James Marshall Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Probaj sa pojačanjem kontrasta u bilo kom malo naprednijem pregledaču slika (Irfanview mi prvi pada na pamet). Svaki program koji radi sa skenerom ima ta podešavanja prilikom samog skeniranja.
katamaran Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 imam acdseepro pa verovatno moze iz njega. Nesto sam citao i verovatno cu morati da instaliram PS pa da se malo ozbiljnije upustim u problematiku hvala puno
James Marshall Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Ako ćeš da radiš sa skenom kao cjelinom (nećeš da češljaš pojedine dijelove slike) ne bi trebalo da ti je neophodno bilo šta komplikovanije od ACDSee
Аврам Гојић Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 imam acdseepro pa verovatno moze iz njega. Nesto sam citao i verovatno cu morati da instaliram PS pa da se malo ozbiljnije upustim u problematiku hvala puno moj savet: 1) instaliraj PS 2) pogledaj kako se prave makroi, jako je prosto 3) pojacaj kontrast, primeni Unsharp Mask, doteraj i levele malo 4) ako su svi dokumenti isti, snimi sekvencu u makro 5) primeni makro na sve fajlove, cao dovidjenja
Аврам Гојић Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 verovatno moze i jednostavnije ali ovako imas priliku da se zaljubis u Photoshop :)
katamaran Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Odavno hocu da se malo igram sa PS-om al nikako da se nakanim :) Probacu sutra za pocetak da vidim sta moze da se uradi pri samom skeniranju a posle ACDSee pa PS Valjda cu uspeti bar malo da popravim citljivost. Bas se jedva vidi.
Anonymous Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Fotošop, nažalost, kriva učenja je prilično dugačka, ali ako je original loš, neće tu pomoći ni deset fotošopova.
John Coltrane Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Treba da sredim drajvere za grafiku na HP laptopu (ili je to notebook ) a kad odem na Device Manager kaze da su drajveri up to date. Na netu nalazim gomilu gluposti nekih Toolkitova i HP support assistantima. Rec je o AMD Radeon HD 7310 Graphics. Hvala unpared.
katamaran Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 (edited) Fotošop, nažalost, kriva učenja je prilično dugačka, ali ako je original loš, neće tu pomoći ni deset fotošopova. Uzasno los :( Nisam jos stigao da se ovim pozabavim. @JC Koji model? Najlakse je skinuti potrebne drajvere sa sajta proizvodjaca. Edited December 26, 2015 by katamaran
Skyhighatrist Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Uzasno los :( Nisam jos stigao da se ovim pozabavim. Tričetr layer copyja, blending na multiply i pesma...
Kuglager Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Da li je ko ugrađivao - apgrejdovao PS3 12GB super slim konzolu sa većim HDD-om? na šta paziti? Narucio sam onaj adapter iz kine a sad u procesu nabavke HDD-a Neke preporuke?
John Coltrane Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 (edited) @vapad Sad skidam, videcemo. @ katamaran Curin je lap-top, nije neki krs, koristi ga tek godinu i po dana, ali ja htedoh da pogledam neki hajlajce kad ono ide sporo, slika i ton se razvlace, pakao. Plus u BS playeru nije hteo da otvori neke BluRay 720 ripovane. Nadjoh zadnju verziju BS playera pa mi oni sugerisali da fale neki kodeci, aj prihvatim i to, pustim ponovo isto ono ide ali baaaas se primecuje da stuca. Grafa ja AMD Radeon 7310HD, mada sad vidim u Device manager da u driver date pise 27.7.2012. edit: Pri tom sam probao da pustim iz nekog drugog browsera ali je slika jos gora. Edited December 28, 2015 by John Coltrane
katamaran Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 (edited) Sto se tice kodeka stavi k lite mega codec pack. Tu imas sve sto ti treba. Za drajvere vidi koji je tacno laptopu u pitanju pa cu ti dati link odakle da skines sve sto ti treba. Da li je ko ugrađivao - apgrejdovao PS3 12GB super slim konzolu sa većim HDD-om? na šta paziti? Narucio sam onaj adapter iz kine a sad u procesu nabavke HDD-a Neke preporuke? U ps3 mozes da bocnes fles pa da gledas neki film sa prevodom? Edited December 28, 2015 by katamaran
Kuglager Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 U ps3 mozes da bocnes fles pa da gledas neki film sa prevodom? paa ne znam to ali mislim da moze ali zar to ne mogu i svi noviji LCDi i plazme? treba jednom dečaku samo da ugradim hdd jer sa 12GB ne može ni sve igre da igra
Recommended Posts