Posted May 20, 20195 yr Posao na neko potencijalno duze cekanje u autu, dohvatio prvu knjigu koja mi pala pod ruku, davno je citao, sada ponovo pa me podsetila... Dakle, jednog od junaka ubijaju ciljano, zvanicno i uz blagoslov vlasti aflatoksinom, da izgleda kao prirodna smrt. 0.063 mg po kilogramu telesne tezine, cirka nedelju dana...
May 21, 20195 yr Author Jebiga, niko nece da se igra :( Hint: povrsinski, karikatm izmedju Maugham-a i Le Carre-a u britanskom spijunskom romanu. Inace, ekstremnotm ozbiljan pisac, na srecu ga mimoisao Nobel, obaska sto je ziher jedan od recimo 20-ak top 20. vek romandzija, obaska 1 veliki film...
May 21, 20195 yr Grejem Grin verovatno (zbog pomoći, a mislim da si ga već spominjao). Ne znam koja knjiga.
May 21, 20195 yr Dobra ideja za temu. Knjiga je lektira u nemackim skolama, ali je krimic. Glavni junak, inspektor, radio je u Konstantinopolju veci deo karijere i pusi kao Turcin, ozbiljno je bolestan i pokusava da resi slucaj ubijenog policajca vodeci se intuicijom. Susta suprotnost Poarou i Holmsu koji slucajevima pristupaju sa naucne strane.
May 21, 20195 yr ^Ovo mi kao poznato, zbog pušenja i Konstatinopolja ali mislim da ipak ne znam šta je. Nije Saramago? Mrsko mi je da guglam. No, to me ne sprečava da postavim svoje pitanje: Lik piše pismo unuku a konta već da mu se smrt bliži pa reši da unuku ispriča svoj život.
May 21, 20195 yr I ova tema me asocirala na stare razgovore vodjene s mnogima. Pročitao sam tonu koječega, preslušao tri tone. Još uvek slušam mada mnogo slabije čitam. I zašto bih pamtio bilo šta od toga? Na autoru je da se, ako želi i ume, ugura u moju glavu. To je njegov posao. Mogu li, i još važnije, smem li mu u tome pomagati?
May 21, 20195 yr 29 minutes ago, Bujodrag said: ^Ovo mi kao poznato, zbog pušenja i Konstatinopolja ali mislim da ipak ne znam šta je. Nije Saramago? Mrsko mi je da guglam. Ne, ne, pisac je sa nemackog govornog podrucja. (Ali nije iz Nemacke). A ovo tvoje ne znam.
May 21, 20195 yr Author Jebesga onda, zamirisalo mi na Nesbea, ali on nije nemacko govorno podrucje, obaska sto koliko sam ispratio kod Nesbea nema radnje u Konstantinopolju...
May 21, 20195 yr 11 minutes ago, Meazza said: Ne, ne, ..... Tja Zašto čitati kad ništa ne pamtimo? Kod čitanja je valjan samo onaj talog koji ostaje, i vremenom se gomila, negde na dnu naših sirotih mozgića.
May 21, 20195 yr 14 minutes ago, Meazza said: (....) A ovo tvoje ne znam. Samo najbolje književno delo ikada napisano na ovoj planeti.
May 21, 20195 yr 4 minutes ago, namenski said: Jebesga onda, zamirisalo mi na Nesbea, ali on nije nemacko govorno podrucje, obaska sto koliko sam ispratio kod Nesbea nema radnje u Konstantinopolju... Pisac je Svajcarac, radnja se desava u Svajcarskoj...
May 21, 20195 yr 2 minutes ago, Bujodrag said: Samo najbolje književno delo ikada napisano na ovoj planeti. Hadrijanovi memoari.