Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2019/20

Ros

Recommended Posts

2 minutes ago, harper said:

O cemu mi ovde pricamo? 

O mentalnoj masturbaciji u vidu izivljavanja nad momkom koji nam je doneo EL tako sto je usao na -10 u polufinalu kad su svi nestali i srcem i znanjem preokrenuo plej of i doneo Zvezdinoj istoriji ne samo najvelicanstveniji plej of nego i za sada lepe pobede nad Fenerom, Olimpijakosom, Armanijem, Zalgirisom... 

U sustini o tome pricate. Pobede izgleda ne komentarisete, partije dobrog dela igraca koje su jednako lose ili jos gore kao Filipove takodje. O tome kakvi ste karakteri najbolje govore ove uvrede Lazicu, zato je glupo bilo praviti ovu konferenciju danas kao molbu ljudima da pruze podrsku. Prosto ciljna grupa nisu ljudi koji imaju sposobnost da zapamte nesto dobro pa da budu tu i kad je lose nego rulja bez ikakvog karaktera a koja da bi sebi opravdala izivljavanje napravi od sebe borce protiv nepotizma. Valjda se iz nepotizma zvizdalo i Jovancicu, Radicevicu, Gistu, Radonja nazivao Jadonja, Milojevic je bio grcki saban, valjda si ti iz nepotizma jahao Simica godinu dana itd. Sto bre lazete sebe, kakav kurac nepotizam. Pa jos kazes kako Covic hoce da odluci utakmicu da bi zapusio usta kriticarima. Covece on je odlucio ne utakmicu nego plej of pa je li to tebe zapusilo ili ti dalo jos jacu motivaciju? Ne mozes zapusiti nekoga ko nema karakter, sta god da se desi ista linija. 

branko-lazic(15).jpg

7 minutes ago, fandorin said:

Sve se slažem, osim ovoga oko zloupotrebe igrača danas. I još jednom pitam, ko i na koji način zloupotrebljava Cirbesa, Jaku ili Simketa? 

Da li ti zaista iskreno mislis da su se oni sami skupili i ovo uradili? Iskreno. Ili im je mozda natuknuto odozgo da ovo treba da urade.

@ samo opušteno

Ovo je, naravno, druga krajnost. Naravno da nam Filip Čović nije doneo EL, naročito ne sam. Njegova uloga u plej-ofu je bila značajna, ali su kudikamo bitniji za ishode tih utakmica bili Beron i Perperoglu pre svih, pa onda Davidovac, Faje, Dobrić, Lazić, Simanić, KC, Cirbes i Odžo. Čović može u tu grupu. Uostalom i pomenuti Odžo je u plej-ofu izgledao moćno, čak i protiv Nba Bitadzea pa je bolno očigledno da na višem nivou nema šta da traži.

16 minutes ago, harper said:

Da li ti zaista iskreno mislis da su se oni sami skupili i ovo uradili? Iskreno. Ili im je mozda natuknuto odozgo da ovo treba da urade.

Mislim da nije bilo nikakvog prisiljavanja (ne mislim na fizičku prisilu). Neko je morao da bude inicijator, naravno da im ta ideja nije pala istovremeno svima na pamet. Ko je to, ne znam i ne želim da nagađam. Ja sam ukazao na proverivu činenicu da su Čoviću podršku pružili bivši saigrači na koje sigurno niko ne može da utiče. Dakle, verujem da Filip Čović ima podršku saigrača,uostalom i sam si objasnio kako do toga dolazi u nekom sportskom kolektivu koji se takmiči na vrhunskom nivou. 

Ponoviću, najbezbolniji način da se ovo ludilo prvaziđe je da Čović ostane deo rotacije i da igra delove manje zahtevnih utakmica a da se dovede adekvatan back up Zou. Najava dovođenja Pantera ne ide u prilog ovoj teoriji.

Edited by fandorin
6 minutes ago, fandorin said:

Sve se slažem, osim ovoga oko zloupotrebe igrača danas. I još jednom pitam, ko i na koji način zloupotrebljava Cirbesa, Jaku ili Simketa? 

Ma to je podrška saborcu, nesposobnom ratnom drugu, možda u nekim slučajevima i prijatelju u nevolji. Većina košarkaša je nabaždarena da lojalnost tog tipa stavlja iznad svega i da "ne filozofira". Zloupotreba je poturati njih da se izjašnjavaju o nepotizmu u ekipi kada im njihov kodeks zabranjuje da kažu bilo šta negativno o saigraču a kamoli da ne zaslužuje da bude tu. A i generlno su vaspitani, nekad i brutalnim metodama, vidi slučaj Kalinić, da ne seru okolo o iole ozbiljnijim društvenim temema. I naravno da su u neku ruku naterani da dođu na ovaj sramotni performans danas. Nije im sigurno iskomunicirano da ne moraju da dođu ako se slažu sa stavom da Filipu nije mesto u Zvezdi. U krajnjoj liniji, igrači su obavezni da se pojavljuju na medijskim događajima na koje ih klub pošalje.

1 hour ago, fandorin said:

Hteo sam da kažem da ne verujem da su prisiljeni da dođu na press, u smislu nekih ultimatuma. Nema potrebe da se izmišljaju stvari koje bi mi voleli da vidimo, a koje se ne događaju. 

Naravno da nije bilo ultimatuma jer ultimatum podrazumeva dođite ovde inače. Ne, nije bilo tako. Samo je bilo "imamo trening u nedelju, dođite dva sata ranije, biće KZŠ o onome što se dešava Filipu". A pošto je u pitanju tatin sin, stvarno misliš da će neko da kaže ja neću, jebe mi se? Pa u pitanju je Nebojša Jebeni Čović, čovek koji je očigledno mentalno poremećen i bolestan i koji nema problema sa proganjanjem, agresijom, pretnjam i sl. Ljudi su verovatno u fazonu, a to se na klipu jasno vidi, daj da se završi sezona i da se nosim u pičku materinu odavde, pre svih Gist koga mi je iskreno žao.

Što se tiče Lazića njemu samo jedno lepo MRŠ U PIČKU MATERINU SMRADE SMRDLJIVI, slaviću dan kad ode iz Zvezde, i čekam taj godinama, nabijem na kurac i tebe i tvoju odbranu i požrtvovanost i sve. 

Neviđena blamaža kluba, sramota samo takva. Teško da možemo niže od ovoga, ali pored Doktora Nebojše, sve je moguće. 

Vjerovatno je kombo faktora, kastinska solidarnost, možda je Filip i dobar sa nekim od saigrača, usput vide kakva ih osvetoljubiva budala vodi, pa gledaju da pokupe lovu i bježe odavde. No rezultat je isti, uglavnom moraće Nebojša da kupi najvjernije nečim iz svog džepa da dođu da popunjavaju salu jer svako normalan će ovo da odvraća pogled od ove boleštine. 

@samo_opusteno

Brate, ove tvoje žalopojke o iživljavanju nad nedužnim momkom bi bile otužne i da se stvarno radi o poštenom momku koji je zbog loše procene završio u evroligašu. Profesionalni sportista, masno plaćen da zabavlja mase, ali se masi ne sviđa kako ih zabavlja pa mu zvižde. U čemu je tačno problem? Svaki sudija, ni kriv ni dužan, prolazi x puta godišnje kroz istog toplog zeca za mnogo manje para.

Ovde se naravno ne radi o poštenom sportisti koga navijači ne vole, a što bi takođe bilo OK, nego o privilegovanom ego manijaku koji ne bi prismrdeo ni EC košarci da mu otac nije kriminalac psihopata, pa su reakcije malo jače nego što bi bile da se radi o rendom zalutalom lošem košarašu. Jbg, Filip je mogao da se školuje na skupim univerzitetima i vodi svoj život, ali je odlučio da bude deo klana svog oca, a to sa sobom pored mnogih benefita nosi i po koju neprijatnost.

Edited by Heaviside
Just now, Mil@n said:

Jbt, što mu odgovarate? Niko nije onoliko glup, čovek troluje, provocira..

Najjace da ces ti odlucivati ko mi odgovara. Idi tamo i mrzi Lazica. 

@Heaviside

Pa i radi se o momku koji je zbog lose procene zavrsio u evroligasu. Prebacen je kao dugogodisnji ponajbolji asistent lige u evrokup Zvezdu sto je ispalo super jer je resio plej of pa su i ovde pojedini bili u fazonu kad je ovako odigtao neka ga. Ocigledno ispala pogresna odluka ali je nepravedno da se samo on siba a sva pojacanja sem Lorenca igraju kao kerov kurac. Na kraju je proradila sujeta obe strane i doslo se do ovog sranja, ali kad je vec tako pravljenje svinjca nikako ne moze pomoci da bude bolje. 

Koja bre pojačanja igraju kao kerov kurac, ljudi su za 35 minuta bez ovog nesretnika oladili Oli 20 razlike. Još da nisu demotivisani nepotizmom, gdje bi im kraj bio. 

Just now, James Marshall said:

Koja bre pojačanja igraju kao kerov kurac, ljudi su za 35 minuta bez ovog nesretnika oladili Oli 20 razlike. Još da nisu demotivisani nepotizmom, gdje bi im kraj bio. 

Izgubili su sve 3 utakmice bez njega u timu, ukljucujuci kilavi Asvel i kilavu Baskoniju u BG. Kao kerov kurac igraju Gist, D. Braun, Djenka (dao trojku posle 18 promasaja), Kuzmic. Ne moram da objasnjavam ocigledne stvari. 

20 minutes ago, fandorin said:

Mislim da nije bilo nikakvog prisiljavanja (ne mislim na fizičku prisilu). Neko je morao da bude inicijator, naravno da im ta ideja nije pala istovremeno svima na pamet. Ko je to, ne znam i ne želim da nagađam. Ja sam ukazao na proverivu činenicu da su Čoviću podršku pružili bivši saigrači na koje sigurno niko ne može da utiče. Dakle, verujem da Filip Čović ima podršku saigrača,uostalom i sam si objasnio kako do toga dolazi u nekom sportskom kolektivu koji se takmiči na vrhunskom nivou. 

Ponoviću, najbezbolniji način da se ovo ludilo prvaziđe je da Čović ostane deo rotacije i da igra delove manje zahtevnih utakmica a da se dovede adekvatan back up Zou. Najava dovođenja Pantera ne ide u prilog ovoj teoriji.

Zna se ko je inicijator - Covic dr Nebojsa. Uradio je to preko svog privatnog batlera u klubu, Branka Lazica. To je jasno. Heaviside je vec objasnio kako i zasto se to dogodilo, da ne dupliram njegov post.

Najbezbolniji nacin da se ovo prevazidje bi ukljucivao racio koji bi zakljucio neke elementarne stvari pa ne bi ni bilo potrebe da bilo sta prevazilazi. Ne treba da ti objasnjavam koliko je to realno, pametan si covek. Covici veoma, veoma dobro znaju da njihov sin nije sposoban da na ovom nivou igra kosarku, znali su to i pre nego sto je formiran roster, ali su ga svejedno formirali tako da mu ociste konkurenciju sa pozicije kako bi morao da igra, a kao osigurac nakrcali druge pozicije prevelikim brojem igraca, nadajuci se da ce individualni kvalitet tih drugih igraca sakriti sramotu na pleju. Iz raznih razloga (pre svega povreda Stratosa koji je iso br. 1 u timu, ludjenje pijanog Kuzmica s autom, neuspela kocka sa Derikom, spora adaptacija Dzenkinsa, period privikavanja Lorenza na evropsku kosarku) ta je strategija prdnula u cabar i Covic Filip se ni kriv ni duzan nasao u situaciji da mora da doprinese timu. Kad je to pokusao surovo se suocio sa sopstvenim limitima. Ne u smislu da je lose odigrao, on bolje od ovoga ionako ne moze, vec time sto se toliko blamira da izaziva podsmeh, sprdnju i sazaljenje, u zavisnosti od toga koliko je ko blagonaklon. Kad se cela ta sprdnja spoji s idejom zasto je on uopste u timu, a u timu je samo zato sto mu je tata predsednik kluba, naravno da ce ljudi da odlepe i da ce da reaguju. Nikad nisam zvizdao igracu u hali, ako mi neko bas toliko smeta ne idem na utakmice i kraj price (govorim o proslom vremenu, sad ne idem svejedno iz licnih razloga), ali sam nekoliko puta bio na ivici da se zamerim zeni i priredim joj nepotreban trosak u vidu kupovine novog televizora. To je cela prica o nezadovoljstvu navijaca, sve ovo drugo je izmislio Covic dr Nebojsa, u pokusaju da prikrije realnost nekim sumanutim teorijama zavere o nekakvim bocnim udarima i placenim ubacenim elementima koji hoce da sruse Zvezdu. To je taj pandurski majndset koji ne dozvoljava da je on za nesto kriv, tu mora da postoji neka zavera protiv njega. Vrlo je jednostavno.

Covic dr Nebojsa jos uvek smatra da ce se ta strategija isplatiti jer sad vise zainat nece da izbaci sina iz tima, a sin nema obraza da sebi prizna ono sto svi odavno znaju, otuda Punter i Stimac. Dakle, mi cemo 40 minuta igrati Lorenzo solo 25 minuta, Punter solo 15 minuta, kad bas ne bude moglo solo izbacice se poneka lopta na perimetar za Berona, Djenku, Dobrica, Davidovca ili neku od cetvorki koje love sut spolja. Centri ce i dalje videti loptu nikad, jer Stimac nije nista kreativniji igrac od Odza i nije nimalo sposobniji da sebi iskreira sut. Stimara je karijeru napravio kao pik centar, vecinu koseva daje ili iz odmotavanja do kosa ili iz ofanzivnog skoka, a mi nemamo igraca u timu (rekreativci se ne racunaju) koji je u stanju da zavrti pik i pravovremeno doda centru pas unutra da bi ga spojio s kosem. Pa, mi u timu imamo verovatno najboljeg takvog centra koji je ikada igrao u Evroligi a ne mozemo da ga iskoristimo, kakve su sanse da nam to uspe sa dobrim Stimarom. Dakle, ludilo se nastavlja, samo ce u tom ludilu Covic Filip da polako bude sveden na ono sto mu je projektovano pre pocetka sezone, da iz senke odigra nesto jednom ili dva puta po pet minuta i da se naprave "jesam li vam rekao" klipovi koji ce onda Coviceve samo opustene pudlice da sire po zadatku po drustvenim mrezama. Isto se desilo i prosle godine, niko ne pominje kakav krater je Filip Covic bio u Evrokupu i ABA ligi uvek osim u tih nekoliko minuta prve utakmice plej-ofa protiv Partizana a od toga je napravljen mit ravan razaranju Troje. Mucenog Berona koji je maltene sam dobio tu utakmicu u produzetku niko i ne pominje.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...