wall Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 :DTako meni pre 5-6 godina, devojčica u "ovlašćenom" servisu objašnjavala da gubim garanciju ako uradim upgrade firmwarea na SE telefonu.Kako mi sela na volej, svađalački naravno...
dacha od bosne Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Ok, baš ću da pitam...hvala za savjete i link :)
Далибор Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 a flash samo skini .apk negde pa instaliraj.moze pliz link za to da instaliran na telefon?hvala
rugievithus Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Neki predlog kako da manipulišem veličinom pdf fajla? Radio u Scribusu nešto, ali je rezultat previše megabajta. Vrlo korisno bi bilo kada bih uspio redukovati za trećinu ili bar četvrtinu.
Skyhighatrist Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Ako imas full Acrobat (dakle ne samo Reader), postoje opcije za smanjivanje velicine (File -> Save As -> Optimized PDF i File -> Save As -> Reduced Size PDF).Za Scribus postoje neke skripte za smanjvanje, ali se nikad nisam bavio njima...
renne Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 moze pliz link za to da instaliran na telefon?hvala koja ti je verzija androida? Nema flash za sve verzije
rugievithus Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Nisam pri Adobe-ovom softveru. Moraću nešto smisliti sa Scribusom. Hvala u svakom slučaju.
Töölönlahti Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Kakav .pdf, sa slikama, sa tekstom, mešano, ponavljaju li se neki elementi? Možeš li da nabaviš taj fajl u nekom formatu iz kog je pretvoren u .pdf? Ima mnogo stvari koje utiču na veličinu .pdf datoteke, a tvoje pitanje mi je nekako previše generalno da bih dao koristan savet.
rugievithus Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 (edited) Uglavnom je jpg. Skoro ništa se ne ponavlja a teksta je vrlo malo. Fajl se sastoji od nekih 30tak stranica i veličine je oko 34 mb.Edit: na nekih petnaestak stranica je po jedna, velika slika. Na ostalim je kombinacija po tri ili četiri sličice.Sent from my ELF-II using Tapatalk 2 Edited February 9, 2013 by rugievithus
Töölönlahti Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Meh, za to su ti bez Acrobata ili mogućnosti da optimizuješ sliku po sliku stvarno malo vezane ruke. Jesi provao neki free online optimizer? Ja nisam, pa ne znam koliko će ti pomoći, ali ovo je npr. prvo što sam izgooglao ovako sa telefona: http://www.cvisiontech.com/online-conversion/general/main.html
rugievithus Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Još ništa tog tipa nisam pokušavao. Trenutno nisam pri računaru pa ću večeras. Valjda ću nešto skontati.Hvala puno na trudu.Sent from my ELF-II using Tapatalk 2
notenoughreasonsforclaire Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Ne znam da li sam na pravom mestu, ali da pitam: "Internet saobraćaj sa SMIN mrežom". Stigao na računu za telefon. Piše "broj poziva:32", a cena... 910 dinara. Jesam, išao sam preko 072 dial-up broja, ali nema šanse da je bilo više od 5, 6 sati. Zar je moguće da je ovolika cena za te usluge?
renne Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Moguće jeПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Recommended Posts