Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2019/20

Ros

Recommended Posts

2 hours ago, Ćenta said:

Naoko ružna igra ali dosta lijepa pobjeda, preokrenuli svojom energijom Đenka, Panter, Perp uz marljive Kuridžu i Davidovca na mišiće izguraše pobjedu. Centri su nam elementarna nepogoda, s tim da je Odžo nešto i nahvatao pod oba koša, a Štimac ko u bokserskim rukavicama lopte gubio. Ovaj tim ima tu individualnu igračku prednost, ona se ostvaruje i iz minus faze, jer potencijal s klupe uvijek može da bude odlučujući faktor, nosilac igre do pobjede. Ovaj put bih preskočio Šakotu, mada mi je puno krvi popio.

Moramo i mi malo da se naviknemo na ovaj raspored utakmica i skinemo se s grbace igracima koji baguju, to ce se desavati sve cesce i cesce. Beron i Lazic su briljirali protiv Partizana, sinoc su bili ocajni. Panter bez poena protiv Partizana, sinoc nam dobio utakmicu. Ne bi me zacudilo da klatno u Moskvi opet ode na neke druge igrace. Evidentno je da je Lorenzo totalno ispao iz forme ali nas je taj covek bukvalno sam na ledjima nosio dva meseca. Ima tu nekih sitnih korekcija koje strucni stab treba da odradi, mnogo je veci problem za planiranje potrosnja igraca u ovom ritmu utakmica. Uostalom, ni Panatinaikos nije izgledao nista bolje od nas sinoc, na momente je utakmica izgledala kao da je igraju dva nizerazredna tima. Ovo evroligasko NBA-iziranje kosarke za sada najvise placaju igraci, sinoc su platili Kuzmic i Papapetru.

4 hours ago, Milošica said:

Dobar je Dejo,ali mislim da se Šakota potcenjuje.

Možda se malo potcenjuje, ja mislim da je Šakota penzioner, da je očajan u pripremi i vođenju utakmice, i očigledno nije angažman na duže staze (to se barem nadam) 

Odradjuje na izkustvo. Da je sreće da se vrati Ra, no teško da je to uopšte realno... 

2 minutes ago, levi said:

umesto koga?

Umesto onog koji ne igra pa smo umesto njega doveli Pantera. A kostao bi nas duplo manje od Derika Brauna koji takodje ne igra.:sad:

20 hours ago, harper said:

Moramo i mi malo da se naviknemo na ovaj raspored utakmica i skinemo se s grbace igracima koji baguju, to ce se desavati sve cesce i cesce. Beron i Lazic su briljirali protiv Partizana, sinoc su bili ocajni. Panter bez poena protiv Partizana, sinoc nam dobio utakmicu. Ne bi me zacudilo da klatno u Moskvi opet ode na neke druge igrace. Evidentno je da je Lorenzo totalno ispao iz forme ali nas je taj covek bukvalno sam na ledjima nosio dva meseca. Ima tu nekih sitnih korekcija koje strucni stab treba da odradi, mnogo je veci problem za planiranje potrosnja igraca u ovom ritmu utakmica. Uostalom, ni Panatinaikos nije izgledao nista bolje od nas sinoc, na momente je utakmica izgledala kao da je igraju dva nizerazredna tima. Ovo evroligasko NBA-iziranje kosarke za sada najvise placaju igraci, sinoc su platili Kuzmic i Papapetru.

Svakako da je zgusnut raspored ubitačan, to dosta utiče na igrače pa je teško pretpostaviti koji će u sledećoj utakmici podbaciti iz objektivnih razloga umor ili sitna povreda, ali i dalje mislim da tu ima individualno jakih igrača koji mogu da pokriju bagovanje saigrača. Nekako mi je subjektivan osjećaj da bi sa zdravim Kuridžom i Dedom dobili one dvije prilično presudne utakmice kući Alba i Žalgiris, ali šta je tu je, vjerujem da je alternativa dala sve od sebe ali nedovoljno za pobjedu. Za Berona i Lorenca uopšte ne brinem kad podbace jednu ili dvije utakmice, to su klač igrači svjesni svoje vrijednosti i to će ispoljiti kad tad u presudnim utakmicama. Ono što ne miriše na dobro je naša teška centarska linija, ne mogu da se sjetim kad su oni odradili posao kako Bog zapovjeda, već neke improvizacije, ja ne mogu opravdati tu logiku struke da je Ristić otpisan kao nedovoljno kvalitetan, a onda se tu doveo Štimac, on je kao neka zvjer ispod obruča? Ristić je bar išao nekom uzlaznom linijom, a ovaj u silaznoj? Ima još dosta tih krupnih "sitnica" zavisi kako se posmatraju, jedna od tih je trener Šakota, koji ničim ne uliva povjerenje da će doći do zacrtanog cilja, sporo prati razvoj situacije na terenu, ne reaguje pravovremeno kako situacija zahtjeva, već po nekoj svojoj zacrtanoj liniji, tako i pored uzimanja TO ne utiče na kretnju rezultata sve dok ne ubode prave izmjene. Primjer protiv Partizana kad smanjuju oni sa +13 na +8, on poziva opravdano TO rekao bih pravovremeno, ali poslije TO rezultat nastavlja ići naniže opet nastavak serije -6 i tako još jednom u 3/4, znači nije u stanju da predvidi ništa, nego na sreću pa šta bude, a ta sreća je što imamo u rosteru dosta kvalitetnih pojedinaca, koji mogu da preokrenu rezultat, tako je Beron protiv Partizana, a Perp, Đenka i Panter protiv PAO i dok je tako dobro je, samo da se ne vrati onaj čije ime ne bih želio da pominjemo ovdje :) 

4 hours ago, Ćenta said:

Svakako da je zgusnut raspored ubitačan, to dosta utiče na igrače pa je teško pretpostaviti koji će u sledećoj utakmici podbaciti iz objektivnih razloga umor ili sitna povreda, ali i dalje mislim da tu ima individualno jakih igrača koji mogu da pokriju bagovanje saigrača. Nekako mi je subjektivan osjećaj da bi sa zdravim Kuridžom i Dedom dobili one dvije prilično presudne utakmice kući Alba i Žalgiris, ali šta je tu je, vjerujem da je alternativa dala sve od sebe ali nedovoljno za pobjedu. Za Berona i Lorenca uopšte ne brinem kad podbace jednu ili dvije utakmice, to su klač igrači svjesni svoje vrijednosti i to će ispoljiti kad tad u presudnim utakmicama. Ono što ne miriše na dobro je naša teška centarska linija, ne mogu da se sjetim kad su oni odradili posao kako Bog zapovjeda, već neke improvizacije, ja ne mogu opravdati tu logiku struke da je Ristić otpisan kao nedovoljno kvalitetan, a onda se tu doveo Štimac, on je kao neka zvjer ispod obruča? Ristić je bar išao nekom uzlaznom linijom, a ovaj u silaznoj? Ima još dosta tih krupnih "sitnica" zavisi kako se posmatraju, jedna od tih je trener Šakota, koji ničim ne uliva povjerenje da će doći do zacrtanog cilja, sporo prati razvoj situacije na terenu, ne reaguje pravovremeno kako situacija zahtjeva, već po nekoj svojoj zacrtanoj liniji, tako i pored uzimanja TO ne utiče na kretnju rezultata sve dok ne ubode prave izmjene. Primjer protiv Partizana kad smanjuju oni sa +13 na +8, on poziva opravdano TO rekao bih pravovremeno, ali poslije TO rezultat nastavlja ići naniže opet nastavak serije -6 i tako još jednom u 3/4, znači nije u stanju da predvidi ništa, nego na sreću pa šta bude, a ta sreća je što imamo u rosteru dosta kvalitetnih pojedinaca, koji mogu da preokrenu rezultat, tako je Beron protiv Partizana, a Perp, Đenka i Panter protiv PAO i dok je tako dobro je, samo da se ne vrati onaj čije ime ne bih želio da pominjemo ovdje :) 

Nije to subjektivan osecaj vec prilicno objektivan zakljucak. Odsustvo dva razlicita igraca na istoj poziciji koji donose dva razlicita seta stvari, bez adekvatnih zamena u rosteru koje mogu to isto, to je svakako ozbiljan minus za bilo koji tim. Takodje, ova situacija s unutrasnjom linijom je iznudjena zbog Kuzmicevog pijanog ludjenja s dzipom i lose procene oko Derika Brauna, koji je pokusao da se vrati i nije uspeo. Iz ove perspektive i na osnovu onoga sto sada znamo Ristic je mogao i da ostane ali voleo bih da vidim jednog forumasa koji je smatrao na pocetku sezone da bi on trebalo da ima prioritet u odnosu na Gista, Kuzmica i Odza. Gledali smo Rileta prosle godine i videli smo sta smo videli. Za njega je verovatno i bolje sto je otisao u tim gde igra jednom nedeljno i moze dosta da trenira i ispravlja nedostatke, mada mi nije bas najjasnije zasto ga Zvezda nije poslala u Megu. To bi i za Megu i za Ristica bio match made in heaven.

Sto se Sakote tice, nije on neki trener ali nije ni totalni dunster, njegov dolazak je bio posledica pre svega Tomiceve nesposobnosti da se nametne timu koji je selektirao i neocekivanog odlaska. Voleo bih i ja da smo doveli Paskvala umesto Sakote ali to je nekih pola miliona evra razlike u najboljem slucaju. Pisalo se ovde (i ja sam, da ne bude zabune) da je Sakota doveden kako bi se sacuvalo mesto Filipu u timu, na kraju se ispostavilo da je to pisanje bilo napamet. Sakota nas je stabilizovao u ABA ligi i poceo da isporucuje ono sto se od ovakvog tima i ocekivalo, u Evroligi je negde na 50%. Dakle, sto se rezultata tice, nije podbacio. Meni kao laiku se cini da bi neke stvari mogao bolje da uradi, pre svega mislim na forsiranje Gista na cetvorci za koje smatram da nema opravdanja. Opet, ja nisam kosarkaski trener, ne treniram i ne putujem s timom, nemam pojma u kakvom su stanju individualno igraci. Ovo oko uzimanja TO ne racunam u ozbiljne kritike, staro je pravilo da kad covek ne zna sta da zameri treneru on se bavi time da li je neki TO uzet prerano ili prekasno. Ne postoji trener Zvezde kojem se to nije zameralo, dovoljno je samo otici na topike od pre par godina i citati sta se sve pisalo o Radonjicevom uzimanju TO.

Ipak, mislim da su nama najvecu stetu napravile saobracajka Kuzmica, dugo odsustvo Stratosa i losa procena oko Derika Brauna, naravno, ako izuzmemo Nebojsino ludjenje sa sinom koje je zatrovalo atmosferu oko tima. Kuzmic je centar koji donosi neke specificne stvari kad je zdrav i u formi jer je sposoban da uspesno brani i daleko od kosa ali i ispod samog obruca, za svoje gabarite ima dosta brze noge da moze da isprati bekove i ponisti pik igru a kad se ukopa tesko ga je uneti u kos i jos teze poentirati preko njega. Njegov odbrambeni portfolio, zbog kojeg ga je i Real svojevremeno kupio od nas, uzasno nedostaje ovom timu. O Stratosu je bezveze i pricati, videli smo preksinoc koliko nam je nedostajao svih ovih dugih meseci. Igrac premazan svim kosarkaskim mastima, iskusan, polivalentan, sposoban da nadmudri bilo kojeg defanzivca i sa velikim kreditom kod sudija, moze da napadne ledjima ispod kosa a moze i spolja da zatrpa, u stanju je da izmislja koseve u serijama kad te protivnik procita i ponisti ti sve napadacke opcije. Mi imamo Davidovca koji na nekom nivou moze to isto ali je Stratos ipak nivo iznad toga.

Sve to, plus losa procena oko Derika Brauna i insistiranje na Filipovom igranju, nema veze sa Sakotom, koji nije selektirao ovaj tim i nije potezao neke statisticke sajtove da bi pokazao kako "Srbija nema plejmejkera kao sto je Filip Covic". On je doveden za male pare iz penzije, pretpostavljam da mu malo imponuje da pod stare dane trenira evroligaski tim i tako je pokusano da se premosti Tomiceva ostavka. Sada vise ne vredi pisati o tome da li je to bila dobra odluka ili nije, ovaj roster i ovaj strucni stab su nam resurs do kraja sezone pa cemo videti sta ce iz svega toga ispasti.

21 hours ago, assignment said:

Možda se malo potcenjuje, ja mislim da je Šakota penzioner, da je očajan u pripremi i vođenju utakmice, i očigledno nije angažman na duže staze (to se barem nadam) 

Odradjuje na izkustvo. Da je sreće da se vrati Ra, no teško da je to uopšte realno... 

ja se nadam da je realno, zvezda eksperimentise sa trenerima i nakon deje nije uspela da nadje dobro resenje, a mislim da i dejo pati za zvezdom. cim je zavrsio u minhenu dosao je na utakmicu protiv mege, pretpostavljam da ne bi dosao da tu bas postoji neka nepremostiva zla krv, barem se nadam... ako su pametni dogovorice se na leto.

1 hour ago, harper said:

...Meni kao laiku se cini da bi neke stvari mogao bolje da uradi, pre svega mislim na forsiranje Gista na cetvorci za koje smatram da nema opravdanja....

Ja bih tu samo dodao još odstranjivanje Fajea i dovođenje Štimca...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...