May 21May 21 1 hour ago, Boksi said: inače za taj kraj ti bas nisi brala kupine nigde drugde osim tamo?isto ti je svuda..
May 21May 21 22 minutes ago, ivy said:ti bas nisi brala kupine nigde drugde osim tamo?Nisam, zaista. Posle jedne Crne udovice i nečeg zmijastog, što bi mogao biti poskok, ni prilazila. MadaNije ni to strašno. Gde ih ima ima i seruma. Ali ne bih.
May 21May 21 11 minutes ago, ivy said:isto ti je svuda...na Fruskoj srecom nemamo nemani ali trnje je isto..Ali imate li draču??? Djavola sa dugačkim trnjem oko kupine?
May 21May 21 ic a dil inace je caj od plodova (ili smenki nisam sigurna sta su) drace dobar kod zaustavljanja dijareje Edited May 21May 21 by ivy
May 21May 21 7 hours ago, Kampokei said:Mene je zacudilo, obnavljajuci gradivo o Bosni, koliko je tamo sacuvano srednjevekovnih, makar kasnije dogradjivanih, tvrdjava (pa i u Doboju). Nisam ni ja bio ni u jednom od ta cetiri grada, a deluju svi zanimljivo. Npr. Bihac ima onu dzamiju kojoj je osnova goticka crkva, i to se bas vidi. Onda reka Una sama po sebi deluje prelepo.Jedan onako opstiji utisak je da mi se cini da je raspad Jugoslavije ucinio, makar i delom iz nacionalistickih ponuda, da svaka od ovih zemalja malo promisli sta se to vredno skriva u njoj. U Jugoslaviji se, osim Jadrana, turizam svodio manje vise na Postojnu, Bled, Plitvice, Mostar, Ohrid i pokoji veci grad... I sva ta mesta jesu super, ali ima jos mnogo toga sto smo uzimali zdravo za gotovo, tj prakticno nismo primecivali, a sto je lepo, zanimljivo, jedinstveno. Ja npr. pricajuci sa strancima vidim koliko je Vojvodina (pre svega Backa i Banat) fascinantna po svojoj multietnicnosti i multilingvalnosti. Ti imas u Evropi danas da se u jednom gradu govore razliciti jezici, ali da susedna sela u istoj zemlji govore tri, a mozda i vise razlicitih jezika, tesko.Ja sam rođen u Bihacu a odrastao u Bosanskoj Krupi. Ide ljeto, ako stigneš obavezno svrati u Krupu i pitaj za "adice".To su rijecna ostrva do kojih dolaziš preko malih drvenih mostića i na svakom imaš malu plažu.
May 22May 22 9 hours ago, BWA said:Ja sam rođen u Bihacu a odrastao u Bosanskoj Krupi. Ide ljeto, ako stigneš obavezno svrati u Krupu i pitaj za "adice".To su rijecna ostrva do kojih dolaziš preko malih drvenih mostića i na svakom imaš malu plažu.
May 22May 22 18 hours ago, Kampokei said:U Jugoslaviji se, osim Jadrana, turizam svodio manje vise na Postojnu, Bled, Plitvice, Mostar, Ohrid i pokoji veci grad... Visegrad je u SFRJ bio u vrhu po poseti turista. Sto se tice Be Ha meni licno od kvadrata Zvornik Tuzla Brcko Bijeljina najbolji izbor za turisticki izlet Trsic Banja Koviljaca.