salkodinamitas Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Na Skype me zasipaju neki američki generali daih turim na kontakt listu.. O čemu se radi?
Töölönlahti Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Je l' pouzdan Acronis Drive Monitor? Mislim, meni je jednom korektno predvideo da će disk da ode i sve kul. Dao sam čoveku savet da ga nabaci na neke stare konfe kako bi predosetio kojim će redom otkazivati diskovi i delovao accordingly, kad ono ne lezi vraže, na svakom disku mu je našao ozbiljne felere, pa me sad kune što sam party pooper i hoću nekako da ga utešim... Bez spartanskih fazona, molim.
Venom Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Na Skype me zasipaju neki američki generali daih turim na kontakt listu.. O čemu se radi?
Vapad Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 (edited) Bez spartanskih fazona hm, što, kada bi njemu očigledno baš to odgovaralo, skine akronis i piči dalje, spartaaaaaaa! Naravno uvek postoji opcija da sa sajta proizvođača skine tool koji odgovara disku i svako ponaosob proveri (ima ugrađeno i u hirens boot disk), mada verujem da je drive monitor prikazao ono što će prikazati i ti alati. Hard diskovi crkavaju. Ako mu nije bitno kako će i dokle raditi te mašine neka nastavi dalje, ako jeste neka ima na umu da podaci nisu bezbedni. Ne znam šta bih još mogao da kažem, tj. kakav odgovor očekuješ. EDIT: evo sada sam ga pristavio kod mene. prvi disk 1543 dana star, taj mi je od početka u mašini, drugi 944, oba OK, zeleno, inače par farenhajta više od preporučene najviše temperature... Inače obična konfekcija, wd blue 640 i 320. Ok, program radi. EDIT2: mada bolje radi fabrički, u smislu da se ovaj oslanja na smart i windowsove reporte, a fabrički ima još po nešto da čita pa ume da neke stvari i sredi... Edited May 11, 2014 by Vapad
Roger Sanchez Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Svi ti čarobni programi nemaju nikakve pametnije informacije od smarta. Uzmi hw 64, ako diskovi imaju zelena, a ne žuta ili nedajbože crvena svjetalca, sve je u redu. Ili CrystalDiskInfo.
Töölönlahti Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 (edited) @Vapad: Ma, nemam pojma, nisam očekivao ništa spektakularno, možda neki komentar tipa "ma on prijavljuje i šta treba i šta ne treba", ali ono, meni trepće sve 100% zeleno, ranije je relativno okej funkcionisao, installirao sad i na lapu, pregledao malo knowledge base... Pa pitam više flowa i lenjosti radi. @Roger: E, to... Duduk sam za diskove, tu prosto razmišljam redovnim backupom i ne brinem. Hvala, (is)probaću. Edited May 11, 2014 by Töölönlahti
Vapad Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 @rođa: Probao sada i kristal, isto radi, drugačije predstavlja info...hw64, misliš aida ili?
Mil@n Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Mislim da se everest više ne update-uje i da je to sada AIDA.
Filipenko Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Imate li neki savet oko hdda velikog kapaciteta? Tršnjavaju mi diskovi polako, trebaće mi jedno 2 x 4 TB. WD Red ili WD Green? Seagate-ovi mi tršnjavaju (doduše, manji kapaciteti), a i drugaru je prsao jedan Seagate od 4 TB pa iako sam svestan da je to potpuno random njega bih ovaj put zaobišao, osim ako neko nema egzaktne podatke tipa WDovi su očajni i vraćaju se na tone u servise...
katamaran Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Bas smo pre par dana pricali o tome blog.backblaze.com/2014/01/21/what-hard-drive-should-i-buy/ http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=11122&page=60&do=findComment&comment=2568340
Ryan Franco Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Hilfe, hilfe! Drug se javlja iz pečalbe sa sledećim izazovom: Uselio se u novu gajbu i ne može ništa na netu da otvori sem gmaila i facebooka. Ne može ni nasušni Skype (jedini mu treba). Šta činiti? Ima Cisco modem. Jel do toga? Kaže, ne može ni speedtest, a kamoli support za Cisco. Hvala puno!
Recommended Posts