Jump to content
IGNORED

Once Upon a Time in Hollywood (2019)

peralozac

Recommended Posts

Posted
On 19.8.2019. at 17:10, nisam ja said:

Margo fakin robi. 

Fakin perfect. 

To. Scena u bioskopu.

Inače, vožnje, Margot, playboy party, ko da ga je snimao Sorrentino.

Posted

Ta scena u bioskopu je jedna od ociglednijih referenci na cuveni film Romana Polanskog Zub u zidu, ne mogu da verujem da niste prepoznali

Posted (edited)

La grande bellezza na američki (holivudski) način. U tom smislu neuspela ali ne nužno i loša kopija. Naravno standardno tarantinovski površna. Tarantino nije Sorentino, no svejedno mi se film dopao i bio mi zabavan.

Edited by hazard
Posted

Meni ovo teško sranje, vrpoljio sam se u stolici koliko mi bilo dosadno. Sreća da sam gledao u relativno komotnom Ušću, a ne npr u Takvudu. Prvi loš Tarantino, moralo je i to da se desi.

Posted

ljudi moji:) imam problem - danas sam otisla u bioskop da najzad odgledam ovaj film. nisam imala pojma koliko traje i da bih stigla na sopstveni "event" :lalab: morala sam da izadjem pre kraja :isuse: (ono kada mansonovci dodju i turiraju pred di kaprijevom kucom). da li da gledam dalje ili je okej/dovoljno da mi neko preprica? 

bazirano na do tog trenutka, meni je film bio sasvim ok, mada sam vise uzivala u vizuelnom aspektu nego u ritmu price/narativa. 

Posted

:D

e da, zaboravila da pitam, koliko je ostalo od tog trenutka (kada mansonovci dodju i turiraju pred di kaprijevom kucom) pa do kraja? ili je to vec prakticno kraj? jel ima dublji razvoj fabule:)) vredan paznje (sem, pretpostavljam, ubistva sharon tate - ako je i to prikazano?)?

Posted

Ustvari super. Imaš razlog da još jednom gledaš prvi deo. 

Posted

Jos 15 tarantinovskih minuta. Pogledaj kad izadje kopija negde.

Posted
1 minute ago, nisam ja said:

Ustvari super. Imaš razlog da još jednom gledaš prvi deo. 

haha:D a jeste lepo, sto jes jes

1 minute ago, Mos said:

Jos 15 tarantinovskih minuta. Pogledaj kad izadje kopija negde.

uu tarantinovskih... okej:) jep, najbolje tako.

btw, leonardo je majstorski odradio svoj deo, svaka cast. mada i brad! dopada mi se taj novi segment kod njega: the wise-yet-vulnerable/fragile-middleagedguy. skida se ljustura lepotana i kreira se nova platforma za njega - bice tu jos (umetnickog) razvoja. tipujem.

Posted
12 minutes ago, roksi said:

e da, zaboravila da pitam, koliko je ostalo od tog trenutka (kada mansonovci dodju i turiraju pred di kaprijevom kucom) pa do kraja? ili je to vec prakticno kraj? jel ima dublji razvoj fabule:)) vredan paznje (sem, pretpostavljam, ubistva sharon tate - ako je i to prikazano?)?

Ostalo je ~15 minuta, najglupljih ikad snimljenih u bogatoj istoriji Tarantinovih gluposti:

Spoiler

Hipici se iznerviraju kad ih Di Capricorn napuši što turiraju pred kućom pa odluče da ubiju njega umesto Tate, ali kad upadnu dočeka ih Bread Poot i njegov pas i onda sledi masakr, bum, tras, grgljgrgljgrglj, zubi u vrat, lice u šank, over and over and over again, na kraju upadne i Leo sa bacačem plamena, hahaha, burn baby burn, Castle Doctrine, wooo!

Deset-petnaest minuta tog sranja. Na kraju bolničari odvože lakše ranjenog kaskadera, dok njegov šef odlazi kod trudne komšinice da im objasni šta se to desilo i networkingom oživi svoju karijeru na zalasku.

Čemu je služilo prethodnih sat i po gledanja Margot Robbie kako krstari Holivudom, boga pitaj. (Mislim, znam čemu je meni poslužilo, ali u funkciji narativa, čisto zavlačenje.)

Kako možeš da praviš film o smeni stare holivudske garde novom, a potpuno izbaciš ključni događaj koji je iz temelja promenio senzibilitet čitave pop-kulture, ko zna.

Posted

E, ajde edituj dok imaš vremena u trotačku. 

Zahvaljivaćeš mi kasnije. 

Posted

Svaka mu je ka u Njegoša. Ne bi ja tu ništa diro.

Posted

Weenie Pooh i Bread Poot, to su para dva, grlili se ljubili sve do pola dva, a u pola dva skinuli se goli obadva. To u Vinijevoj fantaziji, u stvarnosti glumi momčinu i kaki poo koju ObiW pametno ne bi diro.

Posted

Evo ga ljubimac dobre mjuze i sarenih slika koje se smenjuju ko na filmskoj traci.