Jump to content

Pitanja

Featured Replies

Narafski, samo me čudi pomalo, imaju oni grupu ljudi koji se ipak nešto pitaju, više od juzera manje od zaposlenog, nije valjda da niko neće da se zameri?

Inače ovo sa fokusom, to je na sedmici, i na ovoj sa koje pišem i na kućnoj, različito podignute i različito održavana, ista stvar.

Ili ja previše očekujem, evo banalnog primer od jutros, otvaram operu, FF i QBIT, random raspored, prvo QB, FF pa O, QB se otvorio, opera se otvorila, ja sam kliknuo na operu i počeo da kucam login negde i u sred kucanja, moje interakcije sa programom, podiže se FF i preuzima input sa tastature. Meni to nije normalno. Ja sam korisnik, izabrani aktivni prozor sme da mi dira samo i isključivo kritična greška i ništa više. Ili, zaista, preterujem u očekivanjima?

Sad mis radi kad sam ga ubo u usb sa zadnje strane :blink:

Juce prepodne je radio na usb sa prednje strane i kad sam gasio komp na sledecem ukljucivanju nista. Oba prednja nece. Na prednjem normalno kacim i stikove i mobilni sve radi normalno.

U device manageru nema misa nijednog instaliranog. Tj sad ima samo HID-complaint mouse. Al malopre kad sam ubo na prednji i radio kako si mi ti rekao nije bilo nijednog. I sad mi frka da ugasim komp pa da mi se opet sjebe sve mogu da se slikam onda.

Edited by Moća

Mislim da je bolje da ugasiš kompjuter i pregledaš prednje usb-ove, oni se često lome, i može da bude da pod određenim uglom ne rade, a ako se kratkospoje može biti i belaja. Odatle ide inače na ploču kablom, ako nisi ništa dirao to bi trebalo da radi samo od sebe. Znači obavezno proveri prednje usbove!

vadio sam kuciste iz stola pa mi se otkacila prednja strana mozda je tada doslo do otkacinjanaj? Ali kako ovo ostalo radi?Evo sad sam ubacio stik radi bez problema.

Da li jos neko ima problema sa km playerom? Bukvalno je odjednom poceo da crashuje pola minuta nakon startovanja, a da mu nista nisam radio. Juce je radio najnormalnije i sad kad sam ga startovao, tras, close the program. Denistalirao sam ga i instalirao opet najnoviju verziju i isti problem se desava. Na netu sam nasao jos ljudi koji prijavljuju slican problem i neko kaze kao da ima veze sa novim updatom za adobe flash player. 

Koja je normalana brzina serovanja fajlova preko vajerles mreze?

Treba da prebacim neku seriju na jedan laptop i mrzelo me da se smaram sa flesom. Nekako sam ih povezao i serovao folder sa serijom a kad kopiram ide mi nesto manje od 6 MB/s. Jel to ok brzina? Malo mi sporo deluje jer mi za sezonu treba skoro pola sata.

edit: jel bi bilo brze ako bih i laptop zakacio mreznim kablom?

Edited by katamaran

Ubodi kabl.

Dok nađeš što ide sporo i kako da napraviš, prebacićeš.

Sad cu da probam sa kablom kad prebaci ovu sezonu. Znaci ipak je sporo?

802.11b - 2-3 Mbps downstream, up to 5-6 Mbps with some vendor-specific extensions. 
802.11g - ~20 Mbps downstream
802.11n - 40-50 Mbps typical, varying greatly depending on configuration, whether it is mixed or N-only network, the number of bonded channels, etc. Specifying a channel, and using 40MHz channels can help achieve 70-80Mbps with some newer routers. Up to 100 Mbps achievable with more expensive commercial equipment with 8x8 arrays, gigabit ports, etc.
802.11ac - 70-100 Mbps

Koliko se secam Mb se deli sa 8 da bi se dobio MB tako da bi po ovome moja brzina od oko 6 MB bila neki maksimum kojem mogu da se nadam. Bas me zanima brzina preko kabla.

Iskreno, nisam baš gledao brojku :)

Kabl je svakako brži od običnog kućnog wifi-a.

Ce gi vidimo za neki minut :)

Kako se gadjaju sa stotinama megabita kad su u pitanju brzine konekcija bio sam ubedjen da cu jedino biti ogranicen brzinom kojom hard moze da upise podatke. Na kraju ni duplo vise od mog internet down-a

A to ti je kao potrošnja goriva po fabričkim specifikacijama. :)

Zavisi od routera, proizvođača, ali i prčkanja po podešavanjima.

Edit: A koji net to imaš :huh:

Edited by wall

Preko kabla 11.1 MB/s :)

A koji net to imaš

30/2

tim me je SBB navukao da im se obavezem na 2 godine. Interesantno da od prelaska na broadband placam sve vreme skoro iste pare dok se samo brzina menja. Od 256/64 kbits/sec dodjosmo do 30/2. Najveci skok kad sam vratio modem Neobee banditima :)

Edited by katamaran

Kabl 100Mbps, tu si.

Ako si siguran u ta dva računara, možda dobiješ još nešto i privremenim isključenjem AV.

Nema potrebe da se dalje cimam jer cu za nekih 15 minuta prebaciti i poslednju sezonu. Hvala puno na pomoci.

Nema na čemu.