Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted

Internet Eksplorer 11

Sent from my WP 7.8 using Tapatalk!

Posted

? Zar IE nije najcrnji što se toga tiče?

Posted

? Zar IE nije najcrnji što se toga tiče?

Jeste. Za tvoju muku možeš jedino memoriju da dodaš.

Posted

Zbog prirode posla moram da imam otoreno po dvadesetak tabova u jednom prozoru browsera. I tako sa nekoliko prozora. Sve to refrešujem nekoliko puta na sat. Mašina mi se zaguši nakon par sati. OS je win7.

Koji browser (trenutno koristim Chrome i FF) bi preporučili kao "najlakši" i najbrži za ovakve potrebe koji bi zauzimao najmanje resursa i najmanje opterećivao mašinu?

I meni je to to isto potrebno pa sam napravio test - dvadesetak otvorenih tabova, a u pozadini SACD rip + konvertovanje u FLAC (to veoma opterećuje procesore). Između Chrome, Opere i FF-a, FF se ubedljivo najbolje pokazao.

Upravo pišem na lisici, pošto sam startovao konvertovanje i istovremeno pokrenuo Chrome i FF, Chrome se još nije ni podigao, niti ima nameru u doglednoj budućnosti. Opera (koja radi na chromium-u) je još gora. IE nisam testirao.

Posted

Jeste. Za tvoju muku možeš jedino memoriju da dodaš.

Ma imam memorije dovoljno, ni mašina nije neki krš, uvek je slobodno par giga RAM-a, ali se posle nekog vremena sve grozno uspori.

U svakom slučaju hvala na odgovorima.

Posted

Koji antivirus imas?

Kocenje i usporavanje moze biti uzrok i RAM i procesor i antivirus koji radi u pozadini i neki drugi proces... Bilo sta od toga ili kombinacija

Posted

Ti ga koristiš? Dva pitanja; ima tabove, pretpostavljam, i postoji li opcija da refešuje sve otvorene tabove u okviru stranice odjednom?

Posted

Koji antivirus imas?

Kocenje i usporavanje moze biti uzrok i RAM i procesor i antivirus koji radi u pozadini i neki drugi proces... Bilo sta od toga ili kombinacija

uf, koliko mi je sranja napravio mekafi.

Posted (edited)

Ti ga koristiš? Dva pitanja; ima tabove, pretpostavljam, i postoji li opcija da refešuje sve otvorene tabove u okviru stranice odjednom?

Nisam naisao na njega ali po ovome trebalo bi da moze

Tabs

Maxthon's tab implementation is actually a weak spot: You can't rip a tab out to create a new browser window, as you can with every other major browser. Tab-pinning like you get in the other big browsers is also missing. Another minor inconvenience is that you can't close a tab unless it's the active one. But the browser does offer a unique split-screen view that shows two tab contents side by side. I find this useful for webpage comparisons. A button dropdown lets you close or refresh all tabs at once.

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2408061,00.asp

edit: nadjoh. A moze i shift+f5

Edited by katamaran
Posted (edited)

Desktop IE 11 (64 bita) koristim na win8.1 laptopu sa 4 giga RAM-a, gde radi odlično.

Koristim ga i na ovom prastarom Win7 32 bita kompu (Celeron 2,4MHz, 1G RAM, ATI 9600 grafika), na kome sada pišem.

Ono što si pitao radi ekstremno stabilno i ne troši previše memorije.

Meni lično nije presudno važno koliko se brzo otvaraju stranice ili da li mi tv brzo menja programe.

Džaba mi nešto radi donekle brzo pa da glavi. Neću valjda da resetujem???

Mogućnost "Osveži sve" (ili na SrBskom "refreš ol"), takođe postoji odavno. (ideš desni klik na naslov bilo kog taba, pa "Osveži sve")

Treba reći da ima sajtova koji ne rade dobro pod IE, kao što je pisanje postova upravo na ovom forumu.

Na oba kompa sam isključio difender i koristim Free Avast.

Probaj, ne košta te ništa.

...i da, za takve zadatke su 64 bita keva.

Edited by dvb-t manijak
Posted

Stigao mi mejl od samog sebe sa iste adrese na istu??? Jel to neka fora ili sam nesto zajebo. I to u spam, sledece sadrzine:

Good day!
We considered your resume to be very attractive and we thought the vacant position in our company could be interesting for you.

Our firm specializes in advertisment services realizing unique products of creative advertising and branding strategies
and solutions to develop a distinctive brand value.

We cooperate with different countries and currently we have many clients in the USA and the EU.
Due to this fact, we need to increase the number of our destination representatives' regular staff.
In their duties will be included the document and payment control of our clients.

Part-time employment is currently important.
We offer a wage from 3500 GBP per month.

If you are interested in our offer, mail to us your answer on [email protected] and
we will send you an extensive information as soon as possible.
Respectively submitted

Personnel department