Jump to content
IGNORED

Pitanja

jms_uk

Recommended Posts

Posted

Ja, pre par godina. Sve je radilo kako treba, čak sam i sve drajvere bio našao, ali mi je sve to u nekom trenutku bilo dosadilo. Priče za malu decu: 'na Mekintošu sve brže i  bolje radi nego na PC-u'.

Posted

Ja planiram, ali mislim da napravim kao virtuelnu mašinu pod ESXi-jem, jer će mi trebati da isprobavam da li neki softver radi i na tome.

Eventualno, ali eventualno - ako ispadne da nije prevelika zajebancija po pitanju vremena - da uzmem potom neki stari T60 laptop i puknem ga radi šale i na to.

Posted

Ima ovde neko da se drkao sa hackintoshom?

vmware + nađi na torrentu retail neku od poslednjih verzija. meni radi perfektno.

Posted

Šta će vam vmware, napravi se posebna particija, instalira na nju, napravi dual boot i gotovo.

Posted

Šta će vam vmware, napravi se posebna particija, instalira na nju, napravi dual boot i gotovo.

Odn, šta će ti posebna particija i dual boot, kad imaš vmware koji radi perfektno i jednostavno...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Posted

Meni treba kao virtuelna, jer na ESX-u imam VM-ove sa različitim platformama i onda tu isprobavam kompatibilnost pisane reči.

Ali kapiram da tovariš Grunf planira da to rokne na laptop ili tako nešto.

Posted (edited)

VMware usporava aplikacije (poredio sam brzinu izvršavanja operacija u fotošopu iz vmvare-a i W7, razlika je bila značajna) i ne radi (tj. kilavo radi) 3D grafika, osim ukoliko se u poslednjih par godina nešto nije dramatično promenilo.

edit: moguće je da Grunfu treba Final Cut, ne postoji verzija za PC, a program je fakat postao standard.

Edited by Anonymous
Posted

VMware usporava aplikacije (poredio sam brzinu izvršavanja operacija u fotošopu iz vmvare-a i W7, razlika je bila značajna) i ne radi (tj. kilavo radi) 3D grafika, osim ukoliko se u poslednjih par godina nešto nije dramatično promenilo.

edit: moguće je da Grunfu treba Final Cut, ne postoji verzija za PC, a program je fakat postao standard.

Da, 3d nije dobar preko vmwarea...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Posted

Znajući Grunfa, treba mu da gleda gole ženske.

VMware ima spori I/O - na istom hardveru stari VMware Server 2.x je primetno sporiji od Workstationa, a od ovoga je još brži ESX, jer je "bare metal" instalacija, tj. nema "ispod njega" još jedan operativni sistem, odnosno još jedan fajl sistem sa fragmentacijama, align problemima i ostalim. Ako međutim ESX-u podmetneš nešto brže od desktop diska, onda i ta priča pada u vodu. ESXi podržava putem VMdirectPatha gpgpu, tj. cuda i opencl iz virtuelne mašine rade kao na native mašinama (uz mali overhead). Ali za to treba hardver da podržava neke stvari, od VT-d od Intela (odnosno iommua kod amd-a) do grafičke. Ali to više nisu stvari za igranje.

Posted

Sad valjda sav hardver podržava Vt-d.

Ja sam pokušavao da se igram sa Citrix Xen-om, naslušao sam se bajki o njemu, ali nigde nisam uspeo da ga nateram da proradi, uključujući i neki dobar Asusov server, veoma je izbirljiv izgleda.

Da li si njega probao, zanimaju me iskustva.

Posted

Znajući Grunfa, treba mu da gleda gole ženske.

VMware ima spori I/O - na istom hardveru stari VMware Server 2.x je primetno sporiji od Workstationa, a od ovoga je još brži ESX, jer je "bare metal" instalacija, tj. nema "ispod njega" još jedan operativni sistem, odnosno još jedan fajl sistem sa fragmentacijama, align problemima i ostalim. Ako međutim ESX-u podmetneš nešto brže od desktop diska, onda i ta priča pada u vodu. ESXi podržava putem VMdirectPatha gpgpu, tj. cuda i opencl iz virtuelne mašine rade kao na native mašinama (uz mali overhead). Ali za to treba hardver da podržava neke stvari, od VT-d od Intela (odnosno iommua kod amd-a) do grafičke. Ali to više nisu stvari za igranje.

Jebote, i ja ovde razumem jedno trecinu termina, a kao imam neke veze s time.

Posted (edited)

Hoće da kaže da je to virtuelizacija na nivou hardvera (BIOS-a), tu se kolju Sphere i Xen, mada i Microsoft ima neku, nisam probao, pa se na nju kače OS-ovi, za razliku od standardne (recimo VMware), gde ide prvo OS, pa onda VM, pa onda razni OS-ovi.

Ova prva iz je iz očiglednih razloga bolja, ali je hardverski zahtevnija.

Edited by Anonymous
Posted

Jebote, i ja ovde razumem jedno trecinu termina, a kao imam neke veze s time.

A ja ih razumijem sve, a kao nemam nikakve veze s time. :isuse:

Posted

Razumes i "gpgpu" i "iommua"? Svaka cast! Ja ne znam taj jezik. :D