Jump to content
IGNORED

Calcio nostalgija

mrdja

Recommended Posts

Posted (edited)

Perudja sa Macantinijem, Materacijem, Tedeskom, Ze Mariom, Nakatom i Rapaicem kara Juventus po poplavi i Lacio uzima titulu u zadnjem kolu. :Hail:

Btw, sad vidim da im je Nesta trener. :)

Edited by Plajvi
Posted

Mancini je bio baš klasa od igrača.

Ja sam ga kao dijete gledao prvi put protiv Anderlechta u finalu KPK kad je promašio hrpu zicera, mislim da nikad više šansi jedan čovjek nije zapucao u evropskom finalu. Vialli je zabio dvaput u produžetku za pobjedu koja je morala biti veća.

Mancinijeva (i Lombardova) sudbina je bila da prvo osvoji KPK sa nekim klubom van velike trojke (Sampdoria 90, Lazio 99), a onda iduće godine scudetto.

Kao trener je imao svoje momente. Lazio 2002-03 je igrao prelijep fudbal, ali baksuzan do bola. Naredne sezone slična priča, ali i osvojen kup uz trpanje Milana (4-0 za poluvrijeme). Sa Interom se nije snašao, u Cityju je osvajao trofeje (uz gaženje Uniteda 6-1 na OT-u i Tottenhama 5-1 na WHL-u).

Jebi ga, čovjek je u tridesetima morao u Lazio za dobrom platom jer je spičkao sav dotad zarađeni novac na nekakve rudnike u Južnoj Americi. Možda i sada treba lovu jer je nigerijskom princu odgovarao na mailove.

Posted
1 hour ago, W.F.C. said:

Evo jedna dok nije bio (toliko) propo...

image.jpeg.ab7b02d513689ffd257452e01fabd2b5.jpeg

:)

(ono kad je Lazio uzeo titulu a Juve izgubio u finišu na jednak način kao Lazio sezonu ranije od Milana)

Posted

ja se mancinija prvo sećam sa EURO 88, bio je to novi žabarski napadački tanndem vialli - mancini, ali nije to bilo naročito ubedljivo, morao je matori altobelli da ulazi sa klupe.

Posted

Meni je bio antipatičan. Ali golovi petom Parmi i minijatura za 1:0 Romi s igračem manje su ga izvukli.

Posted

Uh, to petom je bio jedan od smekerskih poteza.

Posted

Neki od onih kvizova i sjetio se koliki su carevi za biznis u Udineseu. :Hail:

Prodaju Bierhoffa, najboljeg strijelca lige, a guraju Amorosa (opet najbolji strijelac lige). Onda Amorosa i Appiaha prodaju Parmi za 90 miliona maraka (75 + Fiore) pa nakon toga Fiorea i Giannicheddu uvale Laziju za 80 miliona.

Posted

Kako ti dodje do 80 90 milki?:huh:

Zar nije prodaja Aleksisa Barsi bila rekord (oko 30mil evra)?

Posted

Ovo su bile marke [plus 80 miliona za 2 igraca]

Posted

Odličan topic koji me doveo do toga da pogledam više od nekoliko sažetaka na YT.

Fora je prisjetit se igrača koje sam izbrisao iz memorije: Bernard Cauet, Farinos, Birindeli, Camoranesi........ I opetovano gledat gadnu njušku Pippa Inzaghia. Joooj, kakva plačipčkasta faca i rahitično tijelo. Kad sam čito da važi za najvećeg zavodnika među nogometašima tek mi onda ništa nije bilo jasno. 

Posted

Mene je topik "naterao" da pogledam nekoliko utakmica u prethodnih nedelju dana. Fiorentina-Juve 99/00, Udinese-Juve 98/99 i Bresa-Juve 03/04. Ovde je Bresa solidno pokradena, sudija ih odradio za desetku. Kakav fudbal :Hail:

Spoiler

Posted

Lipi me uvek asocirao na cigare

1490806316343-Lippi.jpeg?resize=1050:*

• 4 weeks later...
  • 3 months later...