Jump to content
IGNORED

NBA 2018/19

theanswer

Recommended Posts

Posted

tu su jos zizic, hart, mcgee, mihalchuk, chandler...a mocice jos sa fa pokupiti neke igrace koji buy-outuju nakon trade deadlinea.

• Replies 7.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• theanswer

526

• pbg12345

523

• Amos

512

• 1n54jd3r

300

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

zubac :D

ma ok, kazem i ja (ranije) bice veterana koji ce hteti po prsten u lejkerse kod dzejmsa, pa jos i dejvisa

ali koncept koji se zasniva na cendlerima od 40 leta i slicnima za mene je na klimavim nogama

Posted

Pre bih im trazio Harta nego Lonza ali razumem da to nije realno. Ovaj ce im samo praviti probleme i najverovatnije biti prosledjen nekom trecem kad im se popne na kurac. 

Posted

Gordon Hejvord ima platu 31 milion dolara, Horford 28 ?!  Isuse na trotinetu...

Posted

gordonov ugovor treba posmatrati iz perspektive pre povrede, tad ga je potpisao

sad sto se covek u medjuvremenu sjebao je druga stvar

Posted

Taj ugovor u tom trenutku uopste nije bio sporan, svake godine napredovao, u prime sa 26 godina, skoro nikakve povrede...

Posted

ne znam, meni i je i tada delovalo glupo davati mu takav ugovor a da su mogli pre toga dovesti georgea ili butlera...

Posted

E sad to je isto druga prica, bas sam pricao sa Freakom i Finsom koliko je NBA trenutni sistem sranje. Ne mozes davati iste pare Leonardu i Millsapu recimo, ili Otto Porter dobije 4y/107 milki, Janis ima 4y/100 miliona. Mali milion primera. Jebi ga KDu, Stephu, LBJu das po 50 a ovima gorima po 20, a ne svaka susa moze imati max. I kad bi ponudili ovima iz prve kategorije mogucnost da ponude neograniceno pare da vidis kako bi zvezde prihvatale, i small market timovi ne bi bili u problemu, a ovo kao napravili za njih. I odredis hard cap i guraj.

Posted

i na stranu taj ugovor, nba ugovore ne treba posmatrati "linearno"

u smislu, ne znam "aha dzejms treba da prima 50 miliona, kari, harden i durant 45, janis, dejvis,vestbruk, dzordz 40 itd"

mozda bi neko drugacije rangirao igrace, ali valjda je jasna poenta

pisem to posto sam sam pravio dugo istu gresku, a cini mi se da je i mnogo drugih sklono tome, oslanjajuci se sto na "logiku", sto na evropski nacin placanja

jednostavno zbog niza faktora i ogranicenja u pojedinim trenucima igraca je moguce dovesti samo za odredjenu kolicinu novca, koja u odnosu na igrace slicnog kvaliteta moze delovati preterano, ali je jednostavno tako

jer mozda u tom trenutku nema drugih slobodnih agenata tih predispozicija, mozda postoji klub(ovi) sa velikim prostorom koji su spremni preplatiti iz raznih razloga(najcesce klubovi sa manjeg trzista koji su u tezoj situaciji da privole top klasu)

sa druge strane igraci neretko pristaju i da igraju i za male pare, ne li se nasli u ekipi konkurentnoj za prsten i(li) u ekipi gde ce kroz amrketing uspeti na drugi nacin da zarade

neko je skoro pisao, a i meni samom se cini da bi bez ogranicenja za max ugovore igraca dosta toga bilo drugacije

i ovi manji timovi bi bili u prilici da dovode najbolje, manje bi bilo supertimova i slaganja po dva, tri ova top igraca u istu ekipu, jer naprosto nasao bi se neko drugi spreman daleko vise da plati (tog drugog, treceg, cetvrtog) igraca

to bi cini mi se dovelo do ovog gore da su igraci novcano daleko pribliznije placeni svom kvalitetu

verovatno bi prvih godina ovi najbolji bili preplaceni, ali verujem da bi se vec posle par godina i to nivelisalo

jer koliko god u kosarci elitni pojedinac pravio razliku, ipak su mu potrebni i makar pristojni saigraci, pa sumnjam da bi se neko odlucio da ne znam potrosi 90% novca na jednog, a 10% na ostalih 15ak igraca

a retko se spominje, a meni je polov ugovor npr jedan od najgorih u ligi

covek em ima 33 godine(37 ce imati na kraju ugovora), em vidno gubi na kvalitetu, em je jako sklon povredama

a ima za ovu i naredne tri sezone zagarantovanih suludih 160 miliona dolara

i ovo gore sto sam pisao, prosto je neverovatno da ce on i harden ove i narednih sezona primati isto novca, zapravo on neznatno vise

ali jbg, to je upravo to

hjuston nije bio u prilici dovede drugog takvog igraca, a da su ponudili manje, nasao bi se neko da ponudi max i jbg

Posted (edited)

haha, dok sam ja pisao svoj tradiconalni carsaf, covek odgovorio u jednoj recenici :D

Edited by pbg12345
Posted

Gledam sad nekoliko denverovih minuta bez ijednog igraca projektovanog za prvu petorku na pocetku sezone...u napadu bezidejni, ne mogu vola da ubodu...ali zato u odbrani nista ne mogu ni da odbrane...protiv raspalog Detroita jbt&

Posted

Ne znam na sta mislis, Moris i Bizli prangijaju veceras kao i poslednje tri utakmice. Cak su iznad svih ocekivanja. Jedini jezivo los veceras je Barton koji ne zna gde se nalazi covek. 

Posted

a jbg previse su desetkovani

ja bih zapravo i voleo da jokara malo iskulira, previse dugo "vuce"

nek odmori sad malo oko ol stara, pa nek hvata zalet za po

Posted
1 minute ago, Mos said:

Ne znam na sta mislis, Moris i Bizli prangijaju veceras kao i poslednje tri utakmice. Cak su iznad svih ocekivanja. Jedini jezivo los veceras je Barton koji ne zna gde se nalazi covek. 

nisam gledao prvu cetvrtinu...komentar se odnosio na uvodne minute druge...jezivo je izgledalo i to dok u igri nisu bili Blejk i Dramond

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...