braca Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 meni cd plejeri otkazuju jedan po jedan - nikad ih ne koristim, skupi se prasina...sve sam "dematerijalizovao" (jako popularan izraz u IT industriji ovih dana)
goofs Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 staznam, imam muzickih cedeja koji su stariji od decenije, a rade kako gospod zapoveda+1 neki su tolko izgrebani, skoro ko da se neko potpisivao urezujuci si ime na disk, pa opet teraju valjano. S druge strane, bitno je napomenuti i toleranciju na greske - kad slusas audio CD, par izgubljenih bitova tu i tamo nastalih usled ostecenja ili starenja verovatno neces ni primetiti. A s druge strane, 1 los bit (bez mehanizma za ispravku) je dovoljan da program ne fercera dobro.
ion Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Koliko se sećam, čuo sam da su dividiji trajniji od sidija jer je sloj na kojem su podaci u svojevrsnom "sendviču" između dve plastike, dok je kod ovih drugih to "premazano" s jedne strane, te je podložnije oštećenjima i slično.Sećam se da su mi neki kineski nonejmovi počeli da dobijaju čune "fleke" koje su se širile, dospele s površine na drugu stranu i upropastile ono što je snimljeno.
расејан Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Neki minimum, ako ih iole pažljivo čuvaš je 25 godina... Teorijski maksimum je preko 100 godina, ali to još niko nije dokazao u praksi... :)Да, то са квалитетним материјалом урађеном по стандардима наведеним у патенту. Претпостављам да се свака кинеска земљорадничка задруга, која их прави да увати коју кинту та тране, строго држи тих стандарда.
radisa Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 (edited) Да, то са квалитетним материјалом урађеном по стандардима наведеним у патенту. Претпостављам да се свака кинеска земљорадничка задруга, која их прави да увати коју кинту та тране, строго држи тих стандарда.Pa, realno, ako se dobro sećam priče(što ti kažeš, stvari se mogu jednom naći, ali drugi put teško :), mada ovo mislim da sam čitao negde na papiru, u BUG-u(hrvatski pandan našem Svetu Kompjutera, samo malo bolji), čini mi se...), nema baš puno proizvođača praznih diskova... Možda 3 ili 4, a ovi svi ostali samol lepe svoje etikete... Tako da ne verujem da su tu standardi u znatnim odstupanjima... Pre će biti da su standardi malo modifikovani, pa se od deklerativnih 25 godina, po standardu, kod svih malo istanjio standard, pa se spustilo na 10-ak, ako se već primećuje neka razlika... Meni, najmlađi disk koji odbija nešto da radi je iz 2003(i stajao je godinama u CD plejeru :) ), ali, kao što sam rekao imam diskova koji dosežu skoro 15 godina i rade OK... Edited March 30, 2011 by radisa
расејан Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Pa, realno, ako se dobro sećam priče(što ti kažeš, stvari se mogu jednom naći, ali drugi put teško :), mada ovo mislim da sam čitao negde na papiru, u BUG-u(hrvatski pandan našem Svetu Kompjutera, samo malo bolji), čini mi se...), nema baš puno proizvođača praznih diskova... Možda 3 ili 4, a ovi svi ostali samol lepe svoje etikete... Tako da ne verujem da su tu standardi u znatnim odstupanjima... Pre će biti da su standardi malo modifikovani, pa se od deklerativnih 25 godina, po standardu, kod svih malo istanjio standard, pa se spustilo na 10-ak, ako se već primećuje neka razlika... Meni, najmlađi disk koji odbija nešto da radi je iz 2003(i stajao je godinama u CD plejeru :) ), ali, kao što sam rekao imam diskova koji dosežu skoro 15 godina i rade OK...Није се без везе појавио софтвер који чита потпис произвођача, па само туриш празан диск у јединицу, потераш то и он ти каже да ли је у питању оригинални Јуден или шта већ.Најгоре ђубре које сам икад узео је носило ознаку Хјулит Пакарда. Бацио сам доста. Декларисан на брзину 52, лепо је радио тек на 8, што ће рећи да сам морао да га пржим на лептопу (Убунтуова пржилица уме да спусти брзину, на Пенџерима чим год да пржим, није битно коју брзину задам, оно се прави паметно и верује декларацији ).Претпостављам да ће то бити највећи зајеб, ти декларисани на веће брзине пржења него што стварно издрже, па замало прођу данас, а кроз коју годину се на то дода мало прљавштине, микро огреботина и флоре, и ето белаја. Они старији су пржени на нижим брзинама и вероватно су зато бољи.
copkillah Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Ja sam našao neke cedeje, narezane cca 1996. godine i još rade.
Tresko Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 da, sad skonto da je najstariji koji imam a da znam da radi iz davne 96.Ja još koristim floppy disk.
kapetanm Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 (edited) Koristim mozilu, i malopre kad sam bunovan seo za tastaturu, ničim izazvan počeo sam nešto da čačkam i izbrisao sam celu istoriju ali i traku sa zabeleškama ( favoritima ) što mi je izuzetno bitno, da ne objašnjavam. Onako sumasišavši nisam obraćao pažnju na programska potpitanja. Odbija da vrati prethodno stanje. Kako da vratim stanje na par sati unazad ? :( ?Edit: zaboravite pitanje, sam sam ga, na opet nejasan način vratio, ne znam kako ali sve radi kao pre Edited April 1, 2011 by kapetanm
Rick.James Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Koristi li neko tzv. postolje za hladjenje laptopa? Iskustva? Razmisljam da ga kupim, negde oko hiljadu dinkica je.
Indy Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Koristim ja, i to besplatno (napravljeno od 2 stare knjige). :D Salu na stranu, to je dobra ideja za one koji laptop koriste kao "desktop replacement" (znaci, fiksiran na jednom mestu najveci deo vremena). U protivnom, mislim da ometa mobilnost (jos jedna stvar koja mora da se vuce u torbi).
Alphons Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Koristim ja, i to besplatno (napravljeno od 2 stare knjige). :D Salu na stranu, to je dobra ideja za one koji laptop koriste kao "desktop replacement" (znaci, fiksiran na jednom mestu najveci deo vremena). U protivnom, mislim da ometa mobilnost (jos jedna stvar koja mora da se vuce u torbi).Ja ga koristim, i koristim laptop kao desktop replacement. Ne nosim ga često sa sobom, ali je zgodna stvar ako imaš naviku da povremeno šetaš laptop po stanu. Ne znam za taj model koji je Rick James gledao, ovaj moj ima nekoliko usb ulaza tako da mi je sve priključeno na kuler - miš, externi HD, printer - pa kada hoću da prošetam laptop samo izvadim kablu za struju i za kuler i to je to.
Moća Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Skinuo sam Batman: Dark Knight full hd.Koje titlove da skinem?Mislim drug mi je rekao da je svejedno koje samo da pazim da mi se opoklopi frejm rejt. Jel tacno ili?
Grunf Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 generalno je tacno, al gledaj ako mozes da ti se tacno ime video fajla poklapa sa imenom subititle fajla.
Recommended Posts