na ledinama ima solidan broj ex izbeglica, sto iz bosne, sto iz krajine, ali ije iskljucivo, a sad vise ni pretezno izbeglicko naselje ja znam nekoliko nbgd porodica koje su prodale stanove na nbgd i kupili placeve, kuce, stanove na ledinama zamo gde su izbeglicka naselja busije, grmovac, sangaj i u doborj meri plavi horizonti, nema potrebe to jos 5 puta ponavljati Nije. Ja koliko znam širenje je od Novog Beograda i to u relativno skorijem periodu. Kada su radikali bili na vlasti tamo na surčinskoj strani nije bilo ničega...
simple red white Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 58 minutes ago, Tutankamon said: Ледине су једно од насеља града Београда, које се налазе на Новом Београду, а једним делом и у општини Сурчин. Ледине се налазе западно од центра Београда,преко реке Саве и од њега су удаљене око 12 км., док је удаљеност од аеродрома Никола Тесла око 4 км. [1].Налазе се на крајњем западу општине Нови Београд. Са источне стране се граниче са Бежанијском косом, Бежанијом и новобеоградским блокововима, са западне и северне са општином Сурчин, док са северне стране излазе на „Новобеоградски насип“ и простор иза насеља Др Иван Рибар.[2] Насеље има око 6.800 становника, по попису из 2011. године U tom klipu se pominju ove ledine: https://www.worldplaces.net/sr/bih/02/ledine/ Zato sam i napisao prethodni post...inače pojam, imenica ledine znači polje, livada...
đorđe geprat Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 koliko se na forumu raširilo skretanje sa teme.........da ne veruješ. ledine pa ledine.....
ToniAdams Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Stvarno treba biti doktor lingvistike da bi znao da su ledine livada. Nekad ovde nije bilo toliko glupih ljudi.
djeneralche Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 10 minutes ago, simple red white said: U tom klipu se pominju ove ledine: https://www.worldplaces.net/sr/bih/02/ledine/ Zato sam i napisao prethodni post...inače pojam, imenica ledine znači polje, livada... Gde pise da su to te Ledine? Kakve veze imaju te Ledine sa Palama osim sto su oba mesta u BiH.
đorđe geprat Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 7 minutes ago, djordje geprat said: koliko se na forumu raširilo skretanje sa teme.........da ne veruješ. ledine pa ledine..... 4 minutes ago, ToniAdams said: Stvarno treba biti doktor lingvistike da bi znao da su ledine livada. Nekad ovde nije bilo toliko glupih ljudi.
pbg12345 Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 kazem ja, ive jase kroz Orasje ako je verovati gociju i zaretu, cija je original pesma izgleda da se zaista radi o (nekim) Ledinama jer su navedene velikim pocetnim slovom, a osim Ledina i Pala se spominju i Banja Luka i Mokracke strane
pbg12345 Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 a jer se kaze banja luci, banjaluci, banjoj luci, banjoj luki?
pbg12345 Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 jbg, vi bosanci znate fala toni dje cuo i dje ne cuo
djeneralche Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 1 hour ago, pbg12345 said: kazem ja, ive jase kroz Orasje ako je verovati gociju i zaretu, cija je original pesma izgleda da se zaista radi o (nekim) Ledinama jer su navedene velikim pocetnim slovom, a osim Ledina i Pala se spominju i Banja Luka i Mokracke strane Koliko ja znam ne postoji nikakvo mesto Ledine kada se dolazi na Pale bez obzira dolazilo se iz pravca Rogatice, Sokolca, Goradza, Sarajeva. Prilicno brain damage rasprava.
ragasto Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Ponekad su Ledine samo livade. Možda je na to mislio? I bolje se uklapa u pesmu...
Recommended Posts