Jump to content
IGNORED

Calcio nostalgija

mrdja

Recommended Posts

Posted

Da, fantasticno, ali ona cela partija je za ocenu 10. Startovi, dodavanja, uklizavanja. Neverovatno nesto. Plus jedan gol levom, a drugi desnom nogom. 

• +1 1
Posted

I onda ga trampe za Coco-a

Posted

Pirlo za Brncica je jos jace...

Posted

O amaterizmu fudbalskih strucnjaka u Italiji dovoljno govori Badjova karijera.  

Posted

Ako mislis na sezonu u Bolonji sam je hteo taj transfer, jer nije hteo da greje klupu u Milanu kod Sakija i Kapela... i Sheva je te sezone dao ludački gol juventusu

Posted

Ma ne samo sezonu u Bolonji, covek je guran u stranu u svakom klubu u kom je bio, a znao je vise fudbala nego 10/11 ostalih igraca zajedno.

• +1 3
Posted
38 minutes ago, Glass Joe said:

Ako mislis na sezonu u Bolonji sam je hteo taj transfer, jer nije hteo da greje klupu u Milanu kod Sakija i Kapela... i Sheva je te sezone dao ludački gol juventusu

Mislim i na tu sezonu, ali sama cinjenica da je grejao klupu je neverovatna.

• 6 months later...
Posted

Na današnji dan 1992. 
Treća zlatna lopta, jedini igrač uz Krojfa i Platinija koji je tri puta osvajao nagradu. Samo ova dva picopevca imaju više od toga. 

247B2B45-FF65-47D2-A6C8-A5260C6AEB2D.png

• +1 3
Posted

Gianluca Vialli je u jako teškom stanju. Legendarni napadač Sampdorije i Juventusa je primljen u londonsku kliniku, a njegova 87-godišnja majka je došla iz Italije da bude uz njega.

Vialli je bio jedan od prvih igrača kojeg sam zapazio gledajući klupski fudbal, s tim da tad nije bio ćelavac nego kovrčavi lik. Te 1990.godine sva tri evropska trofeja su uzeli Talijani - njegovu Sampdoriju je zapao Kup pobjednika kupova nakon pobjede nad Anderlechtom 2-0. Gianluca Pagliuca, Srečko Katanec, Popaj Lombardo i Roberto Mancini su bili dio tog tima kojeg je vodio Vujadin Boškov. Mancini se u tom finalu propisno ispromašivao no Vialli je bio tu da prelomi u produžecima. Naredne sezone su otišli i korak dalje - postali su prvaci Italije, a 1991-92. su opet igrali protiv Anderlechta i došli do finala KEŠ-a. To drugo evropsko finale u tri godine su izgubili od Barcelone u produžecima. 

Vialli će otići u Juventus i osvojiti Serie A i Ligu šampiona. Trebalo je da bude peti izvođač u finalu protiv Ajaxa no sve je bilo gotovo nakon četvrte serije.

Otišao je u Chelsea kao dio talijanske pretpenzionerske kolonije na Stamford Bridgeu i postao igrač-menadžer. Chelsea je pod njegovim vodstvom osvojio KPK, Liga-kup i Superkup Evrope u šest mjeseci.

Vialli je inače jedan od rijetkih fudbalera sa superbogataškim pedigreom tako da u fudbal nije otišao što je morao.

Nadam se da će se izvući ili da će bar patnja biti što manja. Rak gušterače je, kako rekoše, jedan od najbolnijih. :sad:

• Tužno 7
Posted

Au jbt... Bar se izigrao pošteno. Ogroman talenat bio. Kaljari sa njim je jedna od autentičnih kalčo nostalgija.

Poslato sa ELS-N39 pomoću Tapatoka

• +1 1
Posted

Baš reprezenttivan video. Odmah prepoznaš čoveka. Po trku, kostobranima... Uvek me podsećao na Rui Koštu.

• +1 1
  • 4 months later...
Posted

awhl6zv4p80b1.jpg?width=433&auto=webp&v=

lista najboljih strelaca u serie b sezone 93/94

• +1 5
  • Wub 2
  • 5 months later...