Töölönlahti Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 (edited) Laički... Raster ti je ono kada kompu fajl kaže koje boje je koja tačka u nekoj fiksnoj rešetki tačaka. Vektor je kada fajl kaže kompu kako da nacrta svaku liniju matematičkom funkcijom, bez obzira na veličinu rešetke, pa CNC mašine to vole. To da li možeš sam da obaviš konverziju zavisi od složenosti crteža i od toga u kom formatu majstoru to treba. Većina automatskih importa i converta je dozlaboga gruba i to svakako treba malo ispeglati posle i u slučaju najjednostavnijih oblika... edit: ... kasnim dva posta i zilion minuta. Da, deluje složeno. Da treba da napravim vektor od toga, batalio bih import i crtao prosto liniju po liniju vektorskog crteža preko toga kao podloge, ali hej, nije kao da se bavim grafikom, možda može to i brže. -_- Edited May 3, 2014 by Töölönlahti
wall Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Jeste složenije ali je bw što je idealno za trace. Vidi, za početak, da nađeš neki online converter pa proveri rezultate. Biće problema tamo gde se dosta linija preseca...
wall Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Laički... Raster ti je ono kada kompu fajl kaže koje boje je koja tačka u nekoj fiksnoj rešetki tačaka. Vektor je kada fajl kaže kompu kako da nacrta svaku liniju matematičkom funkcijom, bez obzira na veličinu rešetke, pa CNC mašine to vole. To da li možeš sam da obaviš konverziju zavisi od složenosti crteža i od toga u kom formatu majstoru to treba. Većina automatskih importa i converta je dozlaboga gruba i to svakako treba malo ispeglati posle i u slučaju najjednostavnijih oblika... edit: ... kasnim dva posta i zilion minuta. Da, deluje složeno. Da treba da napravim vektor od toga, batalio bih import i crtao prosto liniju po liniju vektorskog crteža preko toga kao podloge, ali hej, nije kao da se bavim grafikom, možda može to i brže. -_- I ja bih isto, ako bih morao a bogu hvala ne moram, tako liniju po liniju.
kapetanm Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Успео сам на неком онлајн сервису :) Но морао сам да битно смањим слику, али за тест је добро овде
wall Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Možda si preterao u smanjivanju. :D HTTP 404 File not found
kapetanm Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Не дозвољава баш много, неки слободан приступ, покушавао сам неколико пута, мало, па мање па још, па сам се изнервирао.. Сад ћу погледати на неком другом месту
Time Crisis Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 MK 250 http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-mk250-yu-920-002674/comp_comp_keyboard/31/920 Najbolje nazovi ovlašćeni servis pa pitaj da li imaju nešto u rezervi, ne verujem da će moći nešto drugo: http://www.logitechshop.rs/kontakt
frit Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 (edited) može li wlan da dobaci pet kilometara optičke vidljivosti? Edited May 7, 2014 by fritifrut
katamaran Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 (edited) btw kakva je situacija sa onim spoljnim antenama za wifi? Imam na krovu tanjir od satelitske (120cm ako se dobro secam) koji godinama ne koristim pa bih mozda mogao od nje da zbudzim neku antenu za vajerles. Negde sam procitao da takve antene navodno hvataju i sa 15-20 km. ovo isto ima impresivan opis al sam malo skeptican http://www.kupindo.com/Wireless-kartice/10792394_Besplatan-wifi-internet-klikni-ovde- edit: kombinacija sa adapterom super radi u sobi ali meni treba nesto sto bi stojalo napolje i bilo izlozeno kisi i snegu http://www.youtube.com/watch?v=mK1dHTlg_Hw Mozda bih mogao da iskombinujem onu obicnu mrezastu sa satelitskom. Edited May 7, 2014 by katamaran
Time Crisis Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Rekao bih da se sigurno može navatiti signal ako se taj tanjir uradi kako treba, ali ipak treba iskustva, to je već ozbiljna razdaljina. Ovo sa kupinda da će da hvata signal sa stola na 5 km, mislim da ne bih uzeo ni džabe :D
katamaran Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Meni zvuci kao nesto sto bi i laik lagano odradio. Pretpostavljam da bi samo trebalo staviti nesto da hvata signal tamo gde su sada lnb konverteri. Nije ni ovih 5km uopste za bacanje. U krugu od pedesetak metara imam par otvorenih mreza a u 5 km ne smem, ni da pomislim :) Jedino sa lapovima nikako prokletinje da uhvatim u kuci. Ispod prozora moze al u kuci nema sanse.
Recommended Posts