Venom Posted November 5, 2019 Author Posted November 5, 2019 On 4.11.2019. at 8:23, goofs said: Par zanimljivih ideja Taj plan im vec dosta dugo stoji na sajtu. Ne znam da ocenim da li moze bolje, ali u svakom slucaju podrska za bilo kakvo unapredjenje javnog prevoza. Jer
Desmond Bojčinski Posted December 10, 2019 Posted December 10, 2019 Gospođa danas izblejala sat ipo na parkingu jer se tip parkirao ispred nje po trotoaru. Sat ipo sviranja, zvanja pauka, komunalne, saobraćajne i narodne milicije - i niko da se pojavi.
Strucnjak Posted December 10, 2019 Posted December 10, 2019 Malo ulja za spremanje hrane po soferki, kazu pomaze...
Desmond Bojčinski Posted December 10, 2019 Posted December 10, 2019 (edited) Šta se desi? Edited December 10, 2019 by desboj
goofs Posted December 13, 2019 Posted December 13, 2019 Evo kako u komsijskoj Evropskoj uniji resavaju problem biciklista i trotinasa. Uzeto sa FBa. šuknuli su im ga jako JAKO loša vijest za sve bicikliste i romobiliste (da, dostavljači, i vas se tiče!). Skupština Grada Zagreba danas, 11.12.2019., izglasala je da se svi bicikli, romobili i električni romobili odsad smiju ostavljati/vezati samo na "za to posebno označenim mjestima" (kažu iz Grada: "Novina u ovom prijedlogu je da se zabrana odnosi na SVE površine javne namjene (...) te se uz bicikle uvode i ostala sredstva za osobni prijevoz kao električni romobili i slično"). Gradski komunalci nepropisno parkirane bicikle i romobile smiju ukloniti (ne znam kako, hoće li cvikati lokote?). Dalje kažu: "Ako vlasnik ne preuzme sredstvo za osobni prijevoz iz stavka 1. ovoga članka u roku od 30 dana od dana uklanjanja, sredstvo za osobni prijevoz se smatra napuštenim." Sve bi to, naravno, bilo ok da živimo u utopijskom gradu gdje mjesta za parking ima i gdje je infrastruktura uređena pa je nepropisno parkiranje stvar hira, bahatosti i lijenosti pojedinaca. No, stvarnost je ovakva: iako se Zagrebom dnevno u prosjeku kreće oko 20 000 biciklista/-ica (plus još romobilisti/ce uz koje broj još itekako raste), stalaka za bicikle na javnim površinama u gradu ima točno 904 - za 1808 bicikala. Sam Grad navodi da su pravne osobe u gradu osigurale još 500 parkirališnih mjesta pride - sveukupno, dakle 2808 parkirališnih mjesta za 20 000 bicikala + za još nepoznat broj električnih romobila. Ako se vlasnik/-ca vozila ne javi u roku od 30 dana, Grad bicikle i el. romobile smatra napuštenima i ima ih pravo prodati na javnoj dražbi, reciklirati ili s njima napraviti što god žele (ovisno o vlastitoj procjeni). Podsjećam da kazna za nepropisno parkirani bicikl iznosi 700-1000 kuna - iznos koji ponekad premašuje i vrijednost samog bicikla. Kazna za nepropisno parkirane bicikle i romobile VIŠA je od kazne za nepropisno parkirana motorna vozila. Jednostavan primjer: vraćate se biciklom ili romobilom s posla i stanete pred dućanom kupiti kruh, mlijeko i nešto za večeru. Izađete van, bicikla/romobila nema jer ga niste imali gdje vezati osim za prometni znak. Ne znate nit jel ga tko ukrao il su ga pokupili komunalci. U svakom slučaj gubite - ili bicikl ili 1000 kuna, a možda ga i prodaju na dražbi. Krivi ste: vi. To je danas izglasao vaš Grad. Hvala Sindikatu Biciklista na borbi i trudu da nas pokrene oko ovog pitanja i Lijevom bloku koji je pokušao progurati amandman na Skupštini - svi napori nisu bili dovoljni, a sve vaše/naše primjedbe poslane Gradu putem javnog savjetovanja danas su na Skupštini odbačene. Sve do jedne.
Venom Posted January 17, 2020 Author Posted January 17, 2020 Crko semafor juce kod skole gde mi ide klinac. Ta "raskrsnica", mada vise izgleda kao mini petlja, je i inace jeziva za sve ucesnike saobracaja, ceka se i do tri minuta gde god i cime god da se krene. Tako da ponekad ume da se nagura i 20-30 ljudi cekajuci zeleno za pesake. Juce ih nije bilo toliko , ali ih je bilo recimo 10-15. I sad posto semafor ne radi, njih 10-15 ceka da... prodju dva automobila. Posto su dve osobe u dva automobila oko 6x vaznije od 10 pesaka, stoga je logicno da imaju prednost.
nesha taxista Posted January 18, 2020 Posted January 18, 2020 Mogli su onda bar poslati policajca dok se ne popravi semafor. Treba odmah zvati policiju i reći im kako je opasno, neko će poginuti i slično. Ja sam tako zvao par puta i uspevalo je.
Ravanelli Posted January 22, 2020 Posted January 22, 2020 (edited) krenuo ozbiljan fajt sa divljim parkinzima u bloku 22. postavili žardinjere, kante i neke blokčine da ne mogu više da se parkiraju po ulici lepe se nalepnice po šoferkama ako parkiraš bahato sada se parkiraju po zelenim površinama. mi prijavimo parking servisu oko 10tak kola dnevno, isteglio sam se raznoseći blokove i žardinjere na bolje lokacije komšije se delom i bune jer sada je stisnutiji prostor za parkiranje, a i "nije lepo na oko" krenule pretnje od ekipe koja se parkira po pešačkim stazama biće interesantno kako će se ovo završiti. u svakom slučaju ulice sada makar deluju normalnije. problem će biti rešiti neverovatno đubrenje i oko 100 divljih mačaka, ali valjda će se i to nekako srediti Edited January 22, 2020 by Ravanelli
gospa buba Posted January 22, 2020 Posted January 22, 2020 tuzice vas ovi shto vole da se parkiraju i sve ce sns da vam razvali i josh ce kazne da vam pishu. ko ste vi da radite komunalne poslove
Venom Posted January 22, 2020 Author Posted January 22, 2020 3 hours ago, Ravanelli said: krenuo ozbiljan fajt sa divljim parkinzima u bloku 22. postavili žardinjere, kante i neke blokčine da ne mogu više da se parkiraju po ulici lepe se nalepnice po šoferkama ako parkiraš bahato sada se parkiraju po zelenim površinama. mi prijavimo parking servisu oko 10tak kola dnevno, isteglio sam se raznoseći blokove i žardinjere na bolje lokacije komšije se delom i bune jer sada je stisnutiji prostor za parkiranje, a i "nije lepo na oko" krenule pretnje od ekipe koja se parkira po pešačkim stazama biće interesantno kako će se ovo završiti. u svakom slučaju ulice sada makar deluju normalnije. problem će biti rešiti neverovatno đubrenje i oko 100 divljih mačaka, ali valjda će se i to nekako srediti Svaka cast
Venom Posted January 26, 2020 Author Posted January 26, 2020 (edited) Dobar tekst o tome kakve reci i opisi se koriste u opisu automobilskih nesreca. Istina na nemackom, ali moze da se prevede. https://www.tagesspiegel.de/berlin/konnte-nicht-mehr-bremsen-wie-polizeimeldungen-autounfaelle-verharmlosen/25450426.html U kratkim crtama: kad dodje do sudara u kojem pesak bude pregazen, policija koristi uglavnom terminologiju kao sto je "nije bio u stanju da zakoci", "nije mogao da spreci sudar" itsl. Policija na to kaze, da ne mogu unapred da sugerisu ko je kriv, cak i kad neko bez dozvole na pesackom prelazu pregazi dvoje ljudi (konkretan primer). Zvuci prilicno razumno. Medjutim stvar se potpuno menja kad se izvestava o pesacima, koji se najcesce "iznenada" ukljucuju u saobracaj. "Doslo je do sudara kada je trogodisnje dete iznenada stupilo na trotoar". U stvarnosti je pripiti vozac bicikla (0,5 promila) pregazio dete na trotoaru, gde nije smeo da vozi. Ili teske povrede bicikliste, gde se u tekstu dva puta pominje da nije imao kacigu (ne postoji obaveza nosenja) i tek na kraju da je utvrdjena krivica vozaca automobila. Covek iz udruzenja koji se time bavi, kaze da, neverovatno jeli, ipak u poslednje vreme ima nekog napretka i predlaze dalja poboljsanja. Npr. ovakvo izvestavanje "kad je dete pokusalo da predje ulicu, iznenada se pojavio auto". Edited January 26, 2020 by Venom
Ravanelli Posted January 27, 2020 Posted January 27, 2020 (edited) Ju kako sam se iznervirao. Isao sa jos jednim likom iz "žardinjerije" da zagradimo divlji parking. Sretne nas prekompleksirani predsednik jednog kucnog saveta sa pitanjem tipa "jel vi radite ovu surdulicu" misleci na estetiku blokada koja nije zavidna. "valjda se i mi beogradjani nesto pitamo". "meni se doktor iz ulaza divlje parkira, ali ja njega tolerisem, doktor je to" Kolicina malogradjanstine neverovatna A ne možga naduvati kurcem Edited January 27, 2020 by Ravanelli
Recommended Posts