ToniAdams Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 to je to! istu sam poruku dobio kao i jutros dok sam spavao. jel znaci da imam malver? il app je samo iz cista mira probao da svlaci postu? hvala!
JakeBlues Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Probaj da diskonektujes svoj account od te email adrese, tj. da se prebacis na local account. (Control Panel, Users, Make changes to my account in PC Settings, pa pod Your Account). Generalno nema neke prednosti od logovanja u Windows 8/10 na takav nacin (preko kombinacije email adresa/password) osim za komotniji pristup Windows app Store-u.
ToniAdams Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 jea, hvala! ma po automatizmu sam koristio taj nalog. nisam uopste razmisljao o ovakvim potencijalnim problemima.
ToniAdams Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 apdejt, upravo dobio sa [email protected] Hello B. R,This is an important message from Amazon.comAt Amazon we take your security and privacy very seriously. As part of our routine monitoring, we discovered a list of email address and password sets posted online. While the list was not Amazon-related, we know that many customers reuse their passwords on several websites. We believe your email address and password set was on that list. So we have taken the precaution of resetting your Amazon.com password. We apologize for any inconvenience this has caused but felt that it was necessary to help protect you and your Amazon account.To regain access to your Amazon customer account:1. Go to Amazon.com and click the "Your Account" link at the top of our website.2. Click the link that says "Forgot your password?"3. Follow the instructions to set a new password for your account.Please choose a new password and do not use the same password you used with us previously. We also highly recommend that you chose a password that you are not using on any other sites. We look forward to seeing you again soon.Sincerely,Amazon.comPlease note: this e-mail was sent from an address that cannot accept incoming e-mail. To contact us about an unrelated issue, please visit the Help section of our website. mislim, wtf?
Tpojka Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Nadam se da nije, ali moguce da je @Razzmatazz naslutio phishing u vezi sa onom prvom izmjena pass-a. Prvo pristupiti top level osiguranju tog main email-a. Vjerujem da je jos dosta online account-a vezano za njega. Potom, sve bitne sajtove/account-e update-ovati. Ne mora da znaci, ali nije ni za zanemariti.
jms_uk Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 Da li je link amazon ? Sent from my iPad using Tapatalk
ToniAdams Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 evo zatim stize ovo Hello B R, You have successfully changed your default language for browsing, shopping and receiving communications from Amazon.de to "English". If you wish to change your default language, you may visit Change Language Settings at Amazon.de. Thank you for visiting us.Amazon.de a nista nisam jebeno menjao
wall Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Aj ti sa nečijeg računara izmenjaj sve passworde pa kreni da čistiš...
ToniAdams Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Da li je link amazon ? Sent from my iPad using Tapatalk nema linka, samo mejl sa [email protected] u kome izmedju ostalog nema mog celog imena i prezimena nego kuke i kvake, sto mi ne lici na amazon i deluje nekako amaterski
ToniAdams Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Aj ti sa nečijeg računara izmenjaj sve passworde pa kreni da čistiš... a onda ako se ulogujem na recimo amazon sa ovog kompa, jesam li opet u opasnosti?
wall Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 a onda ako se ulogujem na recimo amazon sa ovog kompa, jesam li opet u opasnosti? Ako je zaražen nekim malwareom, da.
ToniAdams Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 upravo sam na amazonu, gledam da nema nekih narudzbina, i nema zasad. nema govora o resetu pass-a i dalje mi nije jasno zasto traze da odem na Forgot your password ako neko nalazi bilo kakav link za kontakt na amazon.de, nek mi sibne, il sam ja glup il nema takog. samo Q&A
Tale Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Meni ovo liči na pokušaj krađe lozinke tako što će te uplašiti da zaista odeš na Amazon i uneseš novu lozinku. TT
Tale Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Meni ovo liči na pokušaj krađe lozinke tako što će te uplašiti da zaista odeš na Amazon i uneseš novu lozinku. TT Edit: za malo :( TT
Recommended Posts