Utvara Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 (edited) Razume li se ko u one chipsetove za Android multimedia set-top boxove? Nalazim neke sa Amlogic S905 (npr. https://www.amazon.de/Docooler-Quad-Core-Android-Amlogic-Miracast/dp/B01D9M22OC/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1465382182&sr=8-5&keywords=H.265+android) i sa Amlogic S812 (npr. https://www.amazon.de/Android-Quad-Core-stabiler-Bluetooth-Streaming/dp/B01F36JKLA/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1465382182&sr=8-2&keywords=H.265+android) i jedan i drugi podrzavaju H.265, i naravno dolaze sa Kodi playerom i Android 5.1. Ali razlika u ceni je 20 EUR, sto je ako uzmemo cenu ovog jeftinijeg - vise od 50% skuplje. Ume li neko da mi objasni da li mi skuplji treba i zasto ne? :) Površno guglanje vraća: uporedni test oba čipseta Izgleda da je ovaj stariji nešto bolji, što se tiče sirove snage, e sad koji kupiti - pitaj kurac. Jedni kažu da nema ažuriranje softvera(tj. firmvera), drugima se ne sviđa kako radi stari, a sviđa im se kako radi novi, itd. S905 kao troši manje struje...Mislim da tu guglanje više ne pomaže, samo info iz prve ruke. Edited June 10, 2016 by Utvara Link to comment
renne Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 (edited) ako mi je crkla graficka da li bih i dalje cula zvuk? ne EDIT: u stvari zavisi, ako ti zvuk ide preko grafičke onda ne bi čula, ako ide preko integrisane zvučne onda da Edited June 10, 2016 by renne Link to comment
mustang Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 (edited) jbga. samo neki problemi... ici cu sutra po nov monitor hvala momci Edited June 10, 2016 by mustang Link to comment
katamaran Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 Koliko vidim neki su resili taj problem sa Verovatno je monitor. Neki kabl unutra zeza kolko vidim na brzinu. Link to comment
Time Crisis Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 ne EDIT: u stvari zavisi, ako ti zvuk ide preko grafičke onda ne bi čula, ako ide preko integrisane zvučne onda da Pa sad, ploča najčešće neće ni butovati ako je neispravna grafika, tako da ako se podiže sistem, onda je ipak pre sigurniji krivac monitor. Link to comment
renne Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 Ja sam imao slučaj da butuje, a da je bila riknula, bem li ga Link to comment
JakeBlues Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 Površno guglanje vraća: uporedni test oba čipseta Izgleda da je ovaj stariji nešto bolji, što se tiče sirove snage, e sad koji kupiti - pitaj kurac. Jedni kažu da nema ažuriranje softvera(tj. firmvera), drugima se ne sviđa kako radi stari, a sviđa im se kako radi novi, itd. S905 kao troši manje struje...Mislim da tu guglanje više ne pomaže, samo info iz prve ruke. Ma googlao, googlao, citao reviews i recenzije i nista pametniji postao nisam :( Narucicu taj noviji, pa ako i bude nesto bezveze, makar nisu neke pare koje se ne mogu prezaliti. Kad stigne javljam utiske. Link to comment
Venom Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 (edited) Muslim da je generalni problem sa tim stvarima sto update neces dobiti nikad. Kvalitet je za te pare naravno upitan. Edited June 10, 2016 by Venom Link to comment
JakeBlues Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 Ovaj bi trebao da ima dekodovanje H.265 kodeka u hardveru pa cenim da ce mu zivotni vek biti barem 2 godine. Naravno, ako se za to vreme ne pokvari. A i nije neka steta velika ako se to desi jer nije skup. Imao sam neki WD TV Live multimedijalni player i za njega jeste bilo par updateova, ali uglavnom bugfix i sl. Medjutim, vreme ga pregazilo i WD za njega vise ne izbacuje novi firmware/software. Onda sam stavio neki WDLXTV alternativni firmware ali je i on prestao da se razvija... Uglavnom, svi sada presli na Android plus Kodi... e sada na kom hardveru, s koliko memorije, ima li S/PDIF opticki ili ne... koliko kvalitetno... to su varijable. Kao sto rekoh, nije preskupo, pa ako radi korektno dve godine - ja prezadovoljan. :) Link to comment
mustang Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 ...bio monitor...kupila novi, sija izbi mi oci. Link to comment
Mil@n Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 ...bio monitor...kupila novi, sija izbi mi oci.Smanji brightnes. Link to comment
Time Crisis Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 A i kontrast, sigurno je fabrički napičeno na 100 sve :P Link to comment
mustang Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 yup, sve bilo na 100 blagoradim :D Link to comment
namenski Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Drugaru, firma iz Bg, nesto sto su 2 jaka servisa identifikovala/nazvala 'kriptovirus' pobilo sve na firminom kompjuteru. BC ili BS kompjuteri, firma gore kod onog meteo radara 2 i jace dana pokusavali da izvuku bilo sta, bez rezultata. Sve na stranu, najvece sranje je pogibija podataka nekog Pantheon peograma za knjigovodstvo. Ima ili leka, nacina ili postupka da se bilo sta spasava? Link to comment
renne Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Ako je stvarno kriptovirus nema leka jedino da se bandi plati onoliko bitkoina koliko traže Link to comment
Recommended Posts