darling Posted July 18, 2019 Author Posted July 18, 2019 zasto o zasto svaki put kad me neko pita nesto na sta odgovaram sa jedem kajsije i pijem kafu, il jedem kajsije i pijem mleko, il jedem kajsije i pijem vodu, il sta god s kajsijama i nesto, il samo kilo kajsija bez icega, dobijem komentar da zar me ne boli stomak, il da cu dobiti proliv, il sta jos sve ne. sta je s ljudima...
aram Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 Naši ljudi imaju strah od voća. Nikad nisam čuo ništa slično za slannnnu ili čvarke npr.
darling Posted July 27, 2019 Author Posted July 27, 2019 (edited) imam fud fetisizm. in kejs da neko oce sajber seks na pm sa mnom Edited July 27, 2019 by darling
Valk Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 On 18.7.2019. at 14:06, aram said: Naši ljudi imaju strah od voća. Nikad nisam čuo ništa slično za slannnnu ili čvarke npr. Strašno! Ja pojedem 4 kruške i otac samo što me ne pita treba li da me vozi u Hitnu jer "on se mnogo naduje od krušaka". Dobro kad se ne naduje od 8 sarmi koliko - brat bratu - može da smlati a da ne trepne. Having said that, ideja za epitaf: umrla jer nije znala koliko lubenice priliči ljudskom biću.
halloween Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 On 18.7.2019. at 14:06, aram said: Naši ljudi imaju strah od voća. Nikad nisam čuo ništa slično za slannnnu ili čvarke npr. Da, da, Srbi ne jedu dženarike jer se proseru od istih, a Italijani nahvale mirabele i kažu "izuzetno dobre za varenje, ubrzavaju metabolizam". @Valkyrie I meni isto kad jedem kruške, otac kaže "oprezno, imaju dosta bakra". Ali... svaki put. Mora da je pročitao u Politika Magazinu i sad ponavlja kao papagaj.
gospa buba Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 ali zato sade dzanarike bez milosti, novi beograd pun. lep cvet lep hlad, valjda je to filozofija. najeli se ko stoka ove godine. bez posledica sent from bubamoto
Valk Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 11 hours ago, halloween said: @Valkyrie I meni isto kad jedem kruške, otac kaže "oprezno, imaju dosta bakra". Ali... svaki put. Mora da je pročitao u Politika Magazinu i sad ponavlja kao papagaj. ne budem lenja, proverim, kruške nemaju bakra ni u tragovima bukvalno, baš ga pitaj otkud mu taj biser. Međutim! У српском народном предању крушка је сматрана за „зло дрво“ и дрво злих демона. Према веровању испод старих крушака се скупљају ђаволи, демони и вештице. Такође се веровало да на крушку пада ала која сатире грожђе по виноградима као и да се на њој може наћи и смрт. У неким српским народним обичајима на дивљој крушки се оставља жртва за чуму, када се она магијски тера из села.
halloween Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 (edited) Sad si me naterala da i ja proverim, ipak imaju i to % najviše od svih minerala. Možda si gledala u tabelu s vitaminima. Da dodam, kruška jeste privlačna za "zle sile", za samoubice vešanjem omiljeno drvo, a to je obradio i N.B. Džejlan u filmu Divlja kruška. Edited July 28, 2019 by halloween
gospa buba Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 da ne pominjemo 'pao skrushke' sent from bubamoto
Valk Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 Nisam gledala dalje od wiki a oni kažu nema bakra. O zlodusima koji opsedaju kruške nemojmo
duda Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 Ništa bolje za probavu od kruške Šljiva međutim može da bude opasna u slučaju prejedanja, pogotovo ako nije baš sasvim zrela. Ovo nije mit već živa istina.
Recommended Posts