Aion Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 GPS je satelitski sistem za navigaciju, korisniku daje (preciznije omogucava da odredi) njegovu poziciju. Preko ovog sistema nije moguca nikakva komunikacija.Tvoj kolega je verovatno mislio na GPRS, jedan od metoda prenosa podataka preko mobilne telefonije. Za ovo mozes da koristis posebnu modemsku karticu, ali najobicniji mobilni telefon, ako imas odgovarajuci kabal.
Barrister Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 (edited) GPS je satelitski sistem za navigaciju, korisniku daje (preciznije omogucava da odredi) njegovu poziciju. Preko ovog sistema nije moguca nikakva komunikacija.Tvoj kolega je verovatno mislio na GPRS, jedan od metoda prenosa podataka preko mobilne telefonije. Za ovo mozes da koristis posebnu modemsku karticu, ali najobicniji mobilni telefon, ako imas odgovarajuci kabal.Umesto kabla moze i bluetooth za vezu racunar-mobilni telefon preko koga se racunar konektuje na internet. Edited April 13, 2008 by Barrister
nbg4ever Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Koji program da koristim za proveru bad sectora na HDDu? Znaci samo scan, ne popravka i slicno.
Marvin (Paranoid Android) Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Jesam li jedini? Odem na neki film na imdb.com, i većina imidža i slikica mi se uopšte ne otvori. Probao i od kuće i s posla, i eksplorer i fajrfoks, očistio keš...
maksas Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Izgleda da je problem kod tebe. Meni sve slike lepo prikazuje. U totalu. :D
mraki Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 (edited) Odjednom mi se na skoro svakoj otvorenoj strani pojavljuju google oglasi...Znam da sam pre nesto podesio i nisu se vise pojavljivali, ali ne mogu se setiti sta da me ubijete... Jel bese nesto u Mozili ili u Kasperskom?Imam Kaspersky Internet Security 6 i tamo mi je pogaseno sve nepotrebno (baneri, pop up, etc.) ali ne secam se kako ovu napast da uklonim... pomagajte! Edited April 16, 2008 by mr@ki
viva Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Odjednom mi se na skoro svakoj otvorenoj strani pojavljuju google oglasi...Znam da sam pre nesto podesio i nisu se vise pojavljivali, ali ne mogu se setiti sta da me ubijete... Jel bese nesto u Mozili ili u Kasperskom?Imam Kaspersky Internet Security 6 i tamo mi je pogaseno sve nepotrebno (baneri, pop up, etc.) ali ne secam se kako ovu napast da uklonim... pomagajte!imas adblock plus za mozillu.https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865
Glen Livet Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 (edited) što neće ovaj drkavi youtub da da mi pusti klip? danas ceo dan? oće kad kliknem na neki od klipova sa početne strane ali kad ukucam searsch i onda na stvar koju oću da čujem, otvori mi celu stranu i naslov pesme, sve osim samog klipa...očajan sam, jer samo preko yutuba i slušam muziku, ili nešto sam prevideo jel sam blago pripitjel zna neko šta mu je?edit: tenkre koji sam, evo sad sam ga uklavirio samo klilkno na clear private data u options, sad je ok Edited April 17, 2008 by Glen Livet
Otto Katz Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Poštovani IT experti, kako je moguće da sam na compu na poslu promijeni avatar, a kod kuće na laptopu mi je ostao stari? Promijenio sam i potpis i ono što piše ispod avatara i to se promijenilo na oba compa, ali na laptopu stoji stara sličica. Kako, zašto?
radisa Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Poštovani IT experti, kako je moguće da sam na compu na poslu promijeni avatar, a kod kuće na laptopu mi je ostao stari? Promijenio sam i potpis i ono što piše ispod avatara i to se promijenilo na oba compa, ali na laptopu stoji stara sličica. Kako, zašto?Obriši keš u browseru, i sve će biti normalno...Za FF je Tools -> Clear private data pa otkači SAMO Cash...Za IE je Tools -> Internet Options -> GeneralTAB(to odmah otvori) -> Delete files...
Otto Katz Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Obriši keš u browseru, i sve će biti normalno...Za FF je Tools -> Clear private data pa otkači SAMO Cash...Za IE je Tools -> Internet Options -> GeneralTAB(to odmah otvori) -> Delete files...Hvala na odgovoru. Ali kako to da su prošle izmjene potpisa i texta ispod avatara? Zar ne bi trebalo da je i to u casheu?
radisa Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Hvala na odgovoru. Ali kako to da su prošle izmjene potpisa i texta ispod avatara? Zar ne bi trebalo da je i to u casheu?Potpis i text se uvek vuku iz baze sa servera, i uvek se prenose sa http-om, kroz internet... Za slike je drugačije... Browser prvo proveri da li postoji takva slika u cash-u... Ako postoji, zbog uštede vremena i protoka, učitava sa sliku sa lokala... A tek ako ne, učitava sa servera... Ti si dao isto ime slici, i on je mislio da je ista slika u cash-u kao i na serveru... Jedna stvar koja ume da nervira kad radiš razvoj web aplikacije, a zaboraviš da isključiš keširanje...
Otto Katz Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Hvala, radisa jos jednom. Mora da je super znati sve te stvari. Eh da sam znao da ću biti direktor, na faktultet bih išao.
Recommended Posts