Cane Vukic Prebranac Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 On 15.5.2019. at 12:21, Joe D said: https://imgur.com/a/TwY6q Јеботе. Хвала за овај линк, одличан је.
ragasto Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 Serija je mnogo jaka, zajedno sa ovim linkom odozgo. Znam čime ću se baviti večeras.
mustang Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 koliko epizoda ima? kad bi neko mogao na jednostavan nacin da mi objasni kako je doslo do eksplozije
duda Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 Pročitala letos "Černobiljsku molitvu". Seriju nisam gledala. Zapravo je nadrljala totalno Belorusija. I danas im je oko 20% teritorije kontaminirano ako se dobro sećam. I da, sarkofag ima pukotine, radi se neki novi projekat nekog novog čuda koje bi išlo odozgo i koštalo boba oca.
djeneralche Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 16 minutes ago, dùda said: Zapravo je nadrljala totalno Belorusija. I danas im je oko 20% teritorije kontaminirano ako se dobro sećam. Informacija iz serije, za koju ne sumnjam da je tacna, je da trojica dobrovoljaca nisu uspela da ispuste vodu, eksplozija koja bi usledila bi od Ukrajine i Belorusije napravila predele nemoguce za zivot. 50 miliona ljudi bi osetili posledice.
3opge Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 On 15.5.2019. at 6:21, Joe D said: https://imgur.com/a/TwY6q baki brate, hvala za ovo!
Arkadija Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 Zapravo, Evropu je od apokalipse delilo oko 48 sati. Da ti momci nisu ušli u vodu i otvorili ventile...........
autsajder Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 (edited) 1 hour ago, dùda said: I da, sarkofag ima pukotine, radi se neki novi projekat nekog novog čuda koje bi išlo odozgo i koštalo boba oca. To je završeno prije par godina. Sad smo mirni 100 godina. 1 hour ago, mustang said: kad bi neko mogao na jednostavan nacin da mi objasni kako je doslo do eksplozije Te noći je dežurna ekipa vršila test bezbjednosnih sistema i vještački izazvala kriznu situaciju, ali je izgubila kontrolu nad reaktorom, koji se pregrijao i naglo evaporisao vodu koja ga hladi. Eksplozija se desila pod pritiskom vodene pare unutar objekta sa reaktorom i rasturila sve, pa i samo jezgro. Da, ovo saznanje o ekstremnim posljedicama te spriječene druge eksplozije je hajlajt dosadašnje priče. I ono kad profesor objašnjava koliko je desetina Hirošima emitovano u atmosferu u prva dva dana, koliko će biti za tri itd, dok je kroz lik Šerbine prikazan ubrzani lom krutog sistema i suočavanje sa realnošću. Opet, da li bi bilo kakav drugačiji državni aparat mogao da obavi onako surovu, a hitnu i neizbježbu akciju čišćenja? Treba nam još scena agonije tokom raspadanja prezračenog ljudskog tijela, a kandidat je onaj vatrogasac sa pitomom pogledom iz prve epizode, kada ga supruga bude našla u bolnici br 6. Serija za sada ima potencijal da djeluje na globalnu javnost više od svih antinuklearnih akcija. (Brzo sam se sjetio opisa ne baš sjajnog stanja u kojem je bugarski Kozloduj bio prije nekoliko godina. Produžavali su rok upotrebe reaktora preko projektovanih granica ili tako nešto.) Edited May 17, 2019 by autsajder
duda Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 2 minutes ago, autsajder said: To je završeno prije par godina. Sad smo mirni 100 godina. Čak sam i gledala ovo jednom prilikom ali sam zaboravila, senilnost . Dobro je.
3opge Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 (edited) Novi raj, nove zivotinje, ubrzana evolucija i sto je najvaznije, nema ljudi: https://www.wired.com/story/the-chernobyl-disaster-might-have-also-built-a-paradise/ Edited May 17, 2019 by 3opge
porucnik vasic Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 А добро мора Зорге нешто да проба да изјави за дневник а да бар проба да звучи сувисло. Трудио се човек.
April Posted May 18, 2019 Posted May 18, 2019 13 hours ago, 3opge said: Novi raj, nove zivotinje, ubrzana evolucija i sto je najvaznije, nema ljudi: https://www.wired.com/story/the-chernobyl-disaster-might-have-also-built-a-paradise/ Pa se vi zajebavajte sa Kim Džong Unom
Grunf Posted May 18, 2019 Posted May 18, 2019 Citao sam da je nauka iza serije dosta tanka, odnosno da se stvari ne desavaju bas tako.
Recommended Posts