mraki Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 (edited) Eto, imaju poznatiji trejdmark i od Aspirina edit: pominjao sam na prvoj strani, ali prodje neopaženo, pa da ponovim ovaj školski primer sa sve slikom... Edited August 7, 2018 by mraki
Radoye Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 53 minutes ago, namenski said: meni je đunta uvek vukla na italijanski. https://it.wikipedia.org/wiki/Giunto_omocinetico
namenski Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 Eto, sto ti je skolovan covek Sumnjao sam na zabare, sada je pitanje da li su oni povukli od Joint, mada mi je neverovatno da tu Svabe nisu umesale prste, kod njih je, koliko znam Gelenk...
Fakundo Sava Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 Niko nije spomenuo huver - usisivač A ni metallica za sve koji smrde sa gitarom
jms_uk Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 2 minutes ago, Fakundo Sava said: Niko nije spomenuo huver - usisivač Khm, khm - vidi prvi post na ovoj strani
mraki Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 Mali off, ja pre godinu dana kupio neki Hoover usisivač. Kakvo je to neopisivo smeće, gori nikad nisam imao. Ne sudim o celom brendu na osnovu toga, sigurno imaju i super modela, možda je ovo nešto specijalno za naše tržište.
francuski sobar Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 "The Bioscop is a movie projector developed in 1895 by German inventors and filmmakers Max Skladanowsky and his brother Emil Skladanowsky " jeli se igde jos zapatio bioskop osim kod nas?
beatakeshi Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 Veliko hvala na ovoj informaciji! Sad vidim i da su imali projekcije pre braće Limijer.
I*m with the pilots Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 9 hours ago, Ros said: nemci uredno koriste termin "Tempo" za papirnate maramice bilo koje vrste Da! Nisam cula da iko kaze drukcije nego "Tempo", a kada smo pricali o tome spomenuo je kolega jos dva-tri slucaja poistovecivanja firme i proizvoda u nemackom, ali se sad ne mogu setiti nikako. E da, mislim da je fen (za kosu) jedan od tih primera, sad bas gledam, i za to je odgovoran Electrolux. (Kapiram da mi kazemo fen upravo od Nemaca) Zdenka sir je u mojoj porodici sinonim za one trouglaste sireve - ne znam da li je to vise rasprostranjeno? Tek pre nekoliko godina sam probala pravu Zdenku u Hrvatskoj (kod nas sam uglavnom jela zrenjaninski Mlekoprodukt/Biser) i - razocarala se u ukus.
mraki Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 (edited) Da, to sam dosta puta čuo, Zdenka za sve te topljene sireve u trouglu. Ima ih sad mislim i ovde, tih originalnih. Labelo, za sve balzame za usne, Ameri iste zovu Čapstik, što je takodje brend. Edited August 7, 2018 by mraki
Peter Fan Posted August 8, 2018 Author Posted August 8, 2018 Da nastavim dalje sa masinskim elementima, odnosno sredstvima za spajanje istih - Loctite: ljepljivi premaz za navoje koji otezava ili potputno onemogucuje odvratnje vijaka. Prodaje se kao crveni I plavii, u zavisnosti koje se vrsta spoja trazi. Sinonim za tu vrstu premaza I neformalni standard. Ja zapravo nisam nikad cuo za -Velcro: takozvani "chicak", mislim da svi znaju za to.
Peter Fan Posted August 8, 2018 Author Posted August 8, 2018 3 hours ago, francuski sobar said: "The Bioscop is a movie projector developed in 1895 by German inventors and filmmakers Max Skladanowsky and his brother Emil Skladanowsky " Ovim bi se komotno mogao zakljucati topik. 1 hour ago, mraki said: Labelo, za sve balzame za usne, Ameri iste zovu Čapstik, što je takodje brend. Dobar! Takoreci nam je ispod nosa, a niko se nije dosad sjetio.
Peter Fan Posted August 8, 2018 Author Posted August 8, 2018 9 hours ago, Host said: Pretpostavljam da je rekorder po broju brendiranih proizvoda kisobran firma 3M. Pola hardverskih™ proizvoda u Americi je brendirano po njihovim pronalascima. Post-It je jedan takav legendarni pronalazak.
Peter Fan Posted August 8, 2018 Author Posted August 8, 2018 1 hour ago, I*m with the pilots said: Zdenka sir je u mojoj porodici sinonim za one trouglaste sireve I ne samo u tvojoj. :-) Ovo me sad podsjetilo na RedBull I njihovu borbu da iz klubova I barova istjeraju plagijatore koje su barovi prodavali u koktelima, tipa RedBull & votka.
Valk Posted August 8, 2018 Posted August 8, 2018 1 hour ago, I*m with the pilots said: Zdenka sir je u mojoj porodici sinonim za one trouglaste sireve - ne znam da li je to vise rasprostranjeno? Kod moje majke se zna: Dobrojutro™ je svaki margarin Zdenka je svaki topljeni sir Pavlovićeva je svaka krema za bebe ... Meni za sad na topiku favoriti Hilti I Džip.
Recommended Posts