Miljenko Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 Ma to samo u Engleskoj ne sude. Juce bi bila sudjena bar 3 penala u Spaniji, za onih par situacija. Cuo sam da komentatori pominju neki start na Silvi, no to nisam video, ali zato rukomet u oba senaesterca i ono guranje igraca koji ima loptu na grudima, tesko da bi izbegli kaznu i u Nemackoj i Italiji.
Mindaugas Žukauskas Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 32 minutes ago, čekmeže said: To Vokerovo bi svaki sudija svirao kao ruku na sredini terena. Ako je tako, zašto ne bi svirao i u 16? Zato što je prosto drugačiji kriterijum u kaznenom još od pamtiveka. Nepisano fudbalsko pravilo. Kao u košarci kad se toleriše veća grubost u plej ofu nego u regularnoj sezoni. Pogotovo se to praktikuje u PL, što kaže Miljenko. Najlakša stvar za sudiju je svirati penal kad nekog napucaš u ruku sa pola metra. Sudije u Engleskoj su pre određenog vremena uzele da se bave time da li je ok da nakon 90minutnog truda i klanja dve ekipe, pobednika može da odluči to što je nekog napucala lopta na ćošku kaznenog prostora, i samim tim protivnik ima šut sa 11 metara, što je maltene 90% gol. Takođe, u mnogim drugim situacijama pokušavaju da ubace neku "humanost" u svoje odluke, dok se u Italiji i Španiji više sudi mehanički (pogodila te u ruku, ko te jebe). Zbog toga su često neopravdano na udaru kritike, jer mnogi tu njihovo bavljenje humanošću, karakterišu kao nekompetenciju i nedostatak znanja. Penal je jednostavno ogromna "kazna" za onog protiv koga je dodeljen, i 90% gola, i sudije gledaju da to baš bude očigledan prekršaj, da bi ga dosudili. Mislim da je to jedno od pravila koje je dosta arhaično i moralo bi da se menja, da se pomeri izvođenje par metara unazad, kao i šesnaesterac da bude ovalan, nalik na rukometni šesterac, a ne ovako ćoškast.
ArleKino Posted April 21, 2019 Author Posted April 21, 2019 Napucana ruka ne samo što ne treba da bude penal nego po PNI to i nije. Osnovna smjernica kod odlučivanja je to da li ide ruka ka lopti ili obrnuto, a onda idu ostali kriteriji (udaljenost napucanog od lopte u momentu upućivanja, mogućnost da skloni ruku i sl.). Iz toga se ocjenjuje da li je to faul ili nije, a za koji je, do iduće sezone, još uvijek kvalifikacioni kriterij namjera.
radisa Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 Pa ovde je lopta isla ka ruci a i ruka ka lopti, ako se dobro secam bio je trzaj ka lopti, zar ne? One dve ruke kad lopta pogadja igraca u nogu pa se odbija u jednu pa u drugu ruku, nikad ne bi svirao iz dva razloga, prvo lopta je igraca pogodila u nogu, pa se odbila, a drugo ta ruka nije ni na koji nacin mogla da utice na igru jer je lopta vec od noge bila umrtvljena i u posedu igraca Titenhema... Kod Vokera je ipak druga prica oko uticaja na igru, jer igrac Totenhema svesno odigrava unatrag sa namerom da ustopuje loptu na taj nacin, i igranje rukom to onemogucava... Iskreno, ja Mislim da Oliver nije dobro bio postavljen, sto se vidi i na onom snimku, iza njegovih ledja, koji je retard Plavsic protumacio da je Oliver imao dobar pregled... Da je video ruku, mislim da bi je svirao, bez puno razmisljanja...
John Coltrane Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 Lindo i Dalo na bekovima, Matic i Fred u centru, Pogba, Raša, Marsial i Lukaku. Ole nas navikava na zivot bez Erere.
radnik Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 Just now, Pokojni Ruxin said: kako igra rišarlison? Dobar je. Sad gol dade
ArleKino Posted April 21, 2019 Author Posted April 21, 2019 U moje znanje, United nije imao gorih početnih 20 minuta od onih 3-0 na Emiratima 2015. Užas.
John Coltrane Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 Odvratnost kao takva. Vidi se iz aviona da im se Ole najebao mame posle Barse, a ovde su dosli da daju gol iz kontre. Voleo bih da Sun izbaci slike na kojima su igraci UTD mrtvi pijani pa da ovu letargiju pripisemo mamurluku.
Jean-Luc Picard Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 2 hours ago, ArleKino said: Napucana ruka ne samo što ne treba da bude penal nego po PNI to i nije. Osnovna smjernica kod odlučivanja je to da li ide ruka ka lopti ili obrnuto, a onda idu ostali kriteriji (udaljenost napucanog od lopte u momentu upućivanja, mogućnost da skloni ruku i sl.). Iz toga se ocjenjuje da li je to faul ili nije, a za koji je, do iduće sezone, još uvijek kvalifikacioni kriterij namjera. Nema više napucane. Ako ruka povećava površinu tela ( koliko god rogobatno zvučao taj izraz ) onda je igranje rukom. Pogledajte dva penala svirana sada za Getafe protiv Sevilje.
Pokojni Ruxin Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 jes bolje bez trenera nego sa murinjom, ali pravi trener koji nije murinjo bi tek bio korak u pravom smeru!
Recommended Posts