Jump to content

Pitanja

Featured Replies

Sad je 2,8 Mb, treba mi 800 Kb max.Ne :(
Mislim da puni Adobe Acrobat paket (ne Reader) ima razne opcije za smanjivanje fajla. Ne znam da li tome imas pristup.Ako ne, jedino sto mi pada na pamet je da prevedes postojeci dokument u OCR tekst. Nisam to odavno radio, mozda neko drugi ume da preporuci dobru besplatnu aplikaciju. Ima izgleda neki servis na Googleu (vidi ovde).
  • Replies 20.5k
  • Views 1.1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Имам табелу у ексесу, од ње сам направио упит у коме сам убацио критерјум преко формуле којиу сам написао да ми избацује само уносе из ове године и даје ми збир. Онда сам увезао податак из тог упита у

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Ja mislim da vas alfa troluje konstantno. 

• Anonymous
    Anonymous

Nikako. Do neke tačke pomažu ti programi za čišćenje, a onda beznadežno uspori.   Pre neki dan sam na poslu, posle duže rasprave sa pametnjakovićima, reinstalirao kompjuter na kom radim, pol

Posted Images

Probaj pomoću ovoga:http://www.onlineocr.net/default.aspxUpload, konvertuj u format kakav hoćeš (imaš podršku i za ćirilicu, i za latinicu sa kvačicama), svuci nazad na komp.

Video sam to, CTale, ali u principu ne preporucujem ono sto nisam sam proverio.

Ali ne vredi mi da ga konvertujem, zato sto mi treba u pdf-u, samo pdf mogu da uploadujem. Ili rtf. WTF is rtf??

Video sam to, CTale, ali u principu ne preporucujem ono sto nisam sam proverio.
Meni je odradio posao, i to valjano (odabrao sam Croatian za tekst koji je bio na skeniranoj tabeli)2. varijanta je da odštampa taj veliki PDF i da ga ponovo skenira.
2. varijanta je da odštampa taj veliki PDF i da ga ponovo skenira.
To cu izgleda morati..Hvala svima anyway!
Ali ne vredi mi da ga konvertujem, zato sto mi treba u pdf-u, samo pdf mogu da uploadujem. Ili rtf. WTF is rtf??
Nije ti to problem, iz Worda rtf (rich text format) mozes da snimis kao PDF.(Ovo sto bi ti OCR odradio je konverzija iz PDF-a u PDF, samo sto je prvi baziran na image fajlovima, a drugi na tekstu. Bice ti to lakse nego da skeniras odstampani fajl, jer se bojim da bi ti rezultat opet bio veci od 800kb).

Edited by Indy

Malo sam čitao okolo: postoji mogućnost da se sa "Save as" smanji veličina, ali nisam probao.

To cu izgleda morati..Hvala svima anyway!
probaj da odstampas taj pdf sa nekim od onih pdf printera. verovatno postoji neki koji ima nek podesavanja za velicinu fajla.
probaj da odstampas taj pdf sa nekim od onih pdf printera. verovatno postoji neki koji ima nek podesavanja za velicinu fajla.
Ne veličinu fajla, nego parametre - može da podesi pdf printer u koliko dpi štampa, da li radi boju, da li embeduje fontove itd.

Ako nije kasno...Pdf2jpg ili neki sličan bi trebalo da izvuče slike bez štampanja.

Srednji od pet brojeva u url-u slike je profile ID naloga koji je okačio sliku.
Ili treći otpozadi.
au jebote, ništa ne kapiramdaj primer...slike sa fejsa...384457_259362377462571_100001664322720_657046_637299399_n.jpg
au jebote, ništa ne kapiramdaj primer...slike sa fejsa...384457_259362377462571_100001664322720_657046_637299399_n.jpg
www.facebook.com/100001664322720

Edited by ExicPL

dupli

Edited by ExicPL

ajoj, šta sam ja tamo pročitao....hvala!