Jump to content

Calcio nostalgija

Featured Replies

Which is boring.

Ima i Zagreb. Just for the record.

notorna gupost, niko nema toliko gradskih derbija kao englezi, a ni bizarnih, kao npr. palas i brajton.

Енглези имају и регионалне дербије попут Њукасл-Сандерленд, док тога код Италијана слабије. Ако не рачунамо мржњу према Јувентусу у сваком дијелу земље. Фиорентина нпр.убједљиво највише мрзи Јувентус али то нема везе са регионалним размирицама већ са тиме што је Бађо прешао у Јуве и украдена једна титула овима пред носом. С друге стране, Јувентусу је свеједно да ли му у госте долази Фиорентина, Верона или Болоња. Тако да то није дерби.

Код Италијана је баш тај градски ривалитет атрактиван: Рома-Лацио, Милан-Интер, Торино-Јуве, Ђенова-Дорија итд.

Pa to, derbiji gde su dva gradska kluba ubedljivo dominantna. Meni zanimljivije od ovih kvartovskih...

On 7. 9. 2018. at 11:38, Cane Vukic Prebranac said:

Енглези имају и регионалне дербије попут Њукасл-Сандерленд, док тога код Италијана слабије. Ако не рачунамо мржњу према Јувентусу у сваком дијелу земље. Фиорентина нпр.убједљиво највише мрзи Јувентус али то нема везе са регионалним размирицама већ са тиме што је Бађо прешао у Јуве и украдена једна титула овима пред носом. С друге стране, Јувентусу је свеједно да ли му у госте долази Фиорентина, Верона или Болоња. Тако да то није дерби.

Ovo nije bas potpuno tacno. Naravno da je Juventus daleko veci klub, fudbalski nema tu mnogo neizvjesnosti, i Juve ima mnoge druge rivale, ali da rivalitet i obostrana mrznja postoji, apsolutno postoji, nije uopste jednostrana.

Можда сам претјерао, мени се свакако чинило другачије. Али и даље стоји да су градски дербији кудикамо јачег интензитета на Чизми.

Ima i te kako rivaliteta, i sa strane Juventusovih navijaca antisemitizma, ali to su teme za neke druge topice vjerovatno...

Uglavnom, i obicni navijaci i te kako mrze Fiorentinu. Sa tom ogradom, naravno, da imaju i pametnija posla od toga da se bave Fiorentinom, odnosno nije im ona najveci rival. 

Lacijali - Napolitanci je veliki rivalitet recimo. Ne znam sto.

Zbog nekadasnjih odnosa Napolija i  Rome.

Golovi 3 i 1, kako je izbusio Bufona

u 5 naJboljih igraca ikad

:Hail: Onaj poluvolej protiv Milana. 99/100 igraca bi je primilo/cekalo na levu. Bogovski potez.

Laznjak protiv Bolonje, driblanje golmana (milion puta je to uradio), preljepo. 

On 8. 9. 2018. at 12:17, darkonet said:

u 5 naJboljih igraca ikad

Ubedljivo najbolji u zadnjih 30 god.

Mrtva trka s Romarijom, makar po lepoti golova...