Milosh76 Posted December 23, 2018 Posted December 23, 2018 "Izjavio" je za cuveni ganasoccer sajt koji je objavio vise puta da se vraca u Juventus, da ga juri pola PL i slicno.
Dimitrije Posted December 23, 2018 Author Posted December 23, 2018 14 hours ago, James Marshall said: Boaći je baš u očajnom fizičkom stanju, tako sam ja čuo od ljudi iz kluba. Izem ti klub ciji ljudi iznose u carsiju lose vesti o igracima kluba. Sada ce da se siri fama kako je Boaci u "ocajnom fizickom stanju", kako je propao u Kini, kako je umislio da je igracina, a sve to utakmica protiv Cukarickog totalno demantuje. Na teskom terenu, posle povrede, Boaci je dao drugi gol i doprineo prvom golu posto je nad njim napravljen penal. Na toj utakmici, Boaci nije bio nista slabiji od Bena ili Lorenca. Ko ne vidi kvalitet Boacija, taj ne zeli da vidi ono sto je ocigledno, i radije slusa bljuvotine "klupskih ljudi".
James Marshall Posted December 23, 2018 Posted December 23, 2018 1 hour ago, Dimitrije said: Izem ti klub ciji ljudi iznose u carsiju lose vesti o igracima kluba. Sada ce da se siri fama kako je Boaci u "ocajnom fizickom stanju", kako je propao u Kini, kako je umislio da je igracina, a sve to utakmica protiv Cukarickog totalno demantuje. Na teskom terenu, posle povrede, Boaci je dao drugi gol i doprineo prvom golu posto je nad njim napravljen penal. Na toj utakmici, Boaci nije bio nista slabiji od Bena ili Lorenca. Ko ne vidi kvalitet Boacija, taj ne zeli da vidi ono sto je ocigledno, i radije slusa bljuvotine "klupskih ljudi". Niko nije sporio kvalitet, ali gledati jednu utakmicu i iz toga izvlačiti velike zaključke o tome kakva je nečija sezona nije ozbiljno. Kvalitet i forma nisu isto. Ne širi se fama, čovjek je u lošem stanju, povrede su takođe često posljedica fizičkog stanja. On je trebalo da bude neprikosnoveni prvi centarfor, ali ovu polusezonu se nije naigrao. Da je zdrav i spreman ne sumnjam da bi počeo mnogo više utakmica nego što je počeo otkad se vratio. Nema potrebe za ovim podmetanjima u vidu ubacivanja u usta riječi koje nisu izrečene. Niti mu ja želim vidjeti leđa, niti botujem, pričao mi je drugar koji je dio struke a ne neki tamo menadžer koji ima procenat od nekog našeg djeteta pa mu je u interesu da njegov pulen igra a da Boaći dobije nogu.
Fakundo Sava Posted December 23, 2018 Posted December 23, 2018 Meni je Boaći od prošle sezone bio Mandžukić za cigane. Stane na loptu,učestvuje u igri ,iznudi penal,da gol ni iz čega,valja se po prašini po potrebi,igra glavom
Cane Vukic Prebranac Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 19 hours ago, Bright Billy said: sve ce to pripreme pozlatiti... +100 Он је од почетка 2018. кубурио са повредама, али нема говора о некој умишљености или курцобољи. Само да продамо Срнића и да врати свој магични број 14 на леђа.
MiddleClass Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 AEK ponudio Krsticicu 500k, a mi nudimo 300k. Ko da ne mozemo da ponudimo isto ko i oni... Kad dajemo 700k na Kafua mozemo i 500k dati Krsticicu i zadrzati ga...
harper lee Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 2 hours ago, MiddleClass said: AEK ponudio Krsticicu 500k, a mi nudimo 300k. Ko da ne mozemo da ponudimo isto ko i oni... Kad dajemo 700k na Kafua mozemo i 500k dati Krsticicu i zadrzati ga... Tih 500k ide nama, tolika je zvanicno klauzula s Krsticicem da za te pare moze da ode, koliko ce on dobiti za sada se jos uvek ne zna. Naravno da mozemo da ispariramo ponudi AEK-a ali necemo, ima tu igraca da se vrte i preprodaju za procente pa ce morati da im se nadje mesto u timu. Plus i Krle zeli da ide, mada mi nije bas najjasnije sta trazi u Grckoj. Mogao je da nadje i bolji klub.
John Coltrane Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 Upravo. Tesko da je AEK bas veliki upgrade za Krsticica, pogotovu u trenutku kad i mi mozemo da se otvorimo za pristojnu platu.
Nemanja Posrbica Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 (edited) Interesantna polusezona iza nas. Prvi ulazak u LŠ nakon 92’, nastavak rasta kluba organizaciono pre svega. Plašio sam se da će ovaj nagli rast da bude ograničvajući faktor, ali za sada imam utisak da su i uprava i stručni štab tome dorasli. No, ovo je samo prolazno vreme, i dalje moramo da pazimo kako ćemo nastaviti da funkcionišemo u budućnosti i kako da zadržimo ovaj nivo ili eventualno nastavimo sa rastom. Čitajući i slušajući intervjue Terzića i Mrkele, čini mi se da je plan za dalje takođe trezven, ili ako ništa drugo nije megalomanski. Moramo biti svesni da je ulazak u LŠ priličan uspeh i da timovi finansijski osetno moćniji imaju problem da prođu kvalifikacije za LŠ i da moramo da nastavimo i sa finansijskom stabilizacijom, pri čemu ne smemo da dozvolimo pad u kvalitetu tima niti da zapostavimo kapitalne investicije koje nam obezbeđuju poboljšanje startne pozicije u budućnosti. Od juna 2017., Zvezda je za 19 meseci uspela da prihoduje verovatno preko 80 miliona evra, kroz nagrade UEFAe za učešće i uspeh u njenim takmičenjima i od tv prava, baš kao i od transfera igrača, ali i prodaje karata za brojne evropske mečeve, ali i sponzorstva. Za naše uslove to su enormni prihodi, na koje su se prirodno naslonio verovatno žestok rast troškova (uglavnom opravdanih ili makar neophodnih). Da li je dug pao i za koliko, moraćemo da vidimo tek kada nam to papirologija pokaže, pre nego neka proizvoljna cifra koju Terzić objavi. Pozitivna stvar u svemu tome je što je prepoznat model za generisanje novca. Pravi trener i ulaganje u tim su osnova za osvajanje titule, učešće u kvalifikacijama za LŠ i igranje u LŠ/LE, a samim tim se novac generiše i kroz igranje evropskih takmičenja i kroz potvrđivanje kvaliteta igrača koji igraju za Zvezdu. Budućnost otvara nove izazove koji su Zvezdi nepoznati. Kako ostati konkurentan na duži vremenski period i izabrati odgovarajuću strategiju koja će eksplatisati resurse na najbolji način. Talenat domaćih igrača je prednost koju imamo u odnosu na veliku većinu drugih timova iz drugih liga, ali to otvara problem potražnje domaćih igrača na inostranom tržištu zbog ekonomske nejednakosti. Pored toga, javlja se i problem motivacije i željom za dokazivanjem igrača koji osećaju i kulturološku želju za većim izazovom i dokazivanjem u jačim sredinama. Može li Zvezda da finansijski ojača da može da izjednači ili se makar približi ponudama koji igrači dobijaju iz finansijski nešto jačih sredina. Postavlja se pitanje i da li će moći, ali i da li će to biti dovoljno. Ovde ne pričam o tome da li će Zvezda moći da se odupre ponudama ozbiljnih evropskih timova, ali ako uzmemo trenutni primer, da li Zvezda može da motiviše sopstvene igrače na različite načine da im ponude AEKa ili Trabzonspora ne budu primamljive. Takvo odupiranje će jasno koštati i pitanje je da li će biti opravdane dugoročno, jer bi onda prakično isključivo zavisili od evropskog uspeha, a manje od transfera. Pozitivna stvar bi bila uigranost sastava, što je u svetu konstantnih transfera velika prednost (vidi pod Viktoria Plzen ili BATE Borisov), pogotovo u mečevima na eliminaciju u kvalifikacijama koji su osnova generisanja uspeha. Drugi put je nešto što smo do sada radili. Nešto rizičniji. Oslanjali bi smo se na talenat domaćih igrača i prodavali igrače nakon uspešno završenih ciklusa u kojem su oni imali značajnu ulogu. Pored trenerskih sposobnosti, značajnu ulogu bi morao da ima skauting i sportski direktor koji bi morali da kontinuirano imaju uspeh u pronalaženju, primarno domaćih, igrača koji se uklapaju u filozofiju igre i mentalitet Crvene zvezde. Ovaj sistem je osetno približniji Srbima koji istorijski imaju želju za dokazivanjem na sceni van svoje domovine. Pozitivne strane su veći prihodi od transfera, ali i motivacija za dokazivanjem novopridošlica. Jasno, negativno je što je manja uigranost i što se većina transfera dešava tokome leta, pred početak evropskih kvalifikacija. Pored rešavanja finansijskih i organizacionih problema, jasna je potreba da se nastavi sa osavremenavljanje postojeće i građenjem nove infrastrukture. Solidan posao je urađen oko omladinske škole i oko stadiona, ali se mora sagraditi i medicinski blok, baš kao i zimska hala (koja je u planu još od prošle zime). Ni završavanje projekata u okviru omladinske škole ne bi trebali da ostanu po strani. Sagradnja internata je ključ dugoročne stabilizacije. Omladinska škola funkcioniše sasvim pristojno od kako je Terzić preuzeo klub, nadam se da će Nikolić najkasnije od leta da bude deo član tima. Svake godine se promoviše po par mladih igrača i taj trend će se nastaviti. Najveća mrlja na rad omladinske škole će izgleda biti odlazak Radivoja Bosića, koji neće potpisati ugovor sa klubom, već će nas napustiti. Takve stvari su s vremena na vreme neminovne, ali ipak treba obratiti pažnju da se ne dešavaju često u budućnosti. Koliko god je krivica na igraču ili njegovim roditeljima, mora da se vidi razlog zbog čega je igrač postao nezadovoljan. Da li povećanjem kvaliteta igračkog kadra, sada dodatno otežan put do prvog tima i kako taj problem rešiti dugoročno. Poslednjih godina, sve što je izašlo iz omladinske škole je dobilo odgovarajući tretman (minus Božovićev odmos prema Joviću). Ono što me najviše kopka i na čemu zaista mora da se intenzivno radi je indentifikacija navijača sa klubom. Uprkos postignutim uspesima, ne osećam da je ostvaren pomak koji je trebao da bude ostvaren. Puno je spoljnih faktora, puno je faktora u vezi kluba koji to nisu omogućili, ali ću ovde da svalim krivicu i na navijače. Ne razumem kako može 25.000 ljudi da dođe na Spartaks i Suduvu u sred leta u toku nedelje kada su odmori, a tokom cele jeseni na stadionu u domaćoj ligi ima manje od 10.000 pri čemu su karte više nego duplo jeftinije. Suduva i Spartaks su timovi za koje je upitno da li bi bili više od kandidata za borbu za opstanak, što ukazuje na problem reputacije domaćeg prvenstva, ali i pokazuje da uprkos skromnim primanjima navijači su sposobni da izdvoje dovoljno novca da bi gledali utakmicu, ali ne postoji kultura navijača. Još tužnija je činjenica da samo 7500 ljudi je ove godine platilo članarinu u Zvezdi i još nekoliko hiljada maloletnika je besplatno učlanjena. Mrkela je juče u intervjuu ponovio činjenicu koliko je bitno imati dubinu u sastavu, jer to stvara konkurenciju i stvara mogućnost igranja na visokom nivou u svim mečevima u sezoni. Kao veliki pristalica rotacija, vrlo sam zadovoljan načinom na koji je Milojević davao šansu većini igrača. Mada se stiče utisak da je bilo par igrača viška, možda baš onoliko koliko smo doveli poslednjeg dana prelaznog roka. Zaista je impresivan način na koji je Milojević koristio igrače u polusezoni. Forma tima nije padala skoro uopšte. Moram samo još jednom da podvučem da smo mi igrali protiv timova gde ni jedan igrač iz našeg rostera nema mesto u 22. Tražiti više je normalno i prirodno, ali postoje neke norme koje na kraju odlučuju šta je bilo dobro, a šta ne. Pritiskati Liverpool, Napoli ili PSG makar na po deset minuta je uspeh. Praktično svi ciljevi postavljeni pred ulazak u grupu su ispunjeni. Nismo oborili ni jedan negativni rekord (što je bio cilj s obzirom da formu grupe i naše iskustvo), uspeli smo da osvojimo makar bod, postigli smo više nego očekivano golova, čak smo i ostvarili jednu pobedu i ostavili dobar utisak generalno. Jedini cilj koji nismo ispunili je da ne izgubimo mečeve sa previše golova što se odnosi pre svega na mečeve u Parizu i Liverpoolu, pa i delimično na meč u Beogradu protiv Parižana. To je sve deo procesa. Ako izuzmemo meč protiv Liverpoola i Napolija kući, najbolji utisak smo ostavili definitivno u Napulju i ne to ne samo u drugom poluvremenu, već i u prvom. Nekoliko infantilnih grešaka Gobeljića je to obrisalo rezultatski. Drugo poluvreme je došlo kao potvrda zadovoljavajuće forme i blagog opuštanja Napolija koji je plaćen u Liverpoolu. Ono što mi je najviše zasmetalo i u Parizu i u Liverpoolu je vrlo loša rekacija igrača nakon primljenog prvog gola. Kao da im se ceo svet srušio nakon tih golova, pa su zasluženo primali još nekoliko zbog manjka odgovarajućeg karaktera. To je i najveća kritika igračima u polusezoni uz izuzetno loš pristup večitom derbiju. Igrački kadar je više nego zadovoljio. Borjan je bio izvrstan, izvesno najbolji igrač od početka sezone. Jedan sam od onih koji ne smatraju da investiranje u golmane je prioritet. Produžavanje i zadržavanje njega je skoro pa podjednako bitno kao i ostanak Milojevića. Ceo tim dobija na samopouzdanju kada je on na golu. Brojne, izvrsne odbrane i u LŠ i protiv Salzburga će biti upamćene i on svakako zaslužuje da se naplati, ali na našoj kasi. Popović se fino pokazao u solidnom broju mečeva koje je odigrao. Najveća mana mu je kontrola šesnaesterca, što svakako nije mali problem. Celokupno uprkos 17 primljenih golova u LŠ, ne mogu reći da sam nezadovoljan kako nam je igrala zadnja linija. Degenek je prevazišao moja prilično visoka očekivanja. Sitnih grešaka je bilo naravno, ali je pokazao puno toga i u duel igri i u čitanju igre i u postavljanju. Savić je nastavio tamo gde je stavio prošle sezone. Dominantno u skok igri, agresivno bez lopte. Bilo je grešaka pogotovo u domaćem prvenstvu gde ga njegova neozbiljnost dolazi do izdražaja. Babić ga je menjao u većini slučajeva i meni to nije delovalo loše. Jasno, njegova brzina i okretnost mu predstavlja najeveći problem, ali vreme radi za njega. Sporiji i neokretniji igrači su napravili odlične karijere. Videćemo kako će se odvijati situacija sada kada je Milunović došao i ko od pomenutih štopera će napustiti klub. Ne verujem da će biti zamena za Sumailu, mada pitanje Milunovićevih kolena ostaje otvoreno, makar kratkoročno. Rodić je bio u nešto slabijoj formi nego prošle sezone. Da li je došlo do zasićenja ili se problem javio zbog kontinuiranog igranja od prošlog januara, ostaje da se vidi. Bilo je i dosta problema sa povredom koju vuče baš dugo. Njegovo prisustvo u napadu je daleko ređe, ali mnogo efektnije od kolege sa kontra strane. Stojković je zadržao formu od prošle sezone, ali ga i dalje muči realizacija urađenog u poslednjoj trećini. Gobeljićeva polusezona života je nagrađena golom protiv PSG. Priučen igrač na poziciji oba beka se muči sa taktikom povremeno, ali više nego zadovoljavajuću zamena za oba beka u domaćem prvenstvu zbog tehnike i brzine koju poseduje. Hajdin je vrlo interesantan igrač, dugog koraka, koristi obe noge, ali izuzetno nepismen taktički što će ga vrlo verovatno koštati bolje karijere. Terzić je dobio prve minute u prvom timu i očekujem da tokom proleća tu minutažu uveća kako bi dogodine konkurisao ozbiljnije za prvu postavu. Možda i najveći problemi u igri su se javljali u veznom redu tokom utakmica u LŠ. Krstičićeva forma je baš kao i Rodićeva bila u blagom padu u odnosu na prošlu godinu. Skoro sam sa poznanikom pričao u vezi Krstičića. Moje zapažanje je bilo da prilikom organizacije igre iz zadnje linije, napadi su vrlo retko kretali od Krstičića, već radije od Jovičića ili nekog drugog veznjaka, jer Milojević od odlaska Kange preferira da mu ofanzivni vezni stoji visoko i ne vraća se po loptu. Zapažanje mog poznanika je da Krstičić nije u mogućnosti da odgovori kvalitetno na presing i da mu je za dobru loptu potrebno vreme. Meni je Krstičić osnovni igrač i Zvezda bi trebala da se angažuje dodatno da bi ga zadržala, ali kao što rekoh, dobar broj igrača jednostavno ne želi da ostane u Srbiji. Krstičić je najviše podsetio na sebe iz prošle sezone u Napulju. Problem napadanja presinga je jedna od stvari koje Milojević mora hitno da reši tok pauze. Bilo je mečeva i u domaćoj ligi kada smo imali problem da rešavamo presing kroz pas igru. Naravno, ima do tipa fudbalera, ali bi sa povećanom ulogom Jovančića, Zvezda trebala da taj problem rešava u budućnosti dosta lakše. Jedan sam od retkih koji smatraju da je Jovičić izuzetno bitan šraf u igri Zvezde i da će se njegovim odlaskom izgubiti baš puno. Nama je korekcija u veznom redu jako problematična kada njega nema u igri, a to je nešto što ne možemo da nadoknadimo iz trenutnog sastava. Bilo je desetine mečeva u kojima smo dobijali ili gubili balans njegovim ulaskom ili izlaskom iz igre. Njegova pas igra je daleko od kreativne, ali mislim da je potcenjena. Jovančić je otkrovenje. Gledao sam ga u Vojvodini, smatrao da može da zameni Donalda bez problema, ali samopouzdanje sa kojim on igra je neverovatno za nekoga čiji je najveći uspeh u karijeri bilo poluvreme protiv AZ Alkmaara na 0-2 kod kuće. Ima tu još dosta toga da se ispolira u njegovoj igri, ali je svakako premijernih šest meseci bilo impresivno. Čaušić je prilično razočarao. Njegova igra je bila daleko od njegovih mogućnosti, pogotovo što sam ga gledao i u Turskoj i Španiji i nešto manje u Rusiji. Nadam se da će mu dobra partija protiv PSG pomoći da nakon pripremnog perioda pokaže svoje znanje, jer ćemo od njega prilično zavisiti tokom narednih kvalifikacija. Samopouzdanje je izgubio, možda ga je Milojević prebrzo gurnuo u prve redove. Mislim da će sve biti u redu. Nema potrebe pričati koliko je značajan Marko Marin za Zvezdu. Jedino što je tužno (iz perspektive ljubitelja fudbala koji nisu navijači Zvezde) je da igrač njegovog kalibra u najboljim godinama, mora da oživljava karijeru u klub za koji navija umesto da igra za top klubove u Evropi. Mislim da će ga Milojević u svim bitnijim mečevima držati u veznom redu, radije nego na krilu zbog discipline u igri i potrošnje najboljeg igrača na krilu. Takođe, vrlo teško je uskladiti i njega i Ebecilia zajedno na terenu, što se moglo videti i u Surdulici protiv Dinama, a da ne pričamo o nekim složenijim mečevima. Dobar utisak je ostavio Holanđanin. Njegov najveći problem je Marin. Ima tu jasnih indikatora zbog čega ne igra fudbal u ozbiljnijim ligama, ali Zvezdi može pomoći dosta. Ono što je vrlo značajno je da se vidi da mu je jako stalo da uspe i takvi igrači obično uspeju bez obzira na određene limite. Koliko god je bio dobar sa klupe u nekoliko mečeva LŠ, toliko je protiv PSG kada je ušao bio grozan. Ne sećam se da je neko imao toliko loših poteza za 18 minuta igre. Vrlo interesantan podatak da nije igrao ni jedan meč u Evropi u kojem je Zvezda imala pozitivan rezultat (revanš u Trnavi, oba Salzburg, Napoli i Liverpool). Primećujem da je puno ljudi razočarano činjenicom da Meleg ne dobija više šanse. Meleg je fudbaler pešak i koliko god njegova lucidnost bila na visokom nivou, to jednostavno ne može biti jedini razlog zašto on treba da dobije priliku da igra. Nisam siguran da ga u klubu vide kao nekoga ko će se duže vremena ovde zadržavati. Zaista je ovo bila Benova godina, 42 meča, 25 golova i 11 asistencija. Nije čudo što Milojević želi da ga zadrži po rečima Terzića, ali se bojim da će ponude sa istoka biti dovoljno dobre da svi budu zadovoljni transferom. On i Radonjić su nas doveli u LŠ, ali su se tamo osetili limiti, prvenstveno brzinski. Fantastično kretanje i odlična realizacija su mu doneli puno golova. Moram da priznam da je Simić pretrpeo baš preveliki broj kritika tokom jeseni i to uglavnom nezasluženo. Mi pričamo o igraču kome je 2018. godina bila praktično prva profesionalna u karijeri. Njegove igre u domaćem prvenstvu su bile odlične, poseduje puno karakteristika koje mogu da se nadograde sa iskustvom i vremenom kako bi imao vrlo uspešnu internacionalnu karijeru. Čak je i u toku sezone pokazao napredak i ispravljao stvari zbog kojih je menjan u prvom delu jeseni. Ono što će morati jasno da popravi je koncentracija i donošenje odluka (ko je rekao Radonjić?), jer to pravi razliku između uspešnog i neuspešnog igrača na višem nivou. Srnić je preživeo još jednom. Meni je izuzetno antipatičan i mislim da je prilično limitiran igrač, ali u svakom uspehu je on bio sastojak. Nadam se da će ove zime da usledi rastanak, jer je to najbolje za sve. Zaista ne vidim kako njegova uloga raste u budućnosti. Vidim da mnogi projektuju da će Jevtović ubrzo biti bivši, nekako imam utisak da će njegova uloga rasti kako vreme prolazi. Po meni je on tačno ono što u Zvezdi treba da poseduje krilni igrač koji nije starter. Igra sa obe noge, ima solidne driblerske sposobnosti. Mislim i da ga Milojević vidi kao dugoročno rešenje u Zvezdi, koje je zbog prevelikog igračkog kadra imalo manju ulogu od očekivane. Milić je pogrešio što letos nije otišao u BATE, jedan od par ofanzivnih igrača koje je Zvezda prerasla kvalitetom. On i BATE su match made in heaven. Cafu je definitivno najveće razočarenje i promašaj sportskog sektora. Mada je zaista ne volim da igrače koji imaju reputaciju nazivam promašajima. Pre bih rekao da on očigledno svoju karijeru završio potpisom za Bordeaux. Ni prvi ni poslednji. Pri čemu mu na teret se može dodati i vrlo loše ponašanje. Ono što me mnogo više brine od toga što on nije uspeo i od očigledno bačenog novca na njega je potencijalna dodatna zatvorenost Milojevića i Mrkele u vezi stranaca. Njih dvojica su i do sada prilično konzervativni prema njima nepoznatim strancima. Koliko god ja smatram da osnova tima moraju i mogu da budu domaći igrači, uvek za neku poziciju nećemo biti sposobni da nađemo odgovarajuće igrače koji su domaći ili poznati njima dvojici. Vreme prilagođavanja, mentalitet jesu bitni faktori, ali je u fudbalu i dalje ključni faktor kvalitet. Svakako priču o napadačima počinjemo sa Pavkovom. Svaka priča treba da počne sa njegovim golovima protiv Liverpoola, ali ono što ja želim da istaknem je njegov uticaj na igru. Nikada nisam mislio da je panjina, ali nisam ni približno očekivao da će ovako odigrati kako je odigrao. Naravno, svi smo pod utiskom pavkovmanije, ali je zaista pokazao nekoliko fudbalskih osobina koje mogu da budu interesantne i na višem nivou. Duel igra je svakako tu, agilnost za visinu, osećaj za pas glavom, šut... Prilično sam iznenađen i njegovom fudbalskom inteligencijom, šteta je samo što je ne prati potpuna sposobnost realizacije, prisutna je i određena sirovost i neiskustvo. Puma mu je odradila fantastičan branding nakon golova Liverpoolu, vrlo je jasno da mu sledi transfer u ligu petica vrlo brzo. Prvi sam koji ne voli prodaju, a još manje kupovinu igrača van granica Evrope. Boakye se vratio kao trećina onog igrača koji je otišao svega 6 meseci ranije. Slično kao i kod Ebecilia, bitna je želja da se vrati (ono što Cafu nema ni u naznakama) i očekujem da vrlo brzo nastavi tamo gde je stao prošle jeseni. Joveljićeva uloga će rasti vremenom, njegova sposobnost realizacije je nešto što se retko viđa među talentima u celom svetu. Posle Jovića, još jedan top talenat na poziciji centarfora kojeg je naša OŠ izbacila. Pešić i Stojiljković. Potpuno različita priča dva igrača slične reputacije s obzirom na nivo talenta (doduše ja Pešića nešto više cenim igrački). Obojica došli iz solidnih timova posle sezona u kojima jedva da su šutnuli loptu, obojica dovedeni da imaju ulogu sa klupe (doduše Stojiljković je verovatno projektovan i za više), a učinak potpuno suprotan. Govor tela Stojiljkovića je katastrofalan, kao da u njemu nema grama želje, pogotovo nakon ulaska u LŠ. Kao da zna da je njegova misija ovde završena. Upravo onaj deo priče o mentalnom sklopu pojedinca, čiji igrački kvaliteti odgovaraju nivou na kojem igra, ali on jednostavno nije tu. Bio je tu poneki dobar potez, pogodak, ali celokupan utisak je negativan. Verujem da ako prodaju Pavkova da će ga zadržati i probati da mu daju šansu da se rehabilituje tokom proleća, ali je jasno da od verovatno projektivane prve opcije u julu, došao do pozicije četvrtog napadača u decembru. Šteta. Narednu evropsku kampanju počinjemo sa koeficijentom od 16.750. Pod uslovom da budemo prvaci Srbije, to neće biti dovoljno za poziciju nosioca, jer smo drugi ispod crte. Moramo da sačekamo dva iznenađenja u ostalim ligama, kako bi bili nosioci. Druga runda kvalifikacija je praktično ključna, prolaskom u treću se dobija status nosioca u play-offu za LE i time se značajno uvećavaju šanse još jednu grupnu fazu. Edited December 24, 2018 by Nemanja Posrbica
Bright Billy Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 2 hours ago, harper said: Tih 500k ide nama, tolika je zvanicno klauzula s Krsticicem da za te pare moze da ode, koliko ce on dobiti za sada se jos uvek ne zna. Naravno da mozemo da ispariramo ponudi AEK-a ali necemo, ima tu igraca da se vrte i preprodaju za procente pa ce morati da im se nadje mesto u timu. Plus i Krle zeli da ide, mada mi nije bas najjasnije sta trazi u Grckoj. Mogao je da nadje i bolji klub. slazem se oko prvog dela tvog posta. ocigledno se pravi prostor za raznorazne causice. sto se aeka tice, mislim da gresis. valjda je bolje ziveti u atini i boriti se za tituli i ls nego se u nekoj nemackoj vetrojebini boriti za bundeslugaski opstanak...
harper lee Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 4 minutes ago, Bright Billy said: slazem se oko prvog dela tvog posta. ocigledno se pravi prostor za raznorazne causice. sto se aeka tice, mislim da gresis. valjda je bolje ziveti u atini i boriti se za tituli i ls nego se u nekoj nemackoj vetrojebini boriti za bundeslugaski opstanak... Sacekaj malo, odgovoricu ti na post kad procitam ovaj Posrbicin... negde sredinom sledece godine.
porucnik vasic Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 25 minutes ago, Bright Billy said: slazem se oko prvog dela tvog posta. ocigledno se pravi prostor za raznorazne causice. sto se aeka tice, mislim da gresis. valjda je bolje ziveti u atini i boriti se za tituli i ls nego se u nekoj nemackoj vetrojebini boriti za bundeslugaski opstanak... Мислим да је ово кључ. Он и његова жена колико сам схватио преферирају Медитеран. Посрбице, царе!!!
harper lee Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 (edited) 41 minutes ago, Bright Billy said: slazem se oko prvog dela tvog posta. ocigledno se pravi prostor za raznorazne causice. sto se aeka tice, mislim da gresis. valjda je bolje ziveti u atini i boriti se za tituli i ls nego se u nekoj nemackoj vetrojebini boriti za bundeslugaski opstanak... Ma, ne znam ja sta je za njega bolje, to je na njemu da odluci, samo kazem da je ocigledno prihvatio prvu ponudu koja je veca od onog sto smo mu mi ponudili. To malo vise govori o tome zasto AEK, ocigledno je da nije stvar u klubu u koji odlazi vec u onom iz kojeg odlazi. Ne moze da se ne odrazi na igrace kad vide kako se forsiraju i preplacuju nistavni igraci u odnosu na njih, pitanje je samo kako razni igraci reaguju na to. U senci rezultatskog uspeha koji smo postigli sakrile su se mnoge potencijalno veoma lose stvari koje mi govore da su vece sanse da ce Zvezda posle ove godine dole a ne gore. Prvo sto mi smeta u celoj infrastrukturi koja odlucuje u Zvezdi je latentni rasizam, od sefa strucnog staba, preko sportskog direktora pa sve do samog Terzica (dobro, kod ovog poslednjeg je to manje bitno od privatne zarade). Forsiraju se domaci igraci koji najbolje partije pruzaju ispred severne tribine nakon utakmica sa navijacima, konstantno se ispred kluba daju izjave o tome da Zvezda mora da se fokusira na to da se bazira na domacim igracima i to je postala zvanicna mantra u onom delu medija koji govori blagonaklono o Zvezdi. Iza te price o "nasoj deci" valjaju se sumnjivi transferi i pravdaju se neverovatne pare koje se daju za neopevane dunstere od igraca kao sto su Simic, Causic i slicni, to je drugo sto stavlja veliki znak pitanja na ovu kampanju. Potrosili smo neverovatne pare na igrace koji ne igraju, neki od njih (Ebesilio, na primer) bez ikakvog uporista u onome sto pokazuju na terenu. To je dovelo do raznih isprdjivanja s "taktickim zamislima" koje su stavile Srnica na zadjeg veznog i uporno i tvrdoglavo forsirale Simica i Causica i pored katastrofalnih izdanja na svakoj bogovetnoj utakmici u LS. Ni u jednom trenutku, osim na jednoj utakmici domace lige (koju smo dobili 6:0 ili tako nekako) nismo izasli na teren sa najjacim ofanzivnim line-up-om, uz objasnjenja koja uglavnom vredjaju inteligenciju. Da bi se opravdale te mahinacije s rosterom iz kluba se kurvinski preko drustvenih mreza pustaju razne neistine o ponasanju igraca na treninzima, fizickoj spremi pojedinih igraca i slicno koje su postale opste mesto u svim raspravama o tome zasto igraju Simic i Causic a ne Kafu i Ebesilio, na primer. Vecina tih prica su najobicniji tracevi koji nemaju veze sa istinom. Uradjeno je dosta stvari kad je infrastruktura u pitanju i to je, pored rezultata, verovatno najbolji deo ove sezone. Istina je da smo mnoge od tih stvari morali da uradimo da bismo obezbedili licencu za takmicenje jer je stadion bio kompletno neuslovan ali to je sve uradjeno svejedno pa razlog i nije toliko bitan. Naravno, svaki od tih poslova je kostao Boga oca, obicno dva do tri puta vise nego sto takvi poslovi inace kostaju kad bi se poslovi davali na konkursima a ne drugarima koji su dobri u naduvavanju racuna. Dobra stvar je to sto imamo najskuplji asfaltirani prostor koji se iz nekog, meni nepoznatog razloga, naziva parkingom u istoriji niskogradnje. Dakle, jedina pouzdana sagradnja o kojima Posrbica govori je Sagradnja Familia, preskupi Markovi konaci koji ce se graditi sto godina, pri cemu to nije ta familija kojoj je Gaudi posvetio svoju katedralu. Zaposleni se redovno placaju a dug je smanjen, za koliko je smanjen to ce se znati kad se namire sva gladna usta neposredno pred pravljenje zavrsnog racuna za ovu godinu. Terzic je skoro izjavio da je dug odokativno srezan na 12-15 miliona, sto je negde korektan iznos ako se imaju u vidu prihodi u poslednjih godinu dana, ali nemojte se iznenaditi ako zavrsni racun ponovo pokaze dug od nekih tridesetak miliona, mozda smanjen za par miliona cisto da se ne postavlja previse pitanja. Naravno, objasnjenje ce biti da se Terzic opredelio za "razvojnu strategiju" umesto za vracanje duga posto dugovi vise nisu kriticni a ambicije su velike. I tako. Edited December 24, 2018 by harper
Recommended Posts